به گزارش بازار، عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران این قرارداد را امضا کرد که حاصل بیش از دو سال مذاکره و کار کارشناسی است.
به نمایندگی از اتحادیه اوراسیا، معاونان نخست وزیران کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی این توافقنامه را امضا کردند.
در این مراسم مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، آندری سلپنف وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه و دیگر مقامات اتحادیه اوراسیا حضور داشتند.
پیش از این آخرین مذاکرات مربوط به متن نهایی این توافقنامه روز یکشنبه ۱۲ دی ماه با حضور مقامات ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا انجام شده بود.
این توافقنامه پس از امضا، برای تبدیل شدن به قانون و عملیاتی شدن باید به تصویب پارلمان های 6 کشور (شورای اسلامی و پارلمان های پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا) برسد.
بر اساس اطلاعات دریافتی خبرگزاری جمهوری اسلامی در سن پترزبورگ درباره توافقنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا، طرفین در مبادلات تجاری خود تعرفه 87 درصدی کالاها را به طور کامل حذف خواهند کرد.
ضمناً هر یک از طرفین لیست منفی تهیه می کنند که شامل کالاهایی است که برای یکی از طرفین حساس تلقی می شود و امکان حذف تعرفه وجود ندارد.
13 درصد باقیمانده مربوط به لیست به اصطلاح منفی است. مثلاً شامل کالاهایی می شود که اگر آنها را تخفیف دهیم، صنعت یا کشاورزی در داخل ایران در آن حوزه تحت تأثیر قرار می گیرد. بنابراین برای حمایت از این بخشهای صنعتی و کشاورزی داخلی، این بخشها مشمول تخفیف نمیشوند. از سوی دیگر، کشورهای اتحادیه اوراسیا نیز فهرست محصولات حساس خود را ارائه می کنند و در این زمینه اقدامات ظریفی برای تنظیم لیست ها به صورت عادلانه و عادلانه دنبال می شود.