افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 22 November , 2024
1

اهداف نامزد ابدی اتحادیه اروپا برای پیوستن به بریکس چیست؟| آیا اردوغان از اتحادیه اروپا ناامید شده است؟

  • کد خبر : 363166
اهداف نامزد ابدی اتحادیه اروپا برای پیوستن به بریکس چیست؟| آیا اردوغان از اتحادیه اروپا ناامید شده است؟

بازار: گروه بین الملل: در دنیای سیاسی امروز، ترکیه به مانورهای دیپلماتیک و تغییرات فرصت طلبانه عادت کرده است. اکنون در تلاش است تا نقش مهمی در جهان چندمرکزی ایفا کند و از این نظر، ایده پیوستن به بریکس در کانون توجه دیپلماسی ترکیه قرار گرفته است. دلیل ایجاد بریکس رد نظم جهانی انحصاری به […]

بازار: گروه بین الملل: در دنیای سیاسی امروز، ترکیه به مانورهای دیپلماتیک و تغییرات فرصت طلبانه عادت کرده است. اکنون در تلاش است تا نقش مهمی در جهان چندمرکزی ایفا کند و از این نظر، ایده پیوستن به بریکس در کانون توجه دیپلماسی ترکیه قرار گرفته است. دلیل ایجاد بریکس رد نظم جهانی انحصاری به رهبری آمریکا توسط برخی بازیگران مهم ژئوپلیتیک و تجلی نهادینه شدن و شکل گیری جهان چند قطبی بود. با این حال، آنکارا آنقدر قوی نیست که بتواند غرب قدرتمند را به چالش بکشد و درگیری ها را در شرق حل کند.

مزایای بریکس در نظام جدید نظم جهانی

به گزارش نئو دیاریو؛ بریکس امروز متشکل از 9 کشور (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، ایران، مصر، اتیوپی) است و عربستان سعودی نیز عضویت خود را رسمی می کند. موضوعات کلیدی و اصلی این سازمان شامل مشارکت اقتصادی متقابل سودمند، برابری و توازن منافع ژئوپلیتیکی است و اعضای اصلی آن بزرگترین و ثروتمندترین کشورها هستند. شکی نیست که با توسعه برجام و گسترش جغرافیای بحران های نظامی و سیاسی در مناطق مختلف جهان، کشورهای بیشتری برای پیوستن به این سازمان یا ایجاد مشارکت موثر با آن (به ویژه الجزایر، آذربایجان، بنگلادش) آمادگی دارند. ، بلاروس، بولیوی، قزاقستان، کوبا، مالدیو، میانمار، نیجریه، ترکیه).

تجربه نشان داده است که دیکته های غرب به رهبری آمریکا و انگلیس روند تحول جهانی را تسریع می کند. علاوه بر این، بریکس در حال تبدیل شدن به پویایی پایدار توسعه مدرن است که از یک سو موسسان این نهاد بین دولتی را ملزم می کند که به نظر نامزدهای جدید احترام بگذارند و از سوی دیگر ظرفیت خود را برای رویارویی با شرایط جدید تقویت کنند. چالش ها سازمان. به عبارت دیگر امروزه تمایل به عضویت در بریکس کافی نیست و این باید با اصول داخلی و خارجی خود سازمان کاملاً منطبق باشد. در واقع وظیفه بریکس گسترش کمی نیست، بلکه تشکیل یک ساختار کیفی جدید جهانی و ترویج سیاست های جایگزین است. بیهوده نیست که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که برجام به یک “قدرت هژمونیک جدید” تبدیل نخواهد شد، بلکه مایل است “به عنوان یکی از ستون های نظم جهانی چند قطبی جدید و منصفانه عمل کند”.

در عین حال، گسترش بی رویه برجام و فقدان چشم انداز مفهومی از آینده قادر به دستیابی به کارایی سیستمی نیست. باید منبع جدیدی از ارزش‌های سیاسی و فرصت‌های اقتصادی را در روند شکل‌گیری دنیای چندقطبی تضمین کند. معنای اصول سیاسی آزادی انتخاب و احترام به منافع متقابل و همچنین شکل گیری سیستم های مالی و اقتصادی جایگزین که حذف دیکته های دلار آمریکا و سیستم مالی در پرداخت های بانکی را تضمین می کند. از این نظر، شکی نیست که عضویت ترکیه در ناتو که برخاسته از سیاست راهبردی آمریکاست نیز می تواند دلیلی برای محدودیت و جلوگیری از عضویت در برجام باشد.

اگرچه ناظران و کارشناسان بر این باورند که ترکیه کاملاً به سمت بلوک شرق متمایل است، اردوغان معتقد است که این کشور خواهان برقراری روابط با همه قدرت های بین المللی است. اردوغان در پاسخ به سوالی درباره مشارکت کشورش در برجام و سازمان همکاری شانگهای گفت که ترکیه متحد “تزلزل ناپذیر” ناتو است.

جاه طلبی های جهانی ترکیه

روابط اقتصادی ترکیه با چندین کشور آفریقایی و نفوذ آن در جهان خاورمیانه نیز به افزایش نفوذ بریکس در مناطق مختلف کمک خواهد کرد. اگرچه ناظران و کارشناسان بر این باورند که ترکیه کاملاً به سمت بلوک شرق متمایل است، اردوغان معتقد است که این کشور خواهان برقراری روابط با همه قدرت های بین المللی است. اردوغان در پاسخ به سوالی درباره مشارکت کشورش در برجام و سازمان همکاری شانگهای گفت که ترکیه متحد “تزلزل ناپذیر” ناتو است.

وی همچنین گفت: ما معتقد نیستیم که این امر مانع توانایی ما در برقراری روابط مثبت با کشورهایی مانند چین و روسیه شود. علاوه بر این، ما معتقد نیستیم که سازمان همکاری شانگهای (SCO) جایگزینی برای ناتو باشد. به همین ترتیب، ما BRICS را جایگزین هیچ ساختار دیگری نمی‌دانیم. ما همه این ساختارها و زمینه‌های اتحاد را سازمان‌هایی با کارکردهای متمایز می‌دانیم و این روابط با سازمان‌های مختلف منطقه‌ای و جهانی به صلح و همکاری جهانی کمک می‌کند.»

برای ترکیه، عضویت بریکس به افزایش اهمیت آن در سطح جهانی کمک خواهد کرد. کشورهای غربی برای جلوگیری از پیوستن ترکیه به بریکس و سایر سازمان های شرقی همکاری خود را با ترکیه افزایش خواهند داد. علاوه بر این، این کشور فرصت های بیشتری برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری خود در تمام قاره ها از طریق مجمع بریکس خواهد داشت. علاوه بر این، روسیه و چین می توانند به ترکیه برای برقراری ثبات در منطقه خاورمیانه و مقابله با شرکای غربی در منطقه کمک کنند. در واقع عضویت ترکیه در بریکس گام دیگری در جهت افول نظم جهانی به رهبری آمریکا و ظهور نظم جهانی چندقطبی خواهد بود.

آیا ترکیه قصد دارد به بریکس بپیوندد؟

رجب طیب اردوغان به راه عملگرایانه خود در اتحاد با غرب و مشارکت با شرق ادامه می دهد. ترکیه وارد دیپلماسی فعال می شود و تلاش می کند نقش فرامنطقه ای در امور جهانی نشان دهد و جایگاه خود را به عنوان بازیگر اصلی و رهبر جهان ترکیه تثبیت کند. اما در مواجهه با مشکلات جدی اقتصادی و مالی، سطح ناکافی دفاع استراتژیک و وابستگی زیاد خارجی به ایالات متحده و ناتو در زمینه امنیت نظامی چگونه می توان این کار را انجام داد؟

ترکیه به طور فزاینده ای تمایل به توسعه روابط متنوع و متقابل سودمند با شرق دارد. با این حال، هنوز هم درگیری های ژئوپلیتیکی بالقوه ای با روسیه، چین، هند و ایران دارد که می تواند به رویارویی جدیدی منجر شود.

در ربع اول قرن بیست و یکم، ترکیه شروع به اتخاذ سیاست ملی کرد و روابط خود را با کشورهای کلیدی شرقی گسترش داد و حاکمیت اقتصادی خود را افزایش داد. با این حال، همه اینها برای حل بحران حاد مالی و اقتصادی کشور ناکافی بود، که بار دیگر مقامات ترکیه را مجبور کرد به ایالات متحده، اروپا و موسسات مالی جهانی روی آورند.

ترکیه به طور فزاینده ای تمایل به توسعه روابط متنوع و متقابل سودمند با شرق دارد. با این حال، هنوز درگیری های ژئوپلیتیکی بالقوه ای با روسیه، چین، هند و ایران دارد که می تواند به رویارویی جدیدی منجر شود. به همین دلیل آنکارا حاضر به قطع روابط با غرب و خروج از ناتو نیست. حتی تشکیل سازمان نظامی «ارتش توران» زیر نظر سازمان کشورهای ترکیه (OTS) آن را جایگزینی برای اتحاد آتلانتیک شمالی نمی داند، زیرا پتانسیل نظامی همه اعضای آن به حدی است که نمی تواند از آن فراتر رود. ناتو

بریکس به عنوان جایگزینی برای اتحادیه اروپا

بدون شک، ترکیه از وضعیت “نامزد ابدی” برای عضویت در اتحادیه اروپا خسته شده است. از بسیاری جهات، این روند طولانی مصنوعی توهین به ترکیه به عنوان یک کشور است. از این حیث، آنکارا می خواهد جایگزینی برای اتحادیه اروپا در قالب همکاری اقتصادی با کشورهای مرفه شرق به ویژه بریکس بیابد. اما ترکیه به دلیل عضویت در بریکس نمی تواند از ناتو خارج شود. از این رو، آنکارا به همراه ناتو در تلاش است تا واکنش آمریکا و انگلیس به اظهارات این کشور مبنی بر پیوستن به برجام را بسنجد. در عین حال ترکیه به خوبی از موقعیت اقتصادی و جغرافیایی مطلوب خود آگاه است و می داند که خود کشورهای بریکس باید مشارکت خود را با آنکارا حفظ کنند. در این مورد می توان به اهمیت استراتژیک تنگه های ترکیه، زیرساخت های مدرن انرژی و ترانزیتی و چشم انداز تشکیل بازار مشترک اقتصادی ترکیه از استانبول تا سمرقند اشاره کرد.

علاوه بر این، همکاری ترکیه و آذربایجان به ترکیه اجازه می دهد تا از روابط دوستانه خود با آذربایجان و قزاقستان برای برقراری روابط غیرمستقیم با برجام استفاده کند که به زودی می تواند به واقعیت تبدیل شود. البته درخواست ترکیه یا هر کشور دیگری برای عضویت در بریکس نمی تواند بی اساس باشد، اما حداقل مستلزم رعایت موازین قانونی است. بر این اساس دستگاه های اجرایی برجام به خوبی می دانند که آیا ترکیه چنین درخواستی داشته یا صرفاً قصد خود را اعلام کرده است.

ترکیه به خوبی از موقعیت اقتصادی و جغرافیایی مطلوب خود آگاه است و می داند که خود کشورهای بریکس باید مشارکت خود را با آنکارا حفظ کنند. در این مورد باید به اهمیت استراتژیک تنگه های ترکیه، زیرساخت های مدرن انرژی و ترانزیتی و چشم انداز شکل گیری بازار مشترک اقتصادی ترکیه از استانبول تا سمرقند اشاره کرد.

اگر آنکارا برخلاف باکو درخواست نکند، احتمالاً در نشست اکتبر بریکس در کازان به ریاست روسیه، دورنمای «عضویت ترکیه» در این سازمان مطرح نخواهد شد. با این حال، یک ماه و نیم تا اجلاس کازان باقی مانده است و اینکه آیا ترکیه به نفع بریکس از عضویت در ناتو چشم پوشی می کند یا خیر، سوالی «باور نکردنی» است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=363166

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.