افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
2

ایران کریدور اصلی ترانزیتی در منطقه نیست نسبت کم محموله های روسیه که از کریدور شمالی می آیند

  • کد خبر : 143047
ایران کریدور اصلی ترانزیتی در منطقه نیست نسبت کم محموله های روسیه که از کریدور شمالی می آیند

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: مسعود پلمه در نشست خبری چهارمین همایش بین المللی اقتصاد دریایی ایران با محوریت کریدور شمال – جنوب با بیان اینکه سال گذشته این همایش با زیرفصل «چابهار در افق کریدور شمال – جنوب» و بیش از 150 مسئول بازرگانی از اتحادیه ها و 70 مسئول از سازمان […]

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: مسعود پلمه در نشست خبری چهارمین همایش بین المللی اقتصاد دریایی ایران با محوریت کریدور شمال – جنوب با بیان اینکه سال گذشته این همایش با زیرفصل «چابهار در افق کریدور شمال – جنوب» و بیش از 150 مسئول بازرگانی از اتحادیه ها و 70 مسئول از سازمان های دولتی مرتبط با چابهار و کریدور دعوت شدند. از این رو با توجه به اهمیت کریدور شمال – جنوب و بندر چابهار انتظار داریم تا پایان سال جاری فعالیت های لجستیکی در کشور توسعه یابد.

وی ادامه داد: کریدور شمال-جنوب و نقش آن در تسهیل تجارت بین المللی و افزایش کارایی حمل و نقل ترکیبی، منطقه ای و فرامنطقه ای; سرمایه گذاری مشترک و همکاری منطقه ای در قالب کریدور شمال-جنوب با استفاده از توانمندی های سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس. حمل و نقل ریلی زمینه را برای تنوع و توسعه مبادلات تجاری در کریدور شمال-جنوب فراهم می کند. حمل و نقل جاده ای نقطه قوت کریدور شمال-جنوب است. بندر چابهار دروازه جدیدی برای توسعه خدمات چندوجهی کریدور شمال – جنوب است. بنادر پیشران باعث افزایش ارزش افزوده زنجیره تامین و افزایش مشارکت ایران در حمل و نقل و ترانزیت دریایی در محل حمل و نقل ترکیبی کریدور شمال – جنوب می شود. نقش دولت ها در حکمرانی برای توسعه اقتصادی پایدار، تنظیم قوانین، تسهیل و رفع موانع فعالیت های لجستیکی در کریدور شمال-جنوب از محورهای اصلی این کنفرانس است.

پلمه گفت: از این نظر، پنل ها نقش ترانزیت در شکل گیری اقتصاد استاندارد را عنوان کردند. حمل و نقل دریایی و دریایی; خدمات داکینگ؛ حمل و نقل جاده ای و ریلی؛ گمرک، خدمات گمرکی و ترانزیت کالا و تدارکات؛ سرمایه گذاری و همکاری های منطقه ای در این کنفرانس انجام خواهد شد. علاوه بر این، سه کارگاه آموزشی شامل معرفی کریدورها و کریدورهای ترانزیتی منطقه ای و فرامنطقه ای در این کنفرانس برگزار می شود. بارنامه داخلی؛ فناوری های جدیدی در زمینه حمل و نقل کالا، ترانزیت و لجستیک از جمله سوخت های جدید، امنیت سایبری، اتوماسیون و هوش مصنوعی پیش بینی شده است.

دبیر انجمن صنفی شرکت‌های کشتیرانی ایران خاطرنشان کرد: آنچه در بررسی‌ها کشف کردیم این است که تاکنون کنفرانسی که کاربردی باشد و نتایج ملموسی برای ذی‌نفعان داشته باشد، برگزار نشده است. در نتیجه در مذاکره با مقامات ذیربط کشور کریدور و دیپلماسی تصمیم گرفتیم کنفرانسی برگزار کنیم که در آن آنچه لازم است به خصوص به طرفین روسی و هندی ارائه کنیم تا آنها را در این کنفرانس گرد هم بیاوریم و به تشویق کسانی که به مشتریان خود قابلیت های عملیاتی در زمینه راهرو ارائه می دهند. یا ظرفیت لازم برای ایجاد انجمن های تجاری را داشته باشد.

پلمه در پاسخ به این سوال که آیا شرکت هایی از کشورهای خارجی در این کنفرانس حضور خواهند داشت؟ وی تصریح کرد: قطعیت کمک سایر کشورها هنوز مشخص نیست. با این حال توافق اولیه برای حضور کشورهای خارجی صورت گرفته و سازمان‌های تجاری و حمل‌ونقلی کشورهای فعال در کریدور و برخی از کشورهای جنوب خلیج فارس آمادگی خود را برای حضور اعلام کرده‌اند. وزارت امور خارجه با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران کار کرد. علاوه بر این، چندین سفرای خارجی مقیم ایران نیز در دسترس بودن خود را اعلام کرده اند و طی سه هفته آینده اسامی کشورهای حاضر در این کنفرانس اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سال 2022 تنها یک درصد از کالاهای دریایی روسیه از طریق کریدور شمال به جنوب ایران جابه جا می شود، گفت: باید ظرفیت ترانزیتی قبلی خود را با مزیت های رقابتی که داریم احیا کنیم و برای رسیدن به این هدف دولت و بخش خصوصی. بخش باید دید ملی در افق کریدور داشته باشد.

نرخ خدمات دریایی و بندری رقابتی شد و تا 75 درصد تخفیف در نظر گرفت. با اعمال این تعرفه‌ها به این نتیجه ملموس می‌رسیم که مسیرهای جدیدی را از مبدأ تا مقصد چابهار ایجاد کرده‌ایم و نسبت بیشتری نسبت به سال گذشته در حوزه بندری و دریایی در حال انجام است.

پلمه با بیان اینکه سازمان بنادر یکی از سازمان های پیشرو در رفع موانع تجاری است، تصریح کرد: نرخ خدمات دریایی و بندری رقابتی شده و تا 75 درصد تخفیف در نظر گرفته می شود. با اعمال این تعرفه ها به این نتیجه ملموس رسیدیم که مسیرهای جدیدی را از مبدأ تا مقصد چابهار ایجاد کرده ایم و بیش از سهمی که در سال گذشته به آن اختصاص داشت، اکنون در حوزه بندری و دریایی محقق می شود.

وی با بیان اینکه با توجه به دستورات مقام معظم رهبری برای توسعه دریامحور، شاید همایش سال آینده به سمت توسعه دریامحور سوق داده شود، گفت: اگر به یکی از اهداف چندگانه ای که در این همایش تعیین کرده ایم، دست پیدا کنیم، خوشحال خواهیم شد. “

بارزترین نقش در توسعه فعالیت‌های لجستیک دریایی و بندری، تعرفه‌گذاری و همکاری برای حضور علاقمندان در منطقه است، بنابراین سازمان بنادر بدون توجه به سرمایه‌گذاری طرف هندی، نقش شایسته‌ای را به شرکت‌های ایرانی داده است. روز به روز شاهد توسعه فعالیت ها و سرمایه گذاری در زیرساخت ها بوده ایم.

وی افزود: بارزترین نقش در توسعه فعالیت‌های لجستیک دریایی و بندری، قیمت‌گذاری و همکاری برای حضور فعالان در منطقه است، بنابراین سازمان بنادر بدون توجه به سرمایه‌گذاری طرف هندی، اقدامات شایسته‌ای را انجام داده است. نقش شرکت های ایرانی و توسعه روز به روز فعالیت ها و سرمایه گذاری در زیرساخت ها. ما شاهد بودیم

دبیر انجمن صنفی شرکت های کشتیرانی ایران ادامه داد: قبل از برگزاری این همایش خط تلفنی در چابهار نداشتیم اما اکنون با کمک کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و سایر فعالان دریایی خط تلفنی از چابهار افتتاح شده است. .به هند، چین و امارات متحده عربی و خدماتی که می توانیم برای انتقال کالا از مبدا و مقصد چابهار به سایر بنادر منطقه پشتیبانی داریم.

شاید برخی از همکاران دولتی و خصوصی معتقدند که ما اصلی ترین مسیر ترانزیتی کریدورهای منطقه هستیم، اما من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در حوزه لجستیک اعتقادی به این موضوع ندارم.

پل مه خاطرنشان کرد: شاید برخی از همکاران دولتی و خصوصی معتقد باشند که ما کریدور اصلی ترانزیتی منطقه هستیم اما من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در حوزه لجستیک اعتقادی به این موضوع ندارم.

وی افزود: در زمانی که کریدورهایی وجود نداشت که اکنون ایران را احاطه کرده باشد و سهم بیشتری از فعالیت ها و مبادلات کالا را مصرف کند، شاید اینطور بوده است. اما اکنون باید توان گذشته خود را در زمینه توانمندی ها و مزیت های رقابتی احیا کنیم و برای رسیدن به این هدف، بخش دولتی و خصوصی باید نگاه ملی به افق کریدور داشته باشند.

برای ایفای نقش موثر در ترانزیت کالا، باید صاحب کالا متقاعد شود که این فعالیت را از خاک ایران انجام دهد. این زمانی اتفاق می افتد که زمان و هزینه حداقل باشد و ضمانت سلامت محصول وجود داشته باشد.

دبیر انجمن صنفی شرکت های کشتیرانی ایران با بیان اینکه برای فعال شدن مجدد کریدور باید به اجماع برسیم و هر سازمانی باید نقش خود را ایفا کند، افزود: این موضوع نیازمند تسهیل فعالیت اقتصادی است. برای ایفای نقش موثر در ترانزیت کالا، باید صاحب کالا متقاعد شود که این فعالیت را از خاک ایران انجام دهد. این زمانی اتفاق می افتد که زمان و هزینه حداقل باشد و ضمانت سلامت محصول وجود داشته باشد. بنابراین باید این اعتماد را در دولت و بخش خصوصی برای اجرای بهتر ایجاد کنیم.

پلمه با اشاره به عدم همکاری هند و روسیه برای احیای هر چه بیشتر کریدور شمال-جنوب در ایران، گفت: روسیه در سال 2022 841 میلیون تن کشتیرانی خواهد داشت و تنها یک درصد از این کالاها از ایران وارد خواهد شد. کریدور شمال به جنوب ایران به ویژه مسیر دریایی.

وی ادامه داد: باید این موضوع را تحلیل کنیم; هدف این کنفرانس اساساً این است که بدانیم آیا اپراتورهای بخش دولتی و خصوصی در ایران وظایف خود را به خوبی انجام داده اند و آیا صاحبان کالا تمایلی به جابجایی محموله از خاک ایران نداشته اند یا خیر.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=143047

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.