به گزارش خبرآنلاین، محمد اسماعیل اسدی گفت: این باغ اسپند که در شهرستان دلند قرار دارد به همت یک مهندس جوان درختان انجیر کاشته شد.
وی افزود: از آنجایی که برخی از درختان یا گیاهان برای کاشت در کنار یکدیگر مناسب هستند و در واقع نه تنها به گیاه کنار خود آسیبی نمی رسانند، بلکه برای آن مفید نیز هستند; به این نوع کشت که در آن دو گیاه در کنار هم کاشته می شوند، برای یکدیگر سود می برند، گیاهان همراه نامیده می شوند.
پروفسور اسدی با بیان اینکه مجری این روش مهندس جوان 33 ساله به نام سادک برزمینی اهل شهرستان دلند است، تصریح کرد: این مهندس جوان مدیرعامل شرکت دانش بنیان سبزینه رویان دلند است و با در باغ خود درخت گردو و انجیر کاشت. او همچنین محصولات زراعی را کاشت و بنابراین با نهاده های کم بیشترین استفاده را از زمین خود می برد.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از این روش باعث حفاظت از خاک باغ می شود، گفت: چون در هر ده متر درخت گردو وجود دارد و این درختان گرمسیری از سال چهارم بار اقتصادی می دهند تا کشاورز بتواند از باغ خود استفاده کند، می تواند پکان کند. ردیف ها باید شروع به کاشت درختان انجیر زودبازده و از نظر ارزش افزوده با احداث خط تولید آجیل کنند.
این پژوهشگر بین المللی کشاورزی حفاظتی خاطرنشان کرد: از آنجایی که مصرف آب این درختان بسیار کم است و به آب کمی نیاز دارند. جایگزین مناسبی برای محصولات پرآب مانند برنج به حساب می آید و به عنوان میوه خشک نیازی به فروش فوری ندارد و بازده اقتصادی خوبی دارد.