به گزارش خبرآنلاین، احتمالاً می دانید که اگر می خواهید سدیم را در رژیم غذایی خود کاهش دهید، باید نمک خوراکی را حذف کنید. اما در مورد غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از سدیم هستند، چطور؟ طبق گفته انجمن قلب آمریکا، کرفس، چغندر و شیر به طور طبیعی حاوی سدیم هستند. اما به برخی از غذاهای آماده مانند سوپ، راویولی، پاستا و سبزیجات سدیم اضافه می کنند تا طعم بهتری داشته باشند و بافت بهتری داشته باشند.
سلامت نیوز در خبری نوشت: مقداری سدیم برای عملکرد صحیح بدن ضروری است، اما کارشناسان می گویند هر فرد به طور متوسط روزانه تنها به حدود یک چهارم قاشق چای خوری نمک نیاز دارد. اما بسیاری از مردم روزانه پنج قاشق چایخوری یا بیشتر نمک مصرف می کنند. مصرف زیاد سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد و باعث احتباس مایعات در بدن، بیماری کلیوی و نارسایی قلبی شود. پس این بار اگر می خواهید ذرت کنسرو شده یا سوپ آماده بخورید، به این موضوع فکر کنید.
اگر فشار خون بالا دارید، رژیم غذایی شما باید کم نمک باشد.
فشار خون تقریباً در تمام معاینات و معاینات پزشکی اندازه گیری می شود. چون عدد بسیار مهمی است و می تواند نوسان داشته باشد. فشار خون شما باید کمتر از 80120 میلی متر جیوه باشد. هر عددی بالاتر از این ممکن است نشان دهنده این باشد که شما فشار خون بالا دارید یا مستعد ابتلا به آن هستید و احتمال ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی یا بیماری قلبی عروقی را افزایش می دهد.
فشار خون بالا مراحل مختلفی دارد. اما همه آنها به این معنی است که دیواره رگ ها دائماً تحت فشار هستند و همه این فشارها باعث می شود که قلب برای حفظ جریان خون در رگ ها بیشتر کار کند. فشار خون بالا می تواند دلایل زیادی داشته باشد، گاهی اوقات این عارضه پیری است یا پلاک های تجمع یافته در شریان ها باعث تنگ شدن آنها می شود. برخی افراد ممکن است به دلیل کم تحرکی و نشستن از فشار خون بالا رنج ببرند. مصرف مواد مخدر، بیماری کلیوی و آپنه خواب نیز می توانند از دیگر دلایل فشار خون بالا باشند.
فشار خون بالا قاتل خاموش نامیده می شود. زیرا تا زمانی که فشار خون شما به سطح خطرناکی نرسد، علائمی ندارید. اما تعدادی از شاخص های استاندارد وجود دارد که می تواند فشار خون بالا را مورد توجه شما قرار دهد، مانند تنگی نفس، سردرد و خونریزی بینی. تغییرات سبک زندگی مانند مصرف نمک کمتر و ورزش منظم و همچنین مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک می تواند به کنترل این بیماری کمک کند.
اگر بیماری کلیوی دارید، غذاهای شور نخورید.
رژیم غذایی کم نمک بخشی از درمان افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی است. بسیاری از غذاهای کنسرو شده دارای مقدار زیادی سدیم هستند که باید مراقب آنها باشید. بیماری مزمن کلیه در اثر آسیب کلیه ایجاد می شود که توانایی کلیه را برای عملکرد صحیح از بین می برد و حدود دو سوم موارد بیماری مزمن کلیه ناشی از دیابت و فشار خون بالا
علائم بیماری مزمن کلیه عبارتند از تهوع، استفراغ، تکرر ادرار، تورم پاها، فشار خون بالا و آشفتگی ذهنی. این علائم ممکن است به این معنی باشد که مواد زائد در خون جمع شده و تعادل الکترولیت ها به هم خورده است. بنابراین بدن شما مقدار زیادی مایع جمع کرده است.
رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری مزمن کلیه و پیشگیری از نارسایی کلیه دارد. اولین مرحله درمان کاهش مصرف نمک است. غذاهای تازه بخرید و از غذاهای آماده، فرآوری شده و کنسرو شده خودداری کنید. در عین حال، غذاهای مفید برای قلب را بیشتر مصرف کنید و میزان پروتئین مصرفی در هر وعده غذایی را کنترل کنید تا مواد زائد در بدن انباشته نشود. همچنین ممکن است برای کاهش تورم پا و فشار خون به دارو نیاز داشته باشید.
اگر نارسایی قلبی دارید، نمک کمتری بخورید.
نارسایی قلبی که نارسایی احتقانی قلب نیز نامیده می شود، زمانی رخ می دهد که قلب به درستی کار نمی کند و در رساندن خون اکسیژن دار به تمام قسمت های بدن مشکل دارد. نارسایی قلبی می تواند سمت راست یا چپ قلب را تحت تاثیر قرار دهد و با عوارض زیادی همراه است. به عنوان مثال، بیماری عروق کرونر یا فشار خون بالا می تواند باعث آسیب به قلب و در نهایت نارسایی قلبی شود. کمبود اکسیژن باعث خستگی، ضعف و مشکل در تنفس می شود.
نارسایی احتقانی قلب هیچ درمانی ندارد. اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای کنترل علائم و کاهش فشار روی قلب خود انجام دهید. تغییر در دارو و رژیم غذایی معمولا اولین خط درمان برای این بیماری است. توصیه می کنیم سدیم کمتری مصرف کنید، سیگار را ترک کنید و استرس خود را کاهش دهید. فعالیت بدنی و ورزش نیز به دفع مایعات اضافی بدن کمک می کند. در برخی موارد ممکن است جراحی لازم باشد، مانند قرار دادن یک پمپ مکانیکی در قلب یا ضربان ساز.
۲۳۳۲۱۷