افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 10 November , 2024
2

اهمیت حکمرانی دانش و فناوری در مزارع

  • کد خبر : 115019
اهمیت حکمرانی دانش و فناوری در مزارع

بازار؛ گروه استان ها: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی نقش پل ارتباطی بین بخش تحقیقات و مزارع را ایفا می کند که با انجام تحقیقات علمی و به روز رسانی یافته های جدید سعی در استقرار مدیریت دانش بنیان در بخش کشاورزی و منابع طبیعی دارد. . توسعه پایدار و امنیت غذایی […]

بازار؛ گروه استان ها: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی نقش پل ارتباطی بین بخش تحقیقات و مزارع را ایفا می کند که با انجام تحقیقات علمی و به روز رسانی یافته های جدید سعی در استقرار مدیریت دانش بنیان در بخش کشاورزی و منابع طبیعی دارد. .

توسعه پایدار و امنیت غذایی زمانی حاصل می شود که دانش فنی و تحقیقات علمی جدید وارد مزرعه شود.

معرفی دانش فنی در مزارع و همچنین در بخش منابع طبیعی بسیاری از مشکلات را در این زمینه حل می کند، اما از این حیث مقاومت کشاورزان در برابر این دانش چالشی است که با آموزش و ارتقاء قابل حل است، زیرا اگر چه کشاورزان دارای مقاومت زیادی در برابر تغییر اما قطعا روش هایی را خواهند پذیرفت که هزینه های تولید را کاهش دهد و کیفیت و کمیت محصولاتشان را افزایش دهد که دولت به راحتی نمی تواند از آن دور بزند.

گرچه نمی توان بلافاصله کشاورزی سنتی را کنار گذاشت، اما باید همواره حرکت در این بخش و دستیابی به کشاورزی مولد را به عنوان یک هدف در نظر گرفت. برای این منظور گفتگویی را با «علیرضا صابری» رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان ترتیب داده ایم.

صابری در این گفتگو به عملکرد این مرکز در بخش های مختلف اشاره می کند و معتقد است که ورود دانش به مزارع باعث افزایش تولید می شود.

* به طور کلی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان چه اقداماتی انجام می شود؟

در این مرکز کارهای تحقیقاتی و آموزشی و در برخی موارد پیمانکاری فرعی انجام می شود. اقدامات لازم برای توسعه کشاورزی از طریق شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور مستقر در مرکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی مرکز تحقیقات انجام می شود. در این راستا روستای فناورانه و نوآور استان کلنگ زنی و اعتبارات آن نیز جذب شده است.

معرفی دانش در مزارع باعث افزایش تولید می شود. جنگ اخیر اوکراین تامین غلات را با مشکل مواجه کرده است و با توجه به وابستگی هایی که در کشورمان به برخی منابع غذایی وجود دارد، تلاش می کنیم در این مرکز به خودکفایی و امنیت غذایی پایدار نزدیک شویم.

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان دارای شش گروه پژوهشی و دو گروه آموزشی است.

* در مورد واحد تولید ارقام مرکز تحقیقات توضیح دهید.

عملکرد ما در این مرکز 20 درصد ملی و 80 درصد استانی است زیرا برخی ارقام در استان های دیگر کشت می شوند.

اگر کار تحقیقاتی بسته شود، ضربه بزرگی به تولید وارد می شود، زیرا اگر تولید به این شکل افزایش پیدا نکند، اما حفظ تولید یک دستاورد محسوب می شود. از نظر ژنتیکی، عمر ارقام گیاهی کشاورزی پس از حدود پنج سال به پایان می رسد و تولید ارقام جدید بین چهار تا هفت سال طول می کشد.

برخی از هسته های ژنتیکی مراکز بین المللی با ارقام ملی هیبرید شده و رقم جدیدی تولید می شود که از نظر کمی و کیفی عملکرد بالایی دارد و در برابر آفات و بیماری ها مقاوم است.

بهترین گندم از نظر پروتئین و گلوتن در گلستان تولید می شود اما بهای این مرغوبیت به کشاورز پرداخت نمی شود.

گندم این استان با گندم سایر استان ها ترکیب می شود تا آرد و در نهایت نان تولید شده از آن قابلیت خوردن را داشته باشد.

استان‌های صنعتی از بخش صنعتی سود می‌برند، در حالی که گلستان یک استان کشاورزی است، اما مردم از این بخش به‌ویژه از کیفیت گندم بهره‌ای نمی‌برند.

موضوع خرید محصول گندم از کشاورزان گلستانی با قیمتی بالاتر از سایر نقاط کشور بارها مطرح شده اما تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.

استان‌های صنعتی از بخش صنعتی سود می‌برند، در حالی که گلستان یک استان کشاورزی است، اما مردم از این بخش به‌ویژه از کیفیت گندم بهره‌ای نمی‌برند.

مثلا؛ در خرید چغندرقند عملکرد و کیفیت نیز در نظر گرفته می شود و این دو عامل قیمت محصول را تعیین می کنند.

*نظر شما در مورد میزان آب چغندر قند چیست؟

چغندر قند در پاییز و بهار کشت می شود. دوره رشد چغندر در بهار از ژوئن تا اکتبر است و از سطح آب زیرزمینی تغذیه می شود، اما چغندر در پاییز از بارندگی بهره می برد.

چغندر از نظر تولید بیومس بالا، آب زیادی مصرف می کند، اما تصمیم گیری در مورد تولید این محصول نباید بر اساس اطلاعات کتابخانه ای باشد. در واقع استفاده از بارندگی ها برای افزایش سهم تولید استان بسیار مهم است.

چغندر به شوری مقاوم است و برای اراضی شمال استان بسیار مناسب است، اما برای کشت در مناطق جنگلی مناسب نیست، بنابراین این گیاه باید در منطقه مقصد کشت شود و از آب نیمه شور استفاده شود.

چغندر به شوری مقاوم است و برای اراضی شمال استان بسیار مناسب است، اما کشت آن در مناطق جنگلی مناسب نیست، بنابراین این گیاه باید در منطقه مقصد کشت شود و از آب نیمه شور استفاده شود.

در آینده نزدیک از آب دریا برای کشت محصولات گلخانه ای و سایر محصولات سازگار با شرایط شمال استان استفاده خواهیم کرد و از این طریق می توانیم از اقلیم حداکثر استفاده را ببریم.

از 13 منطقه جهان، 9 منطقه در گلستان وجود دارد که می توان الگوی درست کشاورزی را در آنها معرفی کرد و از تمام نقاط این استان استفاده بهینه کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=115019

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.