به گزارش بازار، مجیدرضا حریری همچنین اظهار کرد: کشورهای عضو بریکس باید از نظر فنی به این ایده برسند و چنین بحثی روند اجرایی طولانی مدتی دارد.
وی افزود: فراموش نکنید که از زمانی که بحث ایجاد اتحادیه اروپا مطرح شد تا زمانی که این اتحادیه ایجاد شد و از زمانی که تشکیل شد تا زمانی که به ارز واحدی به نام یورو رسیدند، مدت زیادی می گذرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در پاسخ به این سوال که اقتصاد ایران چقدر باید منتظر بماند تا به نقطه مطلوب برسد، گفت: اقتصاد ایران نباید منتظر کسی بماند، بلکه باید کار خود را به نحو احسن انجام دهد.
وی افزود: در حال حاضر ایران امکان تجارت با تمامی کشورهای عضو بریکس مانند چین، روسیه، آفریقای جنوبی، برزیل و امارات را دارد.
حریری تصریح کرد: ایران در حال حاضر با این کشورها همکاری می کند و منع عجیبی برای همکاری با این کشورها به ویژه در حوزه صادرات وجود ندارد.
وی گفت: هزینه تبدیل ارز حاصل از صادرات از هر نقطه دنیا به ایران از چهار درصد فراتر نمی رود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: BRICS Pay یک پروژه کارت اعتباری بین اعضای بریکس است.
و افزود: به عبارت دیگر برجام یک واحد پولی است که در حال طراحی است و طبق قاعده زمان زیادی طول می کشد تا به نتیجه برسد و این زمان به خیلی چیزها بستگی دارد.
حریری تصریح کرد: تا زمانی که هژمونی حاکم بر روابط پولی و مالی در جهان تداوم داشته باشد، هژمونی فعلی که دلار آمریکا است، رفتار خصمانه با کشورها، گسترش دامنه تحریم ها به کشورهای مختلف و همچنین رفتار خشونت آمیز با کشورها دارد. این سیستم پولی و مالی ابزار مالی برای بهره برداری سیاسی بدون شک روند ارائه جایگزینی برای سایر روابط پولی و مالی در جهان را تسریع خواهد کرد.
وی تصریح کرد: هرچه رفتار آمریکا تندتر باشد نیاز به این جایگزین بیشتر می شود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین یادآور شد: به طور کلی حتی در شرایط عادی هم اگر اتفاقی نمی افتاد، حتی آمریکا هم کشورها را تحریم نمی کرد، یعنی هیچ کدام از این اتفاقات به رهبری ایران نبود. . ایالات متحده به سمت چندقطبی شدن