به گزارش بازار، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایران گفت: متاسفانه مشکلات زیادی از جمله نبود سازوکارهای مالی و بانکی بین ایران و قرقیزستان مانع توسعه روابط تجاری دو کشور شده است. . . .
قادر قیافه در نشست مشترک با رئیس اتحادیه صنعت گران و کارفرمایان قرقیزستان ادامه داد: پیش از این به ویژه در فاصله سال های 1384 تا 1386 تلاش های زیادی برای اخذ مجوز فعالیت دو بانک ایرانی در قرقیزستان انجام شد که متأسفانه چنین نشد. اینجوری بود به نتیجه خواهد رسید و این مشکل همچنان ادامه دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری مقامات قرقیزستان و بخش خصوصی این کشور بتوان این تلاش ها را بار دیگر به مرحله اجرا درآورد و این بار موفق باشد. به گفته قیافه، فعالیت شعب بانک های خصوصی و دولتی ایران در قرقیزستان بدون شک می تواند به توسعه روابط تجاری دو کشور کمک کند.
بدون ایجاد زیرساخت پرداخت، توسعه تجاری دو کشور امکان پذیر نیست
حامد عسگری نایب رئیس بینالملل اتاق ایران با تاکید بر اینکه باید زیرساختهای لازم برای توسعه روابط تجاری فراهم شود، گفت: یکی از مهمترین زیرساختهای لازم، توسعه حملونقل در کنار وجود «سیستمهای “پرداخت کافی.” “مکانیسم ها.
وی با ابراز تمایل برای تقویت حوزه لجستیک و عملیاتی شدن پروژه های مرتبط با قرقیزستان، گفت: باید سازوکارهای جدیدی مستقل از شبکه بانکی برای موضوع پرداخت های مالی بین ایران و قرقیزستان تعریف کنیم.
عسگری اضافه کرد: پیشنهاد من این است که شرایطی برای هر دو طرف فراهم شود تا برخی از شرکت های دانش بنیان فعال ایرانی که در حوزه ابزارهای پرداخت فعالیت می کنند، بتوانند نشست های مشترکی با همتایان خود در قرقیزستان داشته باشند تا بتوانیم بستر جدیدی برای پرداخت ایجاد کنیم. معمولی روش های بانکی بین دو کشور را تعریف کنید.
وی با تاکید بر اینکه نمی توانیم برای حل مشکل پرداخت به راهکارهای دولتی تکیه کنیم، ادامه داد: درخواست ما این است که بر اساس دانش دو کشور در این زمینه شرایط مذاکره بین شرکت ها را فراهم کنیم.
آنها پنجره تجاری بین ایران و قرقیزستان را مشخص خواهند کرد
دانیل ابرایف، رئیس انجمن بازرگانان قرقیزستان نیز با تاکید بر اینکه این انجمن به دنبال انجام پروژههای مشترک با بخش خصوصی ایران است، ادامه داد: در حوزه حملونقل و لجستیک میخواهیم سرمایهگذاری مشترک با ایران ایجاد کنیم. هم در ایران و هم در قرقیزستان». و ما در کشور سوم آماده ایم. همچنین امیدوارم بسترهای لازم برای توسعه روابط بهتر بین دو کشور در زمینه گردشگری و گردشگری سلامت فراهم شود.
وی با اشاره به برنامه این انجمن برای اجرای کریدور ریلی بندرعباس – اوش در جنوب قرقیزستان گفت: در این راستا جلسات مختلفی با حضور وزرای راه و شهرسازی چهار کشور ایران برگزار شد. . ، ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان که منجر به امضای پروتکلی بین این چهار کشور برای ایجاد یک اپراتور واحد برای این کریدور شد.
ابرایف افزود: شرکت های زیر نظر اتاق ایران باید به پیشبرد پروژه ایجاد شرکت لجستیک کمک کنند. ظرفیت این کریدور بر اساس تولید کشورهای اوراسیا و کشورهای همسایه آنها بیش از 10 میلیون تن است و باید توسعه یابد. این راهرو دارای شرایط حمل و نقل برای انواع محصولات می باشد. بنابراین لازم است نقشه راه مشترکی برای توسعه آن تعریف شود.
وی درباره سازوکار پرداخت ایران و قرقیزستان نیز گفت: در چارچوب اتحادیه اوراسیا به دنبال استفاده از ارزهای دیجیتال است و می تواند روش خوبی برای دو کشور باشد.
به گفته ابرایف، پیشنهاد تاسیس بانک ایرانی در قرقیزستان به دلیل حجم کم مبادلات تجاری دو کشور به نتیجه نرسیده است. وی تاکید کرد: علاوه بر تلاش برای تعریف سازوکار پرداخت، باید توسعه کریدورها را با هدف توسعه تجارت بین دو کشور دنبال کنیم.
وی با استقبال از پیشنهاد ایجاد مکانیزم پرداخت مستقل از بانک افزود: پیشنهاد می کنم در آذرماه در چارچوب تفاهم قبلی با اتاق ایران نشست تخصصی برای توسعه حمل و نقل دو کشور برگزار کنیم. همچنین می توانیم برای برگزاری نشست های تخصصی دیگر در حوزه های پتروشیمی، محصولات کشاورزی و سایر حوزه ها برنامه ریزی کنیم.
ابراهیمی با اشاره به امضای یادداشت تفاهم برای برقراری گفتوگوی تجاری بین ایران و شورای بازرگانی اوراسیا و عدم برگزاری جلسات مرتبط، گفت: بهتر است هر چه سریعتر جلسات مربوطه برگزار شود تا این تفاهمنامه عملیاتی شود. پیشنهاد من این است که اولین جلسه در دی ماه با حضور روسای اتحادیه های پنج کشور عضو شورای تجارت اوراسیا و ریاست اتاق ایران برگزار شود.
پیشنهاد دیگر او ایجاد یک فروشگاه واحد برای بازرگانان دو کشور بود. وی گفت: ما می خواهیم یک فروشگاه واحد ایجاد کنیم تا اگر یک تاجر ایرانی می خواهد شریک قرقیزی پیدا کند یا برعکس یک تاجر قرقیزی به دنبال شریک ایرانی است، با روی آوردن به این سریعا به هدف خود برسد. فروشگاه یک مرحله ای .