افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
1

ایران به دلیل تحریم ها به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد

  • کد خبر : 209346
ایران به دلیل تحریم ها به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد

به گزارش رکنا به نقل از میزان، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در «دومین کنگره بین المللی حق بر سلامت» که با حضور چهره های برجسته در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. مسئولین و اساتید حوزه دادگستری، بهداشت و نظام پزشکی. وی با اشاره به تاثیر […]

به گزارش رکنا به نقل از میزان، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در «دومین کنگره بین المللی حق بر سلامت» که با حضور چهره های برجسته در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. مسئولین و اساتید حوزه دادگستری، بهداشت و نظام پزشکی. وی با اشاره به تاثیر تحریم های یکجانبه بر حق سلامت مردم گفت: یکی از ابزارهای سیاست خارجی برای اعمال فشار بر یک کشور، اعمال تحریم های اقتصادی یکجانبه است. تحریم هایی که در نهایت فشار زیادی را بر شهروندان و دولت های مشمول تحریم وارد می کند.

غریب آبادی افزود: اکثر حقوقدانان بر این باورند که تحریم های شورای امنیت دارای محدودیت هایی است که لزوم رعایت و رعایت حقوق بشر است. وی در ادامه گفت: از بدو تأسیس سازمان ملل، جایگاه حقوق بشر از نظام عرفی به نظام معاهده ای تغییر کرده است. مفاد منشور سازمان ملل متحد به عنوان یک سند مؤسس، بر ارتقا و حمایت از حقوق بشر تأکید می کند و برای کشورها تکلیفی اجباری ایجاد می کند که حتی شورای امنیت نیز باید در قطعنامه های خود به این مفاد عمل کند، به ویژه در هنگام اعمال تحریم ها علیه کشورهایی که در آنها اعمال می شود. در صورتی که تصمیمات خارج از این مقررات باشد قابل اجرا نخواهد بود.

تحریم ها علیه همه ساکنان یک کشور اعمال می شود.

دبیر کابینه حقوق بشر با اشاره به حقوق تخلف ناپذیر در حقوق بشر تصریح کرد: اگرچه کنوانسیون وجود ندارد و با وجود اینکه کشورها عضو معاهدات بین المللی نیستند، هیچکس نمی تواند آن را نقض کند، زیرا به حقوق عرفی تبدیل می شود. و قوانین وضع شد و حتی در مواقع اضطراری هم نمی توان آنها را زیر پا گذاشت، مانند حق حیات، ممنوعیت شکنجه و ممنوعیت برده داری. حتی شورای امنیت هم نمی تواند با ادعای وضعیت اضطراری مانند صلح و امنیت بین المللی، کشورها را تحریم کند و حقوق بشر را نادیده بگیرد.

غریب آبادی افزود: در جریان تحریم های همه جانبه عراق بیش از 500 هزار کودک جان خود را از دست دادند. پس از آن تحریم های هوشمند یا هدفمند مطرح شد اما این تحریم ها کل جامعه کشور هدف را نیز تحت تاثیر قرار داد. وقتی فروش نفت یک کشور را که منبع اصلی درآمد، توسعه و آبادانی آن کشور است تحریم می کنند، کل جامعه را هدف قرار می دهند.

دسترسی به حق سلامت بدون تبعیض یکی از حقوق اساسی بشر است

معاون قوه قضائیه یادآور شد: تحریم ها حوزه های مختلف را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله حق حیات، حق آموزش، حق توسعه، حق سلامت و بهداشت و غیره. حق بر سلامتی در اسناد مختلف بین المللی به رسمیت شناخته شده است. طبق ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر کس حق دارد از زندگی با عزت، از جمله مراقبت های بهداشتی و پزشکی برخوردار باشد. ماده 12 میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز بر بالاترین وضعیت سلامت جسمی و روانی تاکید دارد. ماده 12 کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان، ماده 24 کنوانسیون حقوق کودک و ماده 5 کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض نژادی بر این حقوق تاکید دارند.

وی همچنین گفت: در مقدمه منشور سازمان جهانی بهداشت نیز آمده است که بهره مندی از بالاترین استانداردهای ممکن بهداشتی، بدون تبعیض از نظر نژاد، مذهب، عقاید سیاسی و شرایط اقتصادی و اجتماعی، یکی از حقوق اساسی است. هر شخصی. انسان کشورهای عضو میثاق حقوق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز دو تعهد اساسی در رابطه با حق سلامت دارند. اولین تعهد این است که در نظام سلامت تبعیض وجود نداشته باشد و باید به تبعیض سیستماتیک رسیدگی شود. تعهد دوم اجرای این حق با تدابیر مناسب است.

تاثیر مخرب تحریم های یکجانبه بر دسترسی بیماران خاص به تجهیزات و داروهای ضروری پزشکی

دبیر حقوق بشر با اشاره به تحریم ها در حوزه پزشکی گفت: پزشکی یکی از ابعاد ضروری حق بر سلامت است. تحریم های یکجانبه و ثانویه دسترسی به تجهیزات پزشکی و داروهای ضروری برای بیماران خاص را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. یکی دیگر از شاخص های حق بر سلامت و بهداشت، دسترسی به آب آشامیدنی است که برای بقا بسیار ضروری است. علاوه بر مرگ کودکان، آب آلوده و ناسالم می تواند باعث آسیب دائمی به رشد جسمی و ذهنی آنها شود.

غریب آبادی در بخشی دیگر از سخنان خود به گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اقدامات قهری یکجانبه از سفر سال گذشته خود به ایران در بخش تأثیر تحریم ها بر حق سلامت و سلامت پرداخت و اظهار داشت: گزارش خانم النا دوهان. تاکید می کند که تحریم ها بر زندگی مردم ایران تأثیر گذاشته و تأثیر مستقیم داشته است. بر اساس این گزارش، ایران حدود 95 درصد از داروها و واکسن های اساسی خود را برای کاهش تاثیر تحریم های یکجانبه بر سیستم های تولیدی و تضمین کیفیت مطلوب تولید می کند. با این حال، شرکت های دارویی ایران در تامین مواد اولیه با کیفیت مناسب با مشکل مواجه هستند و افزایش هزینه های خرید خارج از کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.

کمبود دارو ناشی از تحریم ها باعث شد تا میزان مرگ و میر بیماران تالاسمی چهار برابر شود

وی ادامه داد: خانم دوهان همچنین می‌گوید در تامین داروها و تجهیزات پزشکی تولید شده توسط شرکت‌های خارجی و برای درمان بیماری‌های نادر از جمله انواع خاصی از سرطان، تالاسمی، هموفیلی، ام اس و دیابت، چالش‌های مهمی وجود دارد. اگرچه در متن تحریم ها آمده است که داروها و تجهیزات پزشکی تحت تأثیر معافیت های بشردوستانه قرار نمی گیرند، اما عرضه آنها به ایران به دلیل تحریم ها و محدودیت های مالی بین المللی به شدت کاهش یافته است. همچنین رعایت بیش از حد عرضه کنندگان این اقلام به طور جدی همه ایرانیان را از برخورداری از بالاترین استانداردهای بهداشتی باز می دارد.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه افزود: این خبرنگار در ادامه گزارش خود از افزایش 67 درصدی هزینه های بهداشت و درمان از آبان ماه 1397 خبر داد. همچنین ایران در سال 2021 توانست از 10 میلیون دوز مورد نیاز، یک و نیم میلیون دوز تزریقی برای بیماران تالاسمی وارد کند در حالی که امکان واردات داروهای خوراکی برای این بیماران وجود نداشت. این کمبودها باعث افزایش 4 برابری مرگ و میر در بیماران تالاسمی می شود. جست‌وجوی راه‌های جایگزین برای خرید و پرداخت از طریق واسطه‌ها و روش‌های پرداخت پیچیده نیز یکی از عوامل کلیدی افزایش هزینه‌های خرید دارو و تجهیزات پزشکی است.

جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریم ها به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد

غریب آبادی گفت: خبرنگار ویژه در ادامه گزارش خود از بازدید از مرکز تخصصی درمان بیماران پروانه ای می گوید. این رنج تنها با استفاده از باندهای تولید شده توسط یک شرکت در سوئد کاهش می یابد. مرکز پزشکی عرضه کننده این بانداژها با تحریم و تبعیت بیش از حد از تحریم های آمریکا مواجه است. این روزنامه نگار حتی از ممنوعیت نرم افزار مورد نیاز برای تنظیم دوز داروها برای بیماران سرطانی خبر داد.

وی در ادامه گفت: ما سیستم بهداشتی و درمانی قوی داریم و دولت، وزارت بهداشت و مراکز درمانی تمام تلاش خود را در حوزه بهداشت و سلامت به کار گرفته اند، اما نباید از جنایت تحریم ها غافل شد. ” تحریم‌های بین‌المللی چه از سوی شورای امنیت و چه تحریم‌های یکجانبه، بر بهره‌مندی مردم کشورهای تحریم‌شده از حقوق بشر تأثیر می‌گذارد و به دلیل آسیب‌های گسترده و موازی تحریم‌ها به عنوان سلاح نیز شناخته می‌شوند. از جنگ

دبیر ستاد حقوق بشر در پایان تصریح کرد: اعمال تحریم ها برای کسانی که آن را تهیه و اجرا می کنند، مسئولیت بین المللی ایجاد می کند. اقدامات این کشورها در دادگاه های ملی و بین المللی قابل پیگیری است. جمهوری اسلامی ایران در رابطه با تحریم‌ها به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرد و باید اقدامات ظالمانه و غیرانسانی را برای کشورهای تحریم‌کننده گران تمام کنیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=209346

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.