به گزارش رکنا، چند سالی است که با افزایش سرما و سکون نسبی جو، غلظت آلاینده ها به ویژه ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون افزایش یافته و باعث آلودگی هوا در بسیاری از کلانشهرها از جمله پایتخت شده است. . در این شرایط اندازه گیری دوره ای کیفیت هوا برای حفظ سلامت شهروندان و همچنین ارزیابی اثرات اقدامات انجام شده اهمیت دارد.

داریوش گلعلی زاده در آخرین وضعیت فصل ها سنجش کیفیت هو سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست حدود 260 ایستگاه کیفیت هوا در سراسر کشور دارد اما برای ایران حداقل 500 ایستگاه مورد نیاز است. همچنین برخی از ایستگاه ها قدیمی و فرسوده هستند و هزینه نگهداری آنها نیز بالاست. علاوه بر این، برخی از جایگاه ها فاقد آنالایزر گاز هستند و باید آن ها را توسعه دهیم.

رئیس مرکز ملی هواشناسی و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بخواهیم سیاست گذاری و تصمیم گیری درستی داشته باشیم به داده های کافی و مستمر نیاز داریم تا بتوانیم برنامه ریزی و پایش کافی و با کیفیت داشته باشیم. اگر ایستگاه‌ها پوشش کامل داشته باشند، می‌توانیم اقدامات سازمان‌ها برای اجرای قانون هوای پاک را به طور کامل رصد کنیم تا مشخص کنیم که این قانون چقدر در بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی هوا موثر بوده است.

گلعلی زاده در پایان گفت: باید از قابلیت های دیگر هم استفاده کنیم. صنایع برای ایفای مسئولیت اجتماعی خود باید محدوده تحت پوشش خود را رصد کنند تا تأثیر آلودگی هوای منتشر شده توسط بخش خود را بر محیط اطراف مشخص کنند، علاوه بر این، باید از قابلیت های بیشتری مانند نظارت و تصاویر ماهواره ای استفاده و اعتبارسنجی شود. باید بتوانیم سطح بیشتری را پوشش دهیم و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشیم./ایسنا