نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که چرا برخی مسئولان مدعی بستن تنگه هرمز هستند در حالی که آبراه ها و تنگه ها بر اساس قوانین بین المللی مدیریت می شود، گفت: هر زمان که بخواهیم می توانیم کشتی ها را در تنگه هرمز متوقف و بازرسی کنیم. . .
در روزهای اخیر مقامات و مسئولان نسبت به ممنوعیت ورود محصولات اسرائیلی به ایران واکنش نشان دادند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تاکید بر ممنوعیت ورود کالاهای تولیدی شرکتهای صهیونیستی و زیرمجموعههای آنها به ایران، گفت: در شرایطی که برخی کشورها با روشهای تجاری غیراصولی کالاهای خود را به صورت ناشناس و ناشناس عرضه میکنند، دیپلماتیک است. و سایر موسسات طبق قانون موظف به بررسی این گونه کالاها و شرکت ها هستند. از این شرح وظایف، دستگاه دیپلماسی تحقیقات خود را انجام داده و در ماه های اخیر انجام داده است. فهرست آن محصولات و شرکت ها به دستگاه های اجرایی ذیربط از جمله وزارت حراست ارائه شده است.
صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: فهرست دارایی های مربوط به شرکت های صهیونیستی به زودی نهایی می شود و هفته آینده به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال می شود.
مجتبی ذوالنور نایب رئیس مجلس در پاسخ به اینکه چرا موضوع ممنوعیت واردات کالاهای با نام تجاری اسرائیلی به کشور در مجلس یازدهم مطرح و بر آن تاکید می شود، گفت: باید واردات از هر نوع را ممنوع کنیم. برند اسرائیلی ما از تحریم محصولات اسرائیلی توسط ترکیه استقبال می کنیم. امیدواریم این اتفاق بیفتد و ترکیه به عنوان یک کشور اسلامی همکاری اجتماعی، تجاری، نظامی و سیاسی خود را با اسرائیل قطع کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: جمهوری اسلامی مفتخر است که از ابتدای انقلاب اسلامی این خطر را درک کرده و هزینه های مقابله با آن را پرداخته است. ما نه تنها با رژیم صهیونیستی کاری نداریم، بلکه همیشه پناهگاه مخالفان این رژیم بوده ایم. بنابراین نمیتوان جمهوری اسلامی را با ترکیه مقایسه کرد، بنابراین اگر به دلیل بیتوجهی مسئولان، برخی اقلام یا علائم تجاری که مستقیم یا غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی مرتبط است، فعالیتی داشته باشند، باید یک قدم جلوتر از آنها باشیم. در داخل کشور ما این وظیفه مسئولین است که هوشمند باشند، با جدیت تحقیق کنند و نگذارند شرکت های مرتبط با این رژیم از کشور ما سود ببرند. حتما در مجلس به آن اشاره خواهیم کرد.
ذوالنور در پاسخ به اینکه آیا باید در این خصوص به وزارت حریم خصوصی و وزارت امور خارجه تذکر داده شود، گفت: در سکوی مجلس نیازی به تذکر به وزرا نیست. از گالری مجلس مواردی را یادداشت می کنیم که وزرا هیچ انگیزه و اعتقادی ندارند و آنها را نادیده می گیرند. بنابراین، در این راه می خواهیم با استفاده از افکار عمومی، وزارتخانه را وادار به تمکین کنیم.
وی ضمن تاکید بر اینکه سیاست وزارت خارجه دولت انقلاب بر اساس مخالفت و دشمنی با اسرائیل است، گفت: بنابراین نیازی به صحبت با آنها در تریبون مجلس نیست. طبیعتاً اگر مواردی در این زمینه وجود دارد از روی غفلت است نه عمد; بنابراین انگیزه وزیران برای بررسی پیشنهادات است.
ذوالنور با اشاره به سخنان حضرت آیت الله خامنه ای درباره بسته شدن ارزاق و مسیر نفت به اسرائیل گفت: ما آبراه ها و نقاط مهمی در دنیا داریم. ما بیش از 100 نقطه مهم در دنیا داریم که 14 مورد آن استراتژیک است. آبراه های بزرگی مانند تنگه هرمز، کانال سوئز، کانال پاناما، باب المندب، جبل الطارق، تنگه داردانل در ترکیه و تنگه برینگ در آمریکا از آبراه های مهم جهانی هستند.
ذوالنوری; نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که چرا برخی مسئولان مدعی بستن تنگه هرمز هستند در حالی که آبراه ها و تنگه ها بر اساس قوانین بین المللی مدیریت می شود، گفت: هر زمان که بخواهیم می توانیم کشتی ها را در تنگه هرمز متوقف و بازرسی کنیم. . . به طور کلی جمهوری اسلامی حق توقف و بازرسی کشتی ها در تنگه هرمز را دارد. درست است که قوانین بینالمللی بر آبراههای بینالمللی حاکم است و هیچ کشوری نمیتواند خودسرانه عمل کند، اما عبور آزاد از آبراههای بینالمللی برای همه آزاد است، مگر اینکه منافع ملی را تهدید کند و مثلاً از تنگه هرمز با محمولهای اسلحه عبور کند که ما را تهدید کند. ملت . در چنین شرایطی می توانیم از حق خود استفاده کنیم و از قدرت خود برای توقف شناور استفاده کنیم. بنابراین ما باید بر اساس منافع ملی خود و با در نظر گرفتن قوانین بین المللی اعمال قدرت کنیم. اینکه ما از حقوق خود دفاع می کنیم در قوانین دنیا پیش بینی شده است و جمهوری اسلامی قطعاً از توان خود برای اجرای سیاست های خود در دفاع از عمق و امنیت داخلی یا تعمیق آن در خارج استفاده می کند.