رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران جمعیت سالمند فعلی کشور را هفت میلیون نفر عنوان کرد و گفت: جمعیت سالمندان ایران در سال 1410 به 15 درصد و در سال 1420 به 20 درصد می رسد.
احمد موذن زاده امروز سوم آذرماه در پنجمین همایش ملی سالمندان با محوریت «دکتر حکیم زاده» که در سالن کنفرانس مرکز آموزشی درمانی پورسینا رشت برگزار شد، جمعیت سالمندان فعلی کشور را هفت میلیون نفر عنوان کرد. در سال 1410 به 15 درصد و در سال 1420 به 20 درصد می رسد.
وی با اعلام اینکه در 20 سال آینده از هر پنج ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود، افزود: نرخ رشد جمعیت کل کشور 1.6 درصد و نرخ رشد جمعیت سالمندان تقریباً 2.5 درصد است.
مدیرعامل انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه در سالمندی تغییرات فیزیولوژیکی و فرسودگی جسمی، روحی و روانی، کاهش قدرت عضلانی، محدودیت حرکتی و بیماری های ناتوان کننده رخ می دهد، گفت: افزایش امید به زندگی کافی نیست و کیفیت زندگی را افزایش می دهد. و اثربخشی سالمندان در عرصه های مختلف فردی، خانوادگی، کاری و اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
موذن زاده با بیان اینکه بیماران سالمند به طور همزمان می توانند مشکلات اسکلتی- عضلانی، عصبی، قلبی عروقی و روانی-روانی داشته باشند، خاطرنشان کرد: ایجاد تعادل بین مشکلات پزشکی، توانبخشی، اقتصادی، معنوی و اجتماعی بسیار ضروری است.
وی رویکرد بهینه فیزیوتراپیست در زمینه سالمندی را رویکرد زیستی – روانی اجتماعی دانست و اظهار داشت: اثرات بیولوژیکی سالمندی باعث کاهش ترمیم پذیری سیستم های مختلف بدن می شود و هدف ما کسب بالاترین سطح عملکرد و استفاده حداکثری از قابلیت های بالقوه است.
مدیرعامل انجمن فیزیوتراپی ایران با اعلام اینکه حداقل 20 درصد از سالمندان در طول یک سال پس از شکستگی لگن به دلایل مختلف جان خود را از دست می دهند، اظهار داشت: 80 درصد از سالمندان فعالیت عملکردی قبلی خود را پس از شکستگی لگن باز نمی یابند. شکست، شکستگی. شکست، شکستگی.
او دریافت که ورزش درمانی در بهبود هماهنگی، قدرت و استقامت عضلانی، انعطاف پذیری، انتقال وزن و تعادل در سنین بالا موثر است.