به گزارش بازار، این احتمال در حالی به وجود آمد که نیروهای رژیم صهیونیستی با کمک نظامی آمریکا و مستشارانش برای حمله زمینی به غزه آماده می شوند.
به گزارش واشنگتن پست، مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که “شهروندان آمریکایی ساکن اسرائیل و لبنان در مرکز نگرانی ما قرار دارند”، اگرچه تاکید کردند که تخلیه با این بزرگی بدترین اقدام است. سناریوی موردی و اینکه کدام پیامدهای دیگر محتملتر در نظر گرفته شدند.
یکی از این مسئولان نیز گفت: بی مسئولیتی است که برای همه چیز برنامه نداشته باشیم.
دولت بایدن به شدت نگران چشم انداز تنش های بیشتر در سرزمین های اشغالی است و در روزهای اخیر توجه خود را بر لجستیک پیچیده جابجایی ناگهانی تعداد زیادی از مردم متمرکز کرده است.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، در زمان حمله 7 اکتبر، حدود 600 هزار شهروند آمریکایی در سرزمین های اشغالی و 86 هزار نفر دیگر در لبنان بودند.
نگرانی در لبنان عمدتا حول محور حزب الله می چرخد. به گفته یک مقام آمریکایی: “این به یک مشکل واقعی تبدیل شده است.” دولت بایدن بسیار نگران است که اوضاع از کنترل خارج شود.
نگرانی های واشنگتن فراتر می رود، زیرا مقامات شاهد گسترش اعتراضات خیابانی در سراسر جهان عرب هستند که کارکنان و شهروندان آمریکایی در منطقه را در معرض خطر جدی قرار می دهد. بمباران غزه خشم منطقه را نسبت به رژیم صهیونیستی و رفتار این رژیم با فلسطینی ها برافروخته است. موضوعی که برخی از مقامات معتقد بودند دیگر در جهان عرب اهمیتی ندارد.
«بروس ریدل»، کارشناس ارشد مؤسسه بروکینگز و از مقامات سابق دولت بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق آمریکا، گفت: «در 10 سال گذشته به ما گفته شده که مسلمانان و جهان اسلام دیگر به مسئله فلسطین اهمیت نمی دهند. و قرارهای ابراهیم گواه این مطلب است. همینطور گذشت. اما فلسطین بازگشته است و فکر نمیکنم هرگز از بین برود.
مقامات ارشد ایالات متحده تمایلی به بحث علنی درباره چنین طرح های اضطراری ندارند، به این امید که از ایجاد هراس در میان آمریکایی ها در منطقه جلوگیری کنند. اما وضعیت آنها در روزهای اخیر تغییر کرده است تا نگرانی از ورود بازیگران دیگر به این مناقشه را القا کند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده اخیراً به همه شهروندان خود در سراسر جهان توصیه کرده است که به دلیل افزایش تنش ها در نقاط مختلف جهان، احتمال حملات “تروریستی”، راهپیمایی ها یا اعمال خشونت آمیز علیه شهروندان آمریکایی و منافع آنها اقدامات احتیاطی را انجام دهند. . .
به گفته کارشناسان، بسته به میزان احتمال تخلیه شهروندان آمریکایی، این روند بسیار دشوارتر از هر عملیات قبلی است و می تواند شامل حضور کشتی ها یا جنگنده ها باشد.
سوزان مالونی، مدیر سیاست خارجی مؤسسه بروکینگز، گفت: «با وجود 600 هزار آمریکایی در اسرائیل و تهدید برای سایر آمریکاییها در سراسر منطقه، فکر کردن به تخلیهای که از نظر مقیاس، گستره و پیچیدگی قابل مقایسه باشد، دشوار است».
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز به خبرنگاران گفت: «احتمالاً در روزهای آینده تشدید گسترده درگیری و تنش وجود دارد». فرماندهان ارشد نظامی از تمام اقدامات لازم برای امنیت شهروندان آمریکایی صحبت می کنند.
به گفته مقامات، حدود 3400 نیروی آمریکایی مستقر در عراق و سوریه که اخیراً در نزدیکی مرز اردن مستقر شدهاند، بهویژه آسیبپذیر هستند و حداقل دو پهپاد را رهگیری کردند. آمریکاییهایی که در این کشورها فعالیت میکنند سالها مورد هدف شبهنظامیان از جمله کتائب حزبالله قرار گرفتهاند.