به گزارش بازار، محمدرضا مدرس خبانی در تشریح تاریخچه یک ساله گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، توسعه توانمندی های اخیر این گروه را برشمرد و اظهار داشت: : با انتشار سند توسعه دریایی توسط رهبر معظم انقلاب، دانشکده دریانوردی مسئولیت جدیدی را احساس می کند و فعالیت های آن وارد مرحله جدیدی شده است.
وی با بیان اینکه بررسی سند راهبردی گروه کشتیرانی در حال انجام است، به ارائه آماری از کاهش تعداد دریانوردان ناوگان کشتیرانی از سال 1397 تاکنون اشاره کرد و افزود: در سال 2018 تعداد دریانوردان ناوگان 670 نفر بوده است. از نیروی کار خارجی تشکیل شده است، اما در یک فاصله پنج ساله تقریباً به صفر رسیده است.
مدرس خبانی از جذب بیش از 2000 نیروی کارشناس دریایی در 4 سال گذشته و آموزش های تخصصی مرتبط با رشته های فنی و بازرگانی خبر داد و اظهار داشت: همچنین در حال حاضر 320 دانشجو به صورت بورسیه تحصیل می کنند که همزمان آموزش های نظامی و دریایی را فرا می گیرند. . مهارت در نوشهر و بوشهر.
مدیرکل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از انعقاد قرارداد ساخت کشتی با سازندگان داخلی مطابق با طرح کشتیرانی برای استفاده حداکثری از ظرفیت ملی خبر داد و گفت: در مجموع ده کشتی شناور ملی در مجموع. به مبلغ 86 میلیون دلار سفارش به سازندگان داخلی انجام شده است.
وی افزود: بر این اساس 4 فروند از این کشتی ها به صنایع کشتی سازی صدرا نکا و 6 فروند دیگر به کشتی سازی اروندان سفارش داده شده است، ضمن اینکه مذاکرات برای ساخت چهار فروند دیگر به ارزش تقریبی 75 میلیون دلار نیز در حال انجام است. . .
مدرس خبانی، نوسازی ناوگان را یکی از برنامه های جدی گروه کشتیرانی در سال های آتی دانست و گفت: جوان سازی 15 فروند کشتی از ناوگان دریایی دریای خزر در زمان تعمیرات دوره ای با تعویض حدود 1000 تن فویل و سازه کشتی، خرید 66 هزار کانتینر. ارزش تقریبی 166 میلیون دلار و رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای بسیاری از واردکنندگان و صادرکنندگان به دلیل کمبود کانتینر در کشور و همچنین تامین تجهیزات از دیگر اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است. . گروه در راستای توسعه تولید ملی.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 80 درصد از کل نیاز ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران از نظر سوخت، آذوقه، نیروی انسانی، بیمه، کلاسهای کشتی و تعمیرات از داخل کشور تامین میشود که از خروج سالانه تعداد بیشتری از کشتیها جلوگیری میکند. بیش از 300 میلیون دلار ارز از کشور است.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران عرضه کننده سوخت سنگین کم سولفور با 23 شرکت دانش بنیان در زمینه تولید قطعات، تعمیرات و تولید سوخت کم سولفور و همچنین خرید 488 دستگاه واگن همکاری دارد. برخط. با توسعه حمل و نقل ریلی از داخل کشور از دیگر اقدامات این مجموعه در راستای حمایت از تولیدات ملی و پیروی از فرامین مقام معظم رهبری بوده است.
مدرس خبانی با اشاره به اقدامات توسعه ای در بندر چابهار تصریح کرد: ایجاد مکانیزم حمل و نقل منظم و یکسان برای حمل و نقل دریایی، حمل محموله های کانتینری و تدوین برنامه مستند بلندمدت کانتینر از بنادر چین و هند به مقاصد بنادر ایران به ویژه. بندر چابهار از جمله اقدامات گروه کشتیرانی در سال گذشته بود که همزمان با راه اندازی مرکز لجستیک در بندر چابهار با هدف ارائه خدمات ترمینال، تخلیه و بارگیری به وسعت 5.5 هکتار. تلاش هایی برای افزایش اقدامات توسعه ای در این زمینه انجام شد. بنابراین در ده ماهه سال 1402 17 هزار کانتینر تخلیه و بارگیری شد.
یک معلم خیابانی از راه اندازی کریدور شمال به جنوب در سال گذشته خبر داد و گفت: کریدور شمال به جنوب از نظر مسافت و زمان 40 درصد کوتاهتر و از نظر هزینه 30 درصد ارزانتر است. علاوه بر این، حمل و نقل کالا از هند به مسکو یک ماه طول می کشد، در حالی که همان سفر از طریق دریای بالتیک حدود 45 روز طول می کشد. در ده ماهه سال 1402 حدود 108000 TEU و 1400000 تن کالا از طریق کریدور شمال – جنوب و شرق – غرب حمل شد.
وی از تدوین سند توسعه مشترک با کشورهای خارجی در حوزه کریدور شمال – جنوب خبر داد و گفت: این حوزه شامل توسعه چابهار، توسعه حمل و نقل ترکیبی و توسعه ناوگان دریای خزر است. در حالی که استفاده حداکثری از کارخانه های مختلف کشتی سازی شمال کشور برای انجام تعمیرات کشتی در دستور کار قرار دارد.
مدرس خبانی از تدوین سند راهبردی پنج ساله گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: این سند پویا است و سالانه مورد بازنگری قرار می گیرد. ایجاد خطوط منظم بر اساس تفاهم نامه منعقده با سازمان توسعه تجارت و همچنین تجارت بین بنادر شمال ایران و بنادر روسیه، قزاقستان و آذربایجان نیز از جمله اقدامات توسعه تجارت با روسیه است. و کشورهای حاشیه دریای خزر.
مدرس خبانی افزایش سرمایه گروه کشتیرانی در سال گذشته را مورد تاکید قرار داد و بر تامین سرمایه لازم برای اجرای طرح های توسعه تاکید کرد و گفت: روزهای پایانی سال گذشته فرصتی برای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران پس از یک سال پربار بود. در دو بخش حمل و نقل و شروع به برگزاری جلسه فوق العاده برای افزایش سرمایه کرد.
مدرس خبانی در بخشی دیگر از سخنان خود به ایجاد شرکت حمل و نقل جاده ای بهاران اشاره کرد و گفت: این شرکت به منظور توسعه حمل و نقل زمینی کالا در قالب کریدور شمال به جنوب ایجاد شد و اخیراً 150 کامیون از سازندگان داخلی خریداری شده است. و متقاضیان زنجیره حمل و نقل درب به در را در گروه حمل و نقل رها کرده اند تا وارد مرحله جدیدی شوند. همچنین تا پایان سال آینده توسعه حمل و نقل جاده ای از اولویت های گروه کشتیرانی است.
وی افزود: شایان توجه است که ایجاد شرکت حمل و نقل جاده ای به گروه کشتیرانی این امکان را می دهد که خدمات خود را در بندر چابهار تا زمان احداث راه آهن چابهار – زاهدان توسعه بیشتری دهد و صاحبان کالا بتوانند از فرصت ها استفاده کنند. تنها بندر کشور
مدرس خیبانی گفت: گروه کشتیرانی طی دو سال گذشته چندین خط کشتیرانی برنامهریزی شده به بنادر منطقه از جمله بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر و همچنین بنادر چین و هند را اجرا کرده است. اما در این میان خط منظم کانتینری به ونزوئلا که همزمان با سفر رئیس جمهور به این کشور ایجاد شد، دستاورد مهمی محسوب می شود و خط کشتیرانی منظم به آفریقا نیز به همین ترتیب در طول سال جاری آغاز به کار کرد. سفر رئیس جمهور بازدید از کشورهای شمال و شرق آفریقا.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امسال در بین 100 شرکت برتر کشور رتبه 22 را کسب کرده و به عنوان یکی از چهار شرکت برتر کشور شناخته شده است. جایگاه اول در میان شرکت های حمل و نقل همچنان حفظ شده است.