به گزارش رکنا از لرستان؛ کامران فرمان پور با اشاره به اینکه غارشناسان استان های البرز، تهران، مرکزی، شیراز، چهارمحال بختیاری، یزد، قزوین و خوزستان در این برنامه حضور داشتند، افزود: طی مراحل مختلف پایش، بررسی های میدانی و بازدیدهای اولیه از غار انجام شد. . به مدت سه روز و سه شب کاوش و نقشه برداری از دو سامانه غار جداگانه در این شهرستان و در حدود چهار کیلومتر از مسیر اصلی انجام شد که کاری بزرگ و مهم است که برای اولین بار در کشور انجام شده است. .
فرمانپور با اشاره به اینکه سیستم غار غاری است که دارای ورودی های متعدد باشد، گفت: در ابتدای این بازدیدهای اولیه و گشت های سطحی و شناخت اولیه منطقه و بررسی دهانه های مختلف سطحی که در ادامه ورود به آن انجام شد. یک غار ایجاد کرد و در این فرآیند با وجود سختی مسیر، دو سیستم غار جداگانه شناسایی، کاوش و نقشه برداری شد.
وی تصریح کرد: تعداد زیاد خفاش های دم موش ساکن در این غارها حائز اهمیت است، به طوری که در برخی نقاط و دالان ها بیش از 10 هزار خفاش دم موش در این غارها وجود دارد که این خفاش ها و کلنی زاد و ولد آنها نقش بسزایی دارند. . در اکوسیستم و امنیت غذایی منطقه.
ناظر حفاظت محیط زیست لرستان گفت: همچنین این سامانه غار در زیر زمین گسترش یافته و ادامه دارد و تکمیل و تکمیل نقشه برداری به برنامه های بعدی موکول شده است.
وی افزود: تردد زیاد انسان می تواند باعث مهاجرت یا مزاحمت این خفاش ها شود، بنابراین حفاظت از این زیستگاه ارزشمند برای بقای تنوع زیستی در منطقه بسیار ضروری است.