به گزارش رکنا، محمدرضا احمدی سنگر امروز ششم آبان در جمع خبرنگاران درباره قطعنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصمیم به بررسی تصویب اثر نهایی معدل بگیرد امتحان ورودی وی گفت: به همراه اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی جلسه ای با شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار کردیم و مواردی را که با آن مخالف بودیم از جمله تعادل و تأثیر نهایی معدل در آن زمان مطرح کردیم. جلسه
وی با اشاره به اینکه با تاثیر قطعی معدل موافق نیستیم و با تاثیر مثبت معدل موافقیم، ادامه داد: در صورت حفظ تراز داوطلبان اگر تراز کمتر از سال قبل باشد معدل را بازگردانند. یا اقدامات دیگری برای بازتر کردن دست مافیای کنکور انجام دهد. همچنین این حکم باعث کاهش انگیزه داوطلبان برای شرکت مجدد در کنکور می شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: ما معتقدیم که اثر قطعی معدل زمانی باید اعمال شود که زیرساخت تمام مدارس کشور در حد یکسان باشد زیرا دانش آموزانی که در حاشیه شهر تحصیل می کنند مانند دانش آموزانی هستند که در مرکز تحصیل می کنند. شهر هم از نظر اقتصاد شخصی و هم از نظر امکانات آموزشی با یکدیگر تفاوت دارند.
عضو هیئت رئیسه و دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی، سنگر افزود: همچنین مشکلات مربوط به ترمیم معدل و بسیاری موارد دیگر وجود دارد و این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. آسیب جدی به روح و روان دانش آموزان و خانواده های آنان وارد کرده است.
این نماینده مردم رشت و خمام در شورای اسلامی با تاکید بر تمایل شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رفع ایرادات مصوبه مذکور، ادامه داد: بسته به نتیجه اجرای مصوبه، اثر قطعی خواهد داشت. معدل در تحلیل کنکور جلسه کمیسیون این بود که مصوبه با توجه به کمبود زیرساخت ها نتیجه مناسبی نداشته است.
احمدی سنگر گفت: با توجه به پیشنهاد پزشک معالج مبنی بر ارائه نظر کمیسیون آموزش در این خصوص، مقرر شد اعضای کمیسیون آموزش نظر مشورتی و کارشناسی خود را در خصوص این مصوبه بحث برانگیز و پیشنهاد کمیسیون به شورای عالی انقلاب فرهنگی در بندهای مختلف در مورد تأثیر کاهش معدل پایه دوازدهم از 60 درصد به 40 درصد از سال 1405 تاکنون، معدل پایه یازدهم تأثیر مثبت داشته است. در پایه دهم با اینکه امتحانات پایان ترم هست ولی تاثیری نداشت. همچنین در جلسه امروز مقرر شد حداقل دو بار معدل برای کنکور 1404 و همچنین سال های بعد اصلاح شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دوازدهم یادآور شد: اصلاح سهمیه مناطق محروم در کنکور از دیگر پیشنهادات این کمیسیون به شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که نقطه قوتی محسوب می شود. برای مناطق محروم همچنین پیشنهاد شد بر اساس قانون پذیرش و سنجش دانشجو مصوب سال 92 و اصلاح مجلس در سال 95، بحث سرفصل های عمومی نیز جزء کنکور سراسری باشد که در تصویب نامه از کنکور سراسری حذف شد. اثر نهایی معدل و از سال 1405 به نوعی در کنکور گنجانده شده است. آزمون سراسری گنجانده شده است.