به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «جبارعلی ذاکری» در اولین جلسه هیات مدیره جدید انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران بر ضرورت تغییر چشم انداز راه آهن تاکید کرد. از دیدگاه سنتی تا روش مدرن با همکاری بخش خصوصی.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تاخیرهای شدید حمل و نقل ریلی در سال های اخیر افزود: از سال 1381 که سند چشم انداز 20 ساله کشور توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد. بر اهمیت حمل و نقل ریلی تاکید شده است اما از این نظر عملکرد خوبی داشتیم.
زکری تاکید کرد: بر اساس برنامه هفتم باید 550 دستگاه لکوموتیو یا تعداد زیادی واگن مسافری و باری به ناوگان ریلی اضافه شود، اما آیا با در نظر گرفتن این حد حداکثری می توان چنین طرح هایی را انجام داد؟
اقتصاد راه آهن بیمار است
مدیر کل راه آهن خاطرنشان کرد: واقعیت این است که اقتصاد ریلی بیمار است. در گذشته بیش از 2200 واگن مسافری در راه آهن تردد می کرد، اکنون کمتر از 1000 واگن وجود دارد و در صورت ادامه این وضعیت تا 10 سال آینده تعداد خودروهای سواری به صفر خواهد رسید.
وی با بیان اینکه شهروندان حق دارند متناسب با بودجه خود، شیوه حمل و نقل ریلی خود را از نظر آسایش و راحتی انتخاب کنند، تصریح کرد: باید فرصتی برای شرکت های ریلی مسافربری باز شود تا با توجه به تورم، درآمد مناسبی کسب کنند.
زکری گفت: همین مشکلات در حوزه ناوگان باری وجود داشت و برای رفع آنها باید تعامل بین شرکتهای حملونقل ریلی وجود داشته باشد تا به عنوان شریک برای افزایش بهرهوری با یکدیگر تعامل داشته باشند.
مدیر کل حمل و نقل ریلی سالانه 2 میلیون تن بار را نامتعادل و کم دانست و بیان کرد: تا زمانی که نگاه سنتی در راه آهن وجود داشته باشد، وضعیت به همین منوال خواهد بود.
وی با بیان اینکه انجمن های علمی و تخصصی حمل و نقل ریلی می توانند نقش موثری در تغییر نگاه راه آهن از سنتی به روش های نوین ایفا کنند، تاکید کرد: انجمن ها می توانند در کمیسیون ها و سایر تصمیم گیری ها حضور و مشارکت فعال داشته باشند. ادارات راه آهن به عنوان نمایندگان بخش حمل و نقل ریلی خصوصی.