افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
0

اندیشه معاصر – اخبار مهم درباره قطع برق

  • کد خبر : 448701
اندیشه معاصر – اخبار مهم درباره قطع برق

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصربه گزارش افکارنیوز ، چند هفته پیش معاون اجرایی رئیس جمهور و سخنگوی دولت اعلام کردند که مصرف گازوئیل در برخی نیروگاه ها با دستور پزشکان متوقف شده است که باعث کاهش تولید برق می شود و لاجرم موقتی خواهد بود. خاموشی در کشور سرانجام روز گذشته وزیر نیرو […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصربه گزارش افکارنیوز ، چند هفته پیش معاون اجرایی رئیس جمهور و سخنگوی دولت اعلام کردند که مصرف گازوئیل در برخی نیروگاه ها با دستور پزشکان متوقف شده است که باعث کاهش تولید برق می شود و لاجرم موقتی خواهد بود. خاموشی در کشور

سرانجام روز گذشته وزیر نیرو در مجلس اعلام کرد فعلا خاموشی ها در سوخت رسانی به نیروگاه ها متوقف شده است.

نفت کوره بهانه بود؟

برخی از حامیان دولت پس از اعلام خاموشی در کشور، اجرای خاموشی در کشور را تصمیمی جسورانه به دلیل دوگانه بودن برق یا آلودگی هوا توصیف کردند. این در حالی است که آمارها نشان می دهد که سوخت گازوئیل سهم کمی در مصرف سوخت نیروگاه ها دارد و در نیروگاه های شهرهای بزرگی مانند تهران چند سالی است که حتی یک لیتر گازوئیل مصرف نمی شود. بنابراین سوختن مازوت سهم کمی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر، به تدریج با اظهارات مسئولان وزارت نیرو مشخص شد که علت خاموشی ها، تصمیم شجاعانه برای توقف سوخت گازوئیل با هدف جلوگیری از آلودگی هوا نبوده، بلکه دلیل آن نبود عرضه کافی بوده است. سوخت دیزل نیروگاه ها در ماه های اخیر

مقامات وزارت نیرو تلاش کردند تا وزارت نفت را مقصر عرضه ناکافی سوخت نیروگاه ها معرفی کنند. مسئولان وزارت نفت در واکنش به این موضوع گفتند: تقصیر دولت قبل است که از ابتدای امسال به فکر ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها نبوده است. اما آمار عرضه سوخت نیروگاه ها نشان داد که روند ذخایر سوخت جایگزین نیروگاه ها تا پایان تابستان چندان غیرعادی نبوده است، اما از ابتدای پاییز مصرف سوخت های جایگزین به طور ناگهانی افزایش یافته و در اواسط پاییز به این میزان رسیده است. در آستانه بحران قرار گرفت و در نهایت دولت تصمیم گرفت برای یافتن فرصتی برای افزایش ذخایر سوخت برای جایگزینی نیروگاه ها تعطیل شود.

با وجود اینکه قاطعانه از ارتباط خاموشی ها با سوخت سوزی خودداری کرده است، اما روز گذشته سخنگوی دولت بار دیگر به این موضوع اشاره کرد.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت درباره مصرف سوخت گازوئیل گفت: مصرف گازوئیل متوقف نشده، کاهش یافته است. ما یک نفت کوره داریم که برای سلامتی بسیار مضر است، آن نوع نفت کوره متوقف شده است.

وی ادامه داد: در مکان هایی که نزدیک به مناطق مسکونی نیست، سوختی که اکنون عرضه می شود ترکیبی از گازوئیل و نفت کوره است که مصرف می شود. کمبود این سوخت در حال حاضر امری عادی است و در واقع از آن برای نیروگاه ها استفاده می شود.

چرا مردم هنوز متوجه نشدند؟

یکی از وعده های کلیدی رئیس جمهور در جریان انتخابات شفاف سازی تصمیمات اقتصادی و اطلاع رسانی به مردم بود. اما در موضوع خاموشی دلایل متناقضی مطرح شد و برخی از افراد در دولت سعی کردند با اغراق در مورد قطع سوخت نیروگاه ها خاموشی را تصمیمی شجاعانه جلوه دهند.

در این میان برای حل مشکلات ابتدا دولت باید وجود مشکلات را بپذیرد. مشکل عدم تعادل برق در کشور ربطی به سوخت گازوئیل ندارد و به مصرف زیاد و هدررفت برق در شبکه های انتقال و به ویژه در خود نیروگاه ها مربوط می شود.

نیاز به شفافیت و پاسخگویی

بحران خاموشی و افزایش نرخ برق نشان می دهد که سیاست های وزارت نیرو نیاز به بازنگری جدی دارد. در حالی که توسعه نیروگاه های جدید و افزایش تولید برق از اولویت های ضروری کشور است، این روند باید با شفافیت کامل و بدون سیاست انجام شود.

از سوی دیگر دولت باید قبل از اجرای آن به وعده های خود در زمینه آگاه سازی مردم و در میان گذاشتن هر تصمیمی با جامعه عمل کند. این تنها راه بازگرداندن اعتماد عمومی و جلوگیری از تبعات اجتماعی و اقتصادی این اقدامات است.

بحران خاموشی و افزایش نرخ برق نشان دهنده چالش های پیچیده ای است که نظام اقتصادی و مدیریتی کشور با آن مواجه است. این بحران نه تنها نیازمند سیاست های مشخص و مشخص است، بلکه باید با نظارت جدی بر عملکرد وزارت نیرو و رسیدگی به بی تدبیری ها رفع شود. اگرچه دولت برای بهبود زیرساخت های انرژی گام هایی برداشته است، اما ادامه این مسیر تنها با همکاری مردم و اعتمادسازی امکان پذیر خواهد بود.

خاموشی های گسترده سال های اخیر علاوه بر افزایش نارضایتی عمومی، بخش های تولیدی، خدماتی و حتی داخلی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. یکی از اثرات فوری خاموشی ها کاهش تولید در واحدهای صنعتی است. در بسیاری از نواحی صنعتی کشور، واحدهای تولیدی مجبور به کاهش ساعت کاری و یا تعلیق فعالیت شده اند که این امر موجب کاهش اشتغال و درآمد کارگران شده است.

در عین حال، بخش خدمات نیز تحت تأثیر خاموشی قرار دارد. از اختلال در خدمات بانکی گرفته تا کاهش عملکرد در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، اختلالات تأثیری فراتر از صنعت دارد. از منظر اجتماعی، این بحران ها منجر به کاهش اعتماد عمومی به دولت و سیاست های اقتصادی می شود.

قالیباف: مشکل سوختن گازوئیل نیست

محمدباقر قالیباف دیروز در جلسه نظارت صحن علنی مجلس درباره وظایف وزارتخانه های نفت و نیرو در حوزه انرژی و رفع اختلافات این بخش گفت: تامین انرژی پایدار برای مصرف و ایجاد ارزش افزوده. یکی از وظایف این وزارتخانه هاست اما بی توجهی به انرژی به عنوان فرصت بزرگ کشور. تابستان امسال شاهد نارضایتی و فروپاشی صنایع و دولت بودیم.

رئیس مجلس گفت: مشکلات امروز ما بسیار پیچیده تر از سوختن یا نسوختن گازوئیل است. دوستان وزارت نفت و نیرو قول دادند سوخت را با همکاری یکدیگر تامین کنند تا قطعی برق نداشته باشیم; خوب اگر سوخت برسد مشکلات مردم حل می شود؟ این مشکلات کوچک عمق مشکلات بزرگ و نارضایتی را نشان می دهد.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: با توجه به اینکه قوانین و دستورالعمل های زیادی در این زمینه وجود دارد تا کی باید بین وزارتخانه های نفت و نیرو هماهنگی ایجاد کنیم؟ بنابراین این مشکل نهادی است. البته الان مشکل ما نیست، اما حتما مجلس، دولت و مرکز پژوهش های مجلس باید بحث نهادی را با کار کارشناسی حل کنند و بپذیرند که بین این دو وزارتخانه و قدرت هماهنگی بین آنها تضاد منافع وجود دارد. آنقدر توسعه یافته که دیگر در دست مدیران نیست. مقامات ارشد وزارتخانه نیز ترک کرده اند. وزرا می گویند مشکل را حل کرده اند و درباره راه حل های خود در مورد نفت کوره صحبت می کنند. آقای علی آبادی در جلسه دیگری به من گفت که در فصل زمستان مشکلی برای تولید برق نداریم اما در تابستان نمی تواند بگوید طبیعی است بنابراین باید مشکل نهادی حل شود.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه دوستان قول داده اند با استفاده از ظرفیت ها در حوزه مصرف خانگی و صنعتی خاموشی نخواهیم داشت، گفت: در سیاست گذاری اشتباه می کنیم و بیش از 90 درصد توان کشور را داریم. گیاهان از گاز استفاده می کنند در حالی که در دنیا این میزان کمتر از 25 درصد است.

رئیس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: هنوز 32 درصد دنیا با زغال سنگ برق تولید می کنند و در طبس بیش از 1.2 میلیارد تن زغال سنگ قابل گرمایش که در زمین باقی می ماند و 1600 مگاوات زغال سنگ داریم. نیروگاه روی تقریبا 20 سال قدمت دارد که تنها 25 درصد آن پیشرفت کرده است. ما حتی 8 درصد برق را با زغال سنگ تولید نمی کنیم و 92 درصد گاز مصرف می کنیم. اینها سیاست است و مردم مقصر نیستند، اما من و من هستیم که باید پاسخگو باشیم. به همین دلیل باید این مشکلات نهادی و سیاسی را حل کنیم تا مردم نیز ما را همراهی کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=448701

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.