خبرگزاری مهر – گروه استان ها: دره قدیم «شیرز» در 45 کیلومتری شمال شرقی فلات کوهستانی و در مسیر رودخانه «سیمره» قرار دارد.
این دره شگفت انگیز با جاذبه های گردشگری بکر و شگفت انگیز و چشمه ها و آبشارها و درختان وحشی پر از میوه آماده تبدیل شدن به یکی از نقاط زیبای گردشگری غرب کشور است.
این جاذبه طبیعی در بخش «زردلان» و در منطقه ای به نام «اولاد قباد» واقع شده و دارای طبیعتی زیبا و چشمه های روان با آب فراوان، صخره های شیب دار و میوه های وحشی فراوان است.
شگفت انگیزترین صحنه های طبیعت در دره رویایی “قیچی”
آب این چشمه به رودخانه «سیمره» که شاخه اصلی کرخه است می ریزد، زیبایی و بکر بودن منطقه «شیرز» برای هر بیننده ای ابتدا عظمت، تأثیر و عظمت این کوه های سر به فلک کشیده را تصور می کند، سپس نوای دلنشین آب شارشار خستگی را از تن بیرون می کند.
اینجا جایی است که می توانید عظمت طبیعت را با تمام وجود احساس کنید و به آرامشی عجیب برسید.
طول این تنگه چندین کیلومتر است و رودخانهای کوچک از میان آن میگذرد، رودخانهای با سرابها و چشمههای زلالی که آبشارهای زیبایی را برای پیوستن به رودخانه خروشان سیمره در ورودی شیراز ایجاد میکنند.
این تنگه که مملو از درختان میوه کوهستانی از جمله انگور، انجیر و گلابی است، در میان دو کوه چشمگیر قرار دارد، در سینه و کمر این دو کوه، غارهای زیبایی وجود دارد که نشان از سکونت انسان غارنشین در این منطقه دارد.
این منطقه بکر که همواره حیرت بازدیدکنندگان را برمی انگیزد، در تابستان و بهار محل بازدید و تفریح اهالی و گردشگران است و بسیاری از دوستداران طبیعت برای پشت سر گذاشتن خستگی روزانه آبشارها و سایه فراوان چترهایشان به تعطیلات می روند.
زیبایی تنگه شایر بیش از آن است که در این جملات توصیف شود. باید به این تنگه زیبا با دره های ناشناخته اش رفت و شگفت انگیزترین مناظری را که طبیعت توانسته در اینجا به تصویر بکشد را دید.
متأسفانه زیبایی این تنگه باستانی و زیبا با وجود شهرتی که در سطح استان دارد، در سطح ملی و بین المللی منتشر نشده است و از این نظر تلاش کارفرمایان راهگشا خواهد بود.
ایمن سازی پل های معلق دره و بهبود مسیر دسترسی گردشگران
در این خصوص عطا حسن پور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: به منظور خدمات رسانی مطلوب به گردشگران دره کوهدشت «شیرز» چهار میلیارد ریال برای ایمن سازی پل های معلق دره «شیرز» اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: هر یک از پل های معلق دره شیرس 52 متر طول دارد و تلاش می کنیم زیرساخت های لازم برای توسعه گردشگری این منطقه بی نظیر را فراهم کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در ادامه از عملیات بهسازی جاده دسترسی به تنگه گردشگری «شیرز» شهرستان کوهدشت خبر داد و بیان کرد: این عملیات به منظور اصلاح مسیر دسترسی گردشگران به این تنگه زیبا و رفع نقاط حادثه خیز انجام شد.
حسن پور تاکید کرد: ژئوپارک «شیرز» به عنوان یک توانایی بی بدیل و خدادادی، نقش مهمی در رونق اقتصاد گردشگری استان لرستان دارد.
وی با بیان اینکه دره «شیرز» در 55 کیلومتری شهر کوهدشت در «زردلان» و در منطقه «اولاد قباد» قرار دارد، افزود: این جاذبه که در تقاطع استان های کرمانشاه، ایلام و لرستان پدید آمده مربوط به دوره زمین شناسی سوم یا مزوزوئیک است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان تصریح کرد: دره «شیرز» که بر اثر فرسایش سنگهای رسوبی ایجاد شده، در شرق رشته کوه «وره زرد» که یکی از رشتهکوههای زاگرس است به مکانی ویژه تبدیل شده و هماکنون یکی از آثار ملی ایران و یکی از مهمترین آثار ملی ایران محسوب میشود.
حسن پور خاطرنشان کرد: این دره پنج کیلومتر طول دارد و تمام طول آن پوشیده از دیواره های رسوبی است که طول آن در ابتدای طول کوتاه و در انتها به 150 تا 200 متر می رسد.
پیشنهاد ایجاد زیرساخت های گردشگری در سفر دوم رئیس جمهور
محمد مرادی فرماندار کوهدشت نیز در سخنانی گفت: دره «شیرز» برجسته ترین و برجسته ترین مولفه گردشگری این شهرستان است.
وی گفت: این دره منطقه بسیار گردشگری به ویژه برای گردشگران خارجی محسوب می شود.
فرماندار کوهدشت گفت: کارگروهی برای ایجاد زیرساخت های گردشگری و ساماندهی این دره با حضور معتمدین و به ریاست معاون عمرانی استانداری لرستان تشکیل شده است.
مرادی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: ایجاد زیرساخت های گردشگری و مدیریت این منطقه از مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور خواهد بود.
بنابر این گزارش، پنج تا شش ساعت پیاده روی برای رسیدن به انتهای دره شیراز زمان میبرد، طبیعت بکر و جذاب مسیر، رودخانهها و آبهای گرمی که از کوه سرازیر میشوند، ستون حیرتانگیز 80 متری ایجاد شده توسط باد و زلزله در طول میلیونها سال و غار معروف به پل خدا که در طول تاریخ 150 متر طول عمر دارد و 150 متر طول عمر دارد. راه رفتن