دکتر حمیده دهقانی اظهار داشت: سرخک یک بیماری ویروسی است که گاهی ضایعات پوستی آن شبیه سرخک یا مخملک به نظر می رسد و در صورت انتقال از مادر به جنین با خطرات جبران ناپذیری همراه است.
وی در این خصوص خاطرنشان کرد: اگر جنین در مراحل اولیه شکل گیری به بیماری سرخجه مبتلا شود، در معرض خطر مرگ داخل رحمی، سقط جنین و ناهنجاری های اعضای بدن قرار می گیرد و این ناهنجاری ها ممکن است شامل ناشنوایی باشد. آب مروارید و چشم های کوچک، زردی جنین، جمجمه کوچک، عقب ماندگی ذهنی، ضایعات پوستی، بزرگ شدن کبد و طحال، یرقان، نقص های استخوانی و مشکلات قلبی عروقی.
دکتر دهقانی دوره نهفتگی سرخجه را 14 تا 18 روز عنوان کرد و افزود: این بیماری از طریق قطرات تنفسی درشت منتقل می شود و در بزرگسالان به صورت تب خفیف به مدت 1 تا 5 روز، سردرد درد، بی قراری، آبریزش خفیف بینی و التهاب ملتحمه، اما عفونت سرخجه در بزرگسالان، بین 25 تا 50 درصد، ممکن است بدون علامت باشد. این علائم در کودکان شدیدتر است.
وی افزود: ضایعات پوستی سرخجه معمولا در پشت گوش ظاهر می شود و سپس به سایر اندام ها از جمله صورت و گردن سرایت می کند.
این فوق تخصص داخلی سایر علائم بالینی سرخجه را التهاب غدد لنفاوی واقع در پشت گوش یا پشت گردن برشمرد و افزود: واکسن سرخجه در سال اول زندگی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز ظاهری داشته باشد. سرخجه این واکسن با واکسن سرخک و اوریون (MMR) ترکیب می شود که توصیه می شود 2 بار تزریق شود. علاوه بر این، بیماری سرخجه را می توان با تجویز آنتی بیوتیک برای درمان عفونت و همچنین داروهای ضد تب و مسکن ها کنترل کرد.