افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
4

ایران و آمریکا در سه گام

  • کد خبر : 197120
ایران و آمریکا در سه گام

دلیل آن نیز کاملا مشخص است. تهران اقدام آمریکا در گسترش تفکر خود در گوشه ای از جهان را سلاحی نرم در برابر نوع تفکر خود می داند. ایالات متحده آمریکا در تلاش است تئوری های امنیتی خود را در جهان گسترش دهد و ایران با این نظریه ها مخالف است و به نظریه های […]

دلیل آن نیز کاملا مشخص است. تهران اقدام آمریکا در گسترش تفکر خود در گوشه ای از جهان را سلاحی نرم در برابر نوع تفکر خود می داند. ایالات متحده آمریکا در تلاش است تئوری های امنیتی خود را در جهان گسترش دهد و ایران با این نظریه ها مخالف است و به نظریه های جمعی در مورد امنیت منطقه معتقد است و به مدیریت امنیتی آمریکا یا دخالت غرب در عرصه امنیت منطقه اعتقادی ندارد. سرنوشت کشورها و ملت های جهان به همین منظور طی چهار دهه گذشته، ایران و آمریکا هرگز نتوانسته اند به سمت تعلیق تنش حرکت کنند و اگر برجام بین این دو کشور منعقد می شد، از دیدگاه ایران، برای احقاق حقوق خود بود. در موضوع هسته ای و از دیدگاه آمریکا، کنترل قدرت سخت تهران برای جلوگیری از ساخت بمب اتمی ایران بود.

*کاهش تنش قبل از طوفان الاقصی (روایت اول)

با این حال، هم ایران و هم آمریکا در ماه‌های منتهی به طوفان الاقصی به نوعی تفاهم درباره موضوع هسته‌ای دست یافته بودند، تا جایی که حتی گزارش شد ایران و آمریکا به تفاهم موقتی رسیده‌اند. البته اخباری مبنی بر تفاهم تهران و واشنگتن و مذاکرات غیرمستقیم دو طرف از سوی اسرائیلی ها و رسانه های وابسته به آنها روز به روز منتشر می شد تا جایی که نتانیاهو شخصاً معامله ایران و آمریکا را مورد توجه قرار داد. تقریبا مطمئن باشید پس از انتقال دلارهای ایران از کره به قطر و آزادی زندانیان در تهران و واشنگتن، سرانجام خبر رسید که ایران و آمریکا بر اساس مدل‌های قبلی و مذاکرات حضوری در کشورهای عربی به توافق رسیدند. مدیریت حل و فصل پرونده هسته ای تا این که یکی از مقامات کشورهای عربی اعلام کرد که چالش های هسته ای تهران و واشنگتن به طور جداگانه در بسته های ویژه مورد بررسی قرار می گیرد. همه منتظر خبر توافق ایران و آمریکا برای ادامه از طریق کشورهای عربی و حتی الحاق اروپایی ها به میز مذاکره بودند که ناگهان طوفان الاقصی در گرفت و سرعت و قدرت این طوفان در جریان 120 روز گذشته به حدی بود که اخباری از مذاکرات ایران و آمریکا منتشر شد که در پرونده هسته ای منتشر نشد. البته با انتشار اخباری در این باره به نقل از وزیر امور خارجه آمریکا، بوی تعلیق مذاکرات با پایان تنش در منطقه به مشام می رسید.

* سعی کنید تنش در منطقه را مدیریت کنید (روایت دوم)

پس از بحرانی شدن اوضاع منطقه با تشدید تنش بین اسرائیل و حماس، تهران و کشورهای اسلامی به ویژه قطر و مصر تلاش کردند تا بین طرف‌های درگیر در سرزمین‌های اشغالی به تفاهم برسند. ایران آشکارا اعلام کرد که از آتش بس برای محافظت از افراد آسیب پذیر حمایت می کند و چندین تبادل دیپلماتیک در این زمینه صورت گرفت. از سوی دیگر، ایالات متحده نیز تلاش هایی برای حمایت از تل آویو انجام داد و آنچه را مدیریت تنش در منطقه به نفع اسرائیل می دانست، فرض کرد. بنابراین در حمایت از اسرائیل، امروز با گروه های مقاومت در منطقه می جنگد و یمن را تا سوریه و عراق به محل درگیری نظامی با مقاومت تبدیل کرده است. در این مدت البته برخی معتقد بودند تهران نیز در معرض آمریکا قرار خواهد گرفت. البته آمریکا نیز در این زمینه دندان نشان داد، اما برآوردهای آمریکایی ها از رفتار تهران در کاهش و حتی مدیریت تنش به گفته (تهران)، در نهایت توانست به نوعی تنش در منطقه را کنترل کند.

* امکان بازگشت به میز (طبقه سوم)

پیش بینی روایت خشم آلود ایران و آمریکا غیرممکن است. چرا که در شرایط کنونی و همین چند روز پیش بسیاری از تحلیلگران حتی از رویارویی کوتاه تهران و واشنگتن خبر دادند اما این اتفاق نیفتاد و حتی آمریکا اعلام کرد تهران رفتار مقاومت در منطقه را کنترل نمی کند. همانطور که باید و این به معنای پذیرش این است که ادعای ایران درباره گروه های مقاومت در منطقه از سوی آمریکایی ها سرچشمه می گیرد. از سوی دیگر کشورهای منطقه از جمله مصر و قطر در تلاش برای پایان دادن به محاصره غزه هستند و در صورت تحقق این امر، با توجه به عدم تنش میان ایران و آمریکا، آنها به میز مذاکره کشورهای عربی باز خواهند گشت. کشورهای حوزه خلیج فارس در مورد لغو آن بحث می کنند و به نظر می رسد تحریم ها محتمل است. حبوبات نیز از ایران ارسال شده است. گاهی اخباری از مذاکرات باقری کنی با اروپا و برخی کشورهای دیگر می شنوید. علاوه بر این، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیراً اعلام کرد که ایران سرعت غنی‌سازی اورانیوم بسیار غنی‌شده را کاهش داده است. این در شرایطی اعلام شد که عمدتاً اعلام شد آمریکایی ها این پالس را به تهران فرستاده اند، ادامه مذاکرات دوحه به بعد از انتخابات آمریکا موکول شده و ایرانی ها برخلاف رسانه ها سرعت غنی سازی اورانیوم را افزایش داده اند. ادعاها. انگیزه‌های بازگشت به میز مذاکره مشخص نیست، اما بوهایی به گوش می‌رسد که احتمالاً ناشی از قصد آمریکا برای عدم افزایش توان هسته‌ای تهران با وجود حجم غنی‌سازی اورانیوم در ایران و حتی احتمال افزایش اورانیوم غنی‌شده است. میز مذاکره با ایران به عنوان نماینده در دوحه دوباره برقرار شود.

ترامپ و یک نظریه خطرناک (روایت بد)

از سوی دیگر، اگر ایران و آمریکا را بر مبنای حل مسئله هسته‌ای قرار دهیم، ممکن است یک «حفره» عمیق در وسط آن وجود داشته باشد و آن چاه خلأ احتمالی قدرت در ایالات متحده است. بنابراین این احتمال وجود دارد که بایدن ببازد و ترامپ پیروز شود و تفاهم با بایدن برای تهران با توجه به جنایتش علیه شهید قاسم سلیمانی مطرح نیست. به همین دلیل است که برخی از تحلیلگران سطح بالا در ایران و آمریکا معتقدند که حتی نباید فریب عدم تماس بایدن و برخی در باغ سبز را خورد. بایدن و نرمش او نسبت به تهران برای فروش نفت و در دسترس قرار دادن دارایی های ایران مانع از کاهش فشار بر تهران نیز می شود، این به معنای کاهش فشار بر ایران و توقف تشدید محاصره ایران نیست و قصد بایدن در نهایت کاهش انرژی هسته ای است. تهران است و بایدن در این مسیر تنها مجری برنامه ها و نظرات اندیشکده های آمریکایی است و زمینه را فراهم می کند تا نه پرونده هسته ای ایران، بلکه موضوع ایران را به ترامپ واگذار کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=197120

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.