منصور حقیقت پور
هدف امروز: سال گذشته در انتخابات با مشکل مواجه شدیم که در نتیجه در دور دوم انتخابات دوازدهم حضور پیدا کردیم. چون با رد صلاحیتهای گسترده مواجه بودیم و همچنین در این انتخابات به دلیل چالشهایی مانند مشارکت، بدون طیف منتقدی که با لیست صدای ملت وارد رقابت انتخاباتی شدند، نمیتوانستیم پیروزی قاطعی داشته باشیم، این ماراتن انتخاباتی نیست. هنوز تمام شده است با توجه به اینکه در بین 90 کاندیدای باقیمانده هنوز 45 نیروی اعتدالی، اصلاح طلب و اعتدالی وجود دارد، باید به اتفاقات روز جمعه خوشبین باشیم چرا که در این روز می توانیم به طور مستقل تعداد نامزدهای ورود به بهارستان را افزایش دهیم، بنابراین باید بگویم که این شبح می تواند بر مجلس آینده تأثیر بگذارد، به ویژه در تشکیل تیم رهبری که اکنون تندروها در تلاش برای تسخیر آن هستند. این را هم در نظر بگیریم که با افزایش تعداد نمایندگان طیف بحرانی، ممکن است شاهد افزایش سه رقمی تعداد آنها باشیم. اگر درصدی که در انتخابات شرکت می کنند به اپوزیسیون تندرو رأی دهند، ممکن است شاهد شگفتی جدیدی باشیم که آنها حتی می توانند صفحه انتخابات را ورق بزنند.
اما از این پس باید بگوییم مجلس دوازدهم فراکسیون اکثریت نخواهد داشت و باید انتظار مجلس مثلثی را داشت. در استان دوازدهم بهارستان دو گروه از اصولگرایان تشکیل می شود که تمایلی به حضور در یک فراکسیون ندارند و علاوه بر طیف نمایندگان معتدل، این سه گروه نیز تشکیل می شود. از این حیث رقابت در دور دوم بین کاندیداهای اصولگرا و کاندیداهای اعتدالی است که نتیجه آن می تواند تاثیر بسزایی در ترکیب هیات رئیسه داشته باشد.
در مورد انتخاب رئیس مجلس که حواشی زیادی ایجاد کرده است باید توجه کنیم که هرکس بتواند نظر یکی از این جناح ها را جلب کند می تواند به رئیس مجلس دوازدهم اعتماد کند. مثلاً اگر قالیباف بتواند نظرات معتدل و مستقل را جذب کند، بدون توجه به نظر و تعداد تندروها می تواند خود را رئیس مجلس بداند. به نظر من چپ های مستقل و میانه رو می توانند شکل هیئت مدیره جدید را ترسیم کنند.
در حال حاضر می بینیم که طیف قالیباف با همه تفاوت هایی که با جبهه پایداری داشتند یک لیست واحد تشکیل دادند اما از طرفی طیف آمنا و صبح ایران لیست های جداگانه دادند و حداقل در تهران به نتایج خوبی دست یافتند. اگر بخواهیم این جریان ها را در ائتلاف برای انتخاب رئیس مجلس ببینیم، نیاز به یک عامل بیرونی دارند که به نظر می رسد در حال حاضر تمایلی برای اتحاد اصولگرایان ندارد. این عامل بیرونی در انتخابات یازدهم توانست اصولگرایان را زیر یک چتر دور هم جمع کند و در بهترین شرایط به کسب اکثریت مجلس ادامه دهد اما در این دوره نه تنها اختلافات درون میدانی به حداکثر خود رسیده است، بلکه در آینده نزدیک شاهد افزایش درگیری ها و جستجو برای اقدام خواهیم بود. بار دیگر به این نکته اشاره می کنم که اگر نامزدهای معتدل بتوانند وارد مجلس شوند، می توان به آینده امیدوار بود. وگرنه با این ترکیب مجلس دوازدهم باید منتظر تندروی بیشتری بود.
قبلا هم اشاره کردم که اگر به وضعیت موجود اعتراض کنیم، هیچ مشکلی با زور حل نمی شود. قانونی ترین و سالم ترین مسیر تغییر، صندوق رأی و انتخابات است. البته مسیر خیابان هم هست ولی هزینه آن بسیار بالاست. البته مسیرهای دیگری نیز وجود دارد که در دسترس مردم نیست. آنچه در دسترس مردم است و رهبری بر آن تاکید کرده اند، استفاده از صندوق برای پرهیز از این ظرفیت خودسری است. برخی افراد در جمهوری اسلامی ایران حداقل استراتژی انتخاباتی را موظف و اجرا کرده اند. آنها به دنبال اجرای این سناریو هستند و این نتیجه فضایی است که در اختیار برخی از کفار مذهبی و سیاسی قرار داده اند. ما غفلت کردیم و در نتیجه افرادی که به نظام جمهوری اعتقادی نداشتند نفوذ کردند. امام جمهوری اسلامی ودیعه بسیار ارزشمندی برای ما گذاشته است. هر کس جمهوری و اسلام را تضعیف کند اشتباه می کند و باید اصلاح شود.