معاون امور اسنادی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ایجاد مراکز جدید داوری تخصصی در امور مربوط به ثبت اسناد رسمی با همکاری مرکز حل اختلاف قوه قضائیه خبر داد.
سید صادق سعادتیان در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس تفاهم نامه مشترک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز حل اختلاف قضایی، نحوه ارجاع به داوری و تامین نیروی متخصص برای تشکیل تیم های داوری تعیین شده است. تعیین شده است.
وی افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دو جهت به مرکز حل اختلاف قوه قضاییه در این بخش کمک می کند. یکی از جنبه های آن این است که در قراردادهای سامانه ثبت الکترونیکی اسناد، در بندی مقرر می شود که طرفین معامله و تنظیم کنندگان سند در صورت بروز اختلاف در شرایط مقرر، به تشخیص و رضایت خود، مقرر می دارد. قرارداد بیشتر بعداً به داوری مراجعه می کنند.
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: بعد دیگر این است که مجموعه نیروی انسانی شامل دفاتر اسناد رسمی، ازدواج و طلاق، کارشناسان مجرب و متخصص در حوزه اسناد رسمی و ثبتی وجود دارد. شرکت ها و املاک، کاداستر و علائم تجاری به ما کمک می کنند و این افراد را به مرکز حل اختلاف قوه قضائیه معرفی می کنیم تا با عضویت معاون میانجی شورای حل اختلاف و معاونت امور اسنادی کشور در کمیسیون قرار گیرند. . سازمان ثبت اسناد و املاک و روسای دانشکده سردفتران ازدواج و طلاق و همچنین کارشناسان مرتبط با موضوع.
وی گفت: متقاضیان این بخش درخواست خود را به مرکز شورای حل اختلاف دادگستری ارائه می کنند و سپس مورد ارزیابی قرار می گیرند و افراد خبره به عنوان داوران خبره انتخاب می شوند تا به جای طرفین یا اشخاصی که در قراردادهای خود برای حل اختلافات در نظر گرفته شده اند، به موضوع رسیدگی کنند. . رجوع به داوری شود.
سعادتیان افزود: یکی از مزیت های رویه داوری سه داور بودن است. دو نفر از داوران متخصص در دعوا و یکی کارشناس داوری عمومی هستند و رویه آنها برای مردم سریع، دقیق و ارزان است و به این دلیل که افراد دیگر به جای مراجعه به دادگاه و به جای درگیر شدن در مراحل قانونی و دادگاه ها هستند. بدوی و در صورت تجدیدنظرخواهی رسیدگی به آنها به قضات خبره محول می شود که رای را صادر و اجرا می کنند.
وی در پایان گفت: این تعامل و همکاری یکی از همکاری های ابتکاری است که بین مرکز حل اختلاف قضایی و سازمان ثبت اسناد ایجاد شده تا از ورود پرونده های دارای اختلاف جزئی به محاکم و مراجع قضایی جلوگیری شود و بتوان به مراکز تخصصی داوری بدون تعارض بین مراجع قضایی برای رسیدگی به موضوعات مرتبط و نظام مندسازی این موضوعات و معاونت تخصصی این موضوع معاون میانجی گری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه است و ما نیز به آنها کمک می کنیم.
انتهای پیام