به گزارش خبرآنلاین، یکی از افرادی که بیش از دو دهه در عرصه فرهنگ و زبان تبری تلاش مستمر و مؤثری انجام داد، «فرهودی جلالی کندلوسی» خالق مجموعه شعر مازندرانی پرپیرار بود و در کارنامه مازندران ایفای نقش کرد. . روز، تأسیس بنیاد همفکر طبری، ایجاد جشن هایی چون «سلام» در فروردین ماه به بهانه دیدار نوروزی مازندرانی های مقیم تهران «تیتی». با گل دهی در اردیبهشت به شکرانه شکوفه ها و غنچه ها، جشن “وانوشه” در ابتدای فروردین، جشن نشا، جشن روشنا در طولانی ترین روز سال، جشن هارمان، جشن روز مازندران در تهران از سال 1384، برنامه ریزی برای ثبت میراث ناملموس و آیینی، برنامه ریزی برای جشن فردین ماشو در زادگاهش، روستای تاریخی کندلوس با همکاری روستا، تصنیف های مختلف در زمینه فرهنگی، تسلط بر سازهای مختلف از جمله «نی»، «تار» و… آواز و… تأسیس مؤسسه فرهنگی هنری پارپیرار و او را به فردی بی نظیر در عرصه فرهنگ و زبان از طبری تبدیل کرد.
شورای سیاسی موسسه فرهنگی هنری پارپیرار و گروه حامیان پرپیرار که ماندگارترین خاطرات او هستند، برای ترویج افکار او تصمیم گرفتند تابلویی به نام “نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان طبری” طراحی کنند تا از افراد برجسته در حوزه فرهنگ ایرانی و اقوام ایرانی را می دهد.
مراسم چهاردهمین روز مازندران و چهارمین بزرگداشت زنده یاد فرهود جلالی کندلوسی که در 25 آبان 1403 همزمان با سالروز تولد فرهودی برگزار شد، در تالار وحدت تهران برگزار شد. فرصت خوبی بود که برای اولین بار به فرهود جایزه بدهم. این علامت انتخاب شد. «محمد ابراهیم عالمی» از خوانندگان و پژوهشگرانی به نام و شهیر مازندران بود که به همراه استاد فقید احمد محسن پور در «گروه شوش» و بعدها در گروه تلاش کرد. سایر موسیقی ها شایسته ستایش هستند. هدف از اعطای نشان تجلیل از کسانی است که در مسیر تحکیم هویت فرهنگی به ویژه در حوزه اقوام و آیین ها، شعر، موسیقی و … تلاش موثری انجام می دهند و ترویج اندیشه فرهود جلالی است. کندلوسی که برای تقویت هویت فرهنگی باید عامل باشیم نه فقط تماشاگر. حرص نخوریم و خلاق هم باشیم.
قرار است طی چند سال آینده این نشان را هم در مازندران و هم در استان های دیگر به دیگران اهدا کند. حتی چشم انداز ما این است که این نشان را در سطح بین المللی به ویژه در کشورهای همسایه تحویل دهیم.
در متن ارائه نشان با امضای سرکار خانم فرزانه عسکری، مدیر اجرایی موسسه فرهنگی هنری پرپیرار و همسر زنده یاد فرهود جلالی کندلوسی و دکتر سید حسن موسوی چلک، دبیر مراسم و عضو گروه حامیان پرپیرار، نوشته شده است:
هنرمند فرهیخته آقای محمد ابراهیم عالمی
حفظ، ترویج و ثبت میراث شفاهی و انتقال آن به جوانان و نسل های آینده، نشانه هوش و ذکاوت افراد هر جامعه برای تقویت هویت فرهنگی، افزایش تعلق و نشاط اجتماعی است. بدون شک یکی از مهم ترین و مؤثرترین قابلیت ها برای رسیدن به این اهداف، استفاده از هنر و هنرمندان است که «سعدی شیرازی» به درستی آن را «منشا نسل و دولت ماندگار» می دانست.
زحمات ارزنده جناب عالی در “ژانر موسیقی عامه پسند” و در ترویج و حفظ بخشی از فرهنگ ایران زمین و مردم مازندران که به عنوان “فردوسی بزرگ” آرزوی همیشه “سرفراز” و سرزمین ما را داریم. آرش کمانگیر که به صلح اعتقاد داشت. خانه نیما یوشیج و دیار علویان در خور ستایش است. بر این اساس مؤسسه فرهنگی هنری پرپیرار و گروه پشتیبانی پرپیرار هر دو یادگار زنده یاد «فرهود جلالی کندلسی» هستند، ضمن اینکه روز مازندران این تلاش های مستمر و مؤثر در عرصه خوانندگی و پژوهش را با افتخار اولی تجلیل می کند.
«نشان فرهود، شکوه فرهنگ و زبان طبری»
برای تحقق ایده فرهود مبنی بر سرلوحه قرار دادن هنرمندان به بزرگواران شایسته ایشان کمک مالی می کند و مانند حافظ شیرازی معتقدیم که:
اگر ربطی در سرت هست «حفاظه»
شما باید عاشق هنر شوید.
دکتر سید حسن موسوی چلک
دبیر مراسم و عضو گروه پرپیرار
۲۳۳۲۳۳