صدیقه امیدی بازار: با توجه به اینکه از شیره آنغوزه 600 نوع دارو و 60 نوع علف کش به دست می آید و مصرف آنغوزه در صنایع عطرسازی و آرایشی و بهداشتی بسیار زیاد است، فرآوری این شیره در استان می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی برای مردم این شهرستان. استان، آن را صادر کنید. شیره به صورت فرآوری شده افزایش می یابد و درآمد صادراتی مطلوبی برای کشور دارد.
گیاهان دارویی کهگیلویه و بویار احمد 60 درصد از جنس های گیاهی ایران را شامل می شود که در این میان کشت گیاه آنغوزه در سال های اخیر در استان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و از سال 1382 کشت گیاه دارویی آنغوزه در استان انجام شده است. . .
کارشناس گیاه پزشکی: از هر گیاه دارویی آنغوزه 70 تا 100 گرم شیره آنغوزه گرفته می شود.
در همین رابطه یک متخصص گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: صمغ آنغوزه منبع خوبی از آنتی اکسیدان است و آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر آسیب های احتمالی ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
فاطمه تقوی افزود: این ترکیبات از بدن در برابر التهاب مزمن، بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 محافظت می کند.
وی با بیان اینکه آنغوزه گیاهی درشت، علفی، چند ساله است که ارتفاع آن گاهی به 2.5 متر می رسد، اظهار داشت: خواص دارویی و درآمد خوب این گیاه باعث تولید این گیاه در جوامع عشایری و روستایی کهگیلویه و بویراحمد شده و برداشت آن از ابتدای سال جاری آغاز می شود. مرداد در مناطق مختلف
تقوی بیان کرد: از هر بوته آنغوزه 70 تا 100 گرم شیره آنغوزه برداشت می شود.
افغانستان، ایران و ترکستان تولیدکنندگان اصلی آنغوزه هستند
وی با بیان اینکه کشورهای افغانستان، ایران و ترکستان تولیدکنندگان اصلی آنغوزه هستند، گفت: از آنغوزه در درمان های گیاهی مدرن استفاده می شود و برای آسم، برونشیت و سیاه سرفه استفاده می شود و آدامس آن ضد انقباض و آنغوزه است. یک داروی ضد نفخ، قابض، ملین و آرام بخش است و برای درمان آسم استفاده می شود.
آنغوزه در زبان محلی کهگیلویه و بویراحمد به «گنبو» معروف است و این گیاه در پزشکی کاربرد فراوانی دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها بسیار مؤثر است.
اما همچنان این گیاه به صورت خام به سایر کشورها صادر می شود و با توجه به استعداد کهگیلویه و بویراحمد برای کشت آنغوزه با ایجاد زیرساخت های فرآوری در استان، این محصول می تواند به برندی جهانی برای استان تبدیل شود.
در همین راستا معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویار احمد در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: توسعه کشت های خاص و ایجاد زیرساخت ها در مناطق با پتانسیل می تواند تولید این گیاه را در استان افزایش دهد.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد: یکی از موضوعات مهم در تولید این کارخانه در حال حاضر امکان فرآوری در استان و افزایش صادرات با تولید محصولات فرآوری شده است.
احسان عسکری افزود: کهگیلویه و بویراحمد 9 درصد از جنگل ها و مراتع کشور را تشکیل می دهد و زیستگاه 2 هزار گونه گیاهی است.
وی گفت: کهگیلویه و بویراحمد 9 درصد از جنگل ها و مراتع کشور را در اختیار دارد و زیستگاه 2 هزار گونه گیاهی است.
عسگری تصریح کرد: این استان دارای 450 گونه گیاه دارویی است که محصول فرآوری شده آنغوزه باعث افزایش 10 برابری قیمت این محصول می شود.
هیجان؛ گیاهی با ارزش اقتصادی بالا
مدیر منابع طبیعی کهگیلویه و بویار احمد در این خصوص در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: این گیاه در مناطق مختلف استان کشت می شود و هر ساله در مناطق بیشتری کشت می شود.
سعید جواد بخت افزود: این گیاه از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است و در مناطق مختلف این استان می روید که یکی از مهم ترین ها برای کشت آن است.
وی تصریح کرد: «شبلیز دنا»، «کوه خامین باشت»، «کاکان»، «کوه سیاه»، «کوه سفید لنده» و «دمه سادات» نیز از جمله مناطق کشت این گیاه هستند.
جاوید بخت افزود: هدف سالانه کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد پنج هزار هکتار است که با اجرای این طرح 156 هزار تن انواع گیاهان دارویی شامل شیره آنغوزه، برگ مرد، آلوئه ورا و گل محمدی تولید می شود. . در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
مدیر منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد: طبق آمار امسال 26 تن شیره آنغوزه و باریجه در بویراحمد تولید شده است.
وی با بیان اینکه امسال 26 تن نهال از آنغوزه و باریجه در بویراحمد گزارش شده است، گفت: این نهال در تنگ سرخ، کاکان، گردوکندک، تنگ خوخ و دشت اکبر کشت شد.
جوید بخت تصریح کرد: امسال در کشت جدید بیش از یک تن بذر گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه در مراتع استان کاشته می شود که علاوه بر احیای مراتع به اقتصاد مردم نیز کمک می کند. مناطق روستایی جامعه
وی افزود: استان 552 هزار هکتار مرتع دارد و در مجموع 78 هزار هکتار از مراتع استان گیاهان دارویی کشت می شود و بر اساس سند جامع گیاهان دارویی، 200 هزار هکتار مرتع، جنگلی و کم ارتفاع است. عملکرد در حال رشد گیاهان دارویی باید در زمین های کشاورزی استان کشت شود.
به نظر می رسد استان کهگیلویه و بویراحمد مسیر درست اما پر پیچ و خم را در کشت گیاه دارویی آنغوزه طی می کند. با فرآوری این گیاه می توان این هزارتو را هموار کرد و دست تاجران را از سفره تولیدکنندگان کوتاه کرد و سود آن به جیب کشاورزانی رفت که زحمت کاشت آن را در گرما و سرما با پینه تحمل می کنند. دست در چرخ اقتصاد خانواده و اینکه مملکت بچرخد و نان این سفره خراب نشود.