معین صمدی کارگردان انیمیشن کوتاه «جمشید؛ مرثیه ای بر اسطوره» که از سال ۱۳۷۴ در عرصه انیمیشن و سرگرمی فعالیت می کند و تاکنون بیش از ۲۰ جایزه ملی و بین المللی را از آن خود کرده است در گفتگو با خبرآنلاین از ساخت این انیمیشن خبر داد. : «جمشید; مرثیه ای بر اسطوره»، فیلمی موزیکال درباره شخصیت جمشید بر اساس متون کهن و شاهنامه است که شناخت من از این شخصیت از زمانی شروع شد که بخشی از شاهنامه را خواندم تا پروژه دیگری را تحقیق کنم، اما در عین حال کنجکاو شدم بدانم. بیشتر درباره جمشید تضادهای زیادی در این شخصیت وجود داشت که او را برای من جالب کرده بود، او پادشاه و خوب، گناهکار و قهرمان، باشکوه و سیاه بود.
وی ادامه داد: همین موضوع باعث شد بعدها با انگیزه ساخت فیلم به شخصیت جمشید برگردم و این بار در متونی غیر از شاهنامه، پهلوی، اوستا و سانسکریت اطلاعاتی درباره جمشید پیدا کردم. در نهایت به دلیل تمام تناقضات و ناهماهنگی هایی که این شخصیت داشت، تصمیم گرفتم یک نوع روایت و کادربندی را برای فیلم انتخاب کنم تا ما به عنوان بیننده نتوانیم به این شخصیت نزدیک شویم و اتفاقات را طوری ببینیم که انگار در حال وقوع هستند. در یک صحنه تئاتر که می دهند.
صمدی که برای ساخت این انیمیشن برنده 9 جایزه ملی و بین المللی شده است، تصریح کرد: تکنیک فرمت فیلم، انیمیشن دیجیتال دو بعدی است که به صورت سه بعدی ساخته شده است. جمشید طولانی ترین فیلم من است، نه از نظر مدت زمان که 12 دقیقه است، بلکه به دلیل 8 سال ساخت و تحقیق برای این فیلم است. بیشتر این زمان صرف تحقیق شد و تولید فیلم به صورت متناوب با گروهی کوچک انجام شد. شاید بیش از 50 نفر در ساخت کل فیلم همکاری داشته باشند اما هرگز بیش از 5 نفر همزمان در پروژه حضور نداشتند.
وی با بیان اینکه «جمشید؛ «مرثیه بر اسطوره» چه جایگاهی در کارنامه شما دارد؟، گفت: این انیمیشن برای من تجربه جدیدی بود و نگاهم را به داستان نویسی تغییر داد، این فیلم هم از نظر فیلم پیچیده ای بود. روایت و همچنین در جنبه های فنی.مهم ترین ویژگی این فیلم روند شکل گیری آن از منابع متعدد و متنوع بود.منابعی که حتی روایت های متناقضی را بیان می کنند و سعی در یافتن فرم و روایتی جامع و منسجم بدون استفاده از ابزارهای معمول دارند. داستان سرایی سینمایی چالش اصلی این فیلم بود.
وی درباره اکران انیمیشن کوتاه در گروه سینمایی هنر تجربه گفت: بی شک اتفاق بسیار خوبی است و باعث دلگرمی و تشویق سازندگان فیلم کوتاه خواهد شد. تماشای فیلم در اکران بزرگ، در سالنهای حرفهای با کیفیت صدای استاندارد، همراه با تماشاگر تجربهای خاص هم برای فیلمساز و هم برای مخاطب است. این تجربه برای فیلمساز موقعیت خاصی است، او را متوجه نقاط ضعف و قوت فیلمش می کند و نقش مهمی در روند فیلمسازی او دارد، اما نباید فراموش کرد که مخاطب فیلم کوتاهی که برای دیدن به سینما می آید. فیلم برای مخاطب خاص با نگاه، انگیزه و سلیقه خاص است، بنابراین بازخوردهایی که به فیلم داده می شود بر اساس همین سلیقه است و نباید به عموم مردم تعمیم داده شود. با اینکه پیش از این اکران این فیلم را در جشنواره های متعددی تجربه کرده ام، اما با اکران آن در سینما هنر تجربه حس دیگری دارم و دوست دارم بازخورد فیلم را در این اکران ببینم چون طرفدار آن هستم. از این نوع سینما
صمدی افزود: به نظر من بهترین مکان برای نمایش فیلم کوتاه، اکران عمومی در ابتدای فیلم بلند است. اگر جعبه ها از یک فیلم کوتاه و یک فیلم بلند ساخته شوند، برای مخاطب تنوع ایجاد می کند و فیلم های کوتاه جلوه بهتری پیدا می کنند. این امر فیلمساز را تشویق می کند تا مخاطب را بهتر بشناسد و برای ارتباط بهتر و همچنین امکان کسب درآمد تلاش کند. این یک بار انجام شد، اما نمی دانم چرا متوقف شد. یادم هست در کودکی انیمیشن کوتاه گلباران ساخته علی اکبر صادقی را در ابتدای یک فیلم بلند در سینما (فکر کنم آزادی بود) دیدم و هنوز شیرینی این خاطره را در ذهنم دارم.
صمدی که در حال حاضر عضو هیئت مدیره انجمن صنفی پویانمایی خانه سینما است، برای انیمیشن «جمشید؛ مرثیه ای برای یک اسطوره» برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره بین المللی فیلم انیمیشن سلتیک 2018، جایزه ویژه هیئت داوران شد. هفتمین جشنواره فیلم حسنات 2018، جایزه بهترین انیمیشن دومین ماراتن انیمیشن 2027، جایزه بهترین اقتباس از سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، جایزه بهترین فیلم کوتاه نهمین جشنواره فیلم ایرانی اهدا شد. جایزه بهترین کارگردانی هنری دهمین جشنواره پویانمایی تهران و…
مجموعه فیلم های کوتاه هنری «رویاهای بیداری» از چهارشنبه 6 آذر همه روزه در سینماهای منتخب گروه سینمایی «هنرو ترباره» تهران و چهارشنبه هر هفته در سینماهای این شهر اکران می شود.
مجموعه فیلم کوتاه هنری «رویاهای بیداری» شامل 10 انیمیشن به نام های «مرد خانه دار» به کارگردانی مرضیه ابرار پایدار، «جمشید؛ مرثیه ای برای اسطوره» به کارگردانی معین صمدی، «داش آکل» به کارگردانی هاجر مهرانی، «دشت گل» است. های زرد به کارگردانی حسین آقامحمدی، کت تنه به کارگردانی الها قمیشی، کلنل به کارگردانی پرستو کاردگر، گنجشکک به کارگردانی الهه فلاحیان، نقطه به کارگردانی محمد زارع، “همیشه چیزی گم شده است” «باغ شاه» به کارگردانی مسعود صفری به کارگردانی ایرج محمدی رازینی ساخته شده است.
آثار به نمایش گذاشته شده در این مجموعه در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی شرکت کرده و جوایز معتبری را کسب کرده اند.
این بسته انیمیشن برای مخاطبان بالای 12 سال مناسب است.
۵۷۵۷