افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

الگوی جدید نظارتی بانک مرکزی در حال نزدیک شدن است برقراری انضباط پولی و بانکی با اجرای قانون جدید.

  • کد خبر : 110095
الگوی جدید نظارتی بانک مرکزی در حال نزدیک شدن است برقراری انضباط پولی و بانکی با اجرای قانون جدید.

به گزارش بازار، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی از اجرای مدل جدید نظارتی این بانک در شبکه بانکی از هفته آینده خبر داد و تاکید کرد: با اجرای قانون بانک مرکزی، اختیارات این بانک به ایجاد انضباط پولی و بانکی مطلوب افزایش یافته و شرایط مناسب است. تری برای مهار تورم، کاهش مستمر نقدینگی […]

به گزارش بازار، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی از اجرای مدل جدید نظارتی این بانک در شبکه بانکی از هفته آینده خبر داد و تاکید کرد: با اجرای قانون بانک مرکزی، اختیارات این بانک به ایجاد انضباط پولی و بانکی مطلوب افزایش یافته و شرایط مناسب است. تری برای مهار تورم، کاهش مستمر نقدینگی و در نهایت ایجاد ثبات اقتصادی ایجاد شده است.

فرزین در نشست همیشگی خود با مدیران کل بانک ها با اشاره به قانون بانک مرکزی و مدل جدید نظارتی شبکه بانکی اظهار داشت: مشخصات این مدل نظارتی قبلاً اعلام شده است، بنابراین معتقدیم پول بانکی متعلق به مردم و سپرده گذاران است. ; بانک مرکزی به عنوان نماینده سپرده گذاران باید بتواند کنترل کند که پول بانک در کجا و در هر شرکتی تزریق می شود.

وی افزود: بانک مرکزی ایده آل، بانک مرکزی است که بتواند تک تک ریال های سپرده شده در نظام بانکی را کنترل کند و با وحدت نظر در ارکان نظام و عزم جزمی نظام بانکی و بهره گیری از امکانات موجود، کنترل کند. با تجربیات موجود در زمینه مسائل و مشکلات رایج در نظام بانکی، امیدواریم بتوانیم نظام بزرگ بانکی و پولی کشور را که تأثیر بسزایی در اقتصاد کشور دارد، بهتر مدیریت کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تکمیل مراحل تصویب قانون بانک مرکزی و ویژگی های این قانون گفت: خوشبختانه روسای شعب و ریاست شورای ارزیابی سلامت آنها بر افزایش اقتدار، اقتدار و استقلال بانک مرکزی تاکید دارند.

وی ابراز امیدواری کرد که با ابلاغ قانون بانک مرکزی زمینه افزایش استقلال و اقتدار بانک مرکزی فراهم شود و در حال حاضر هیچ اختلاف نظری بین قوای سه گانه بر سر این موضوع وجود ندارد و مراجع به اتفاق نظر دارند. استقلال بانک مرکزی بانک مرکزی. امیدواریم با اجرای این قانون انضباط پولی و بانکی بهتری برقرار کنیم و شرایط مناسب تری را هم از نظر تورم و هم از نظر تداوم کاهش نقدینگی فراهم کنیم و اقتصاد و شرایط را تثبیت کنیم.

استقلال بانک مرکزی در قانون بانک مرکزی افزایش یافته است
رئیس کل بانک مرکزی با برشمردن ویژگی های قانون جدید بانک مرکزی گفت: اولین موضوع این قانون استقلال بانک مرکزی است. استقلال یعنی استقلال ابزاری بانک مرکزی نه استقلال اهداف. بانک های مرکزی همیشه در سیاست گذاری استقلال دارند. بنابراین منظور ما از استقلال بانک مرکزی، استقلال ابزاری است. بانک مرکزی برای سیاست گذاری باید در تدوین سیاست های پولی و ارزی استقلال داشته باشد و البته این نگاه تابع قانون بانک مرکزی است.

تغییر از «شورای پول و اعتبار» به «هیئت عالی»
وی از تغییر نام از «شورای پول و اعتبار» به «هیئت عالی» در قانون بانک مرکزی خبر داد و تاکید کرد: «تنها وزیر اقتصاد و دارایی» و «رئیس سازمان برنامه و بودجه» در این هیئت شرکت می کنند. در این جلسه به نمایندگی از دولت حضور دارند. سایر وزرا برکنار شدند. علاوه بر این، دادستان نیز به ترکیب هیات عالی اضافه شد که به انسجام مصوبات هیات عالی کمک می کند.

بنا به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و با حکم رئیس جمهور، اعضای شورای عالی دو تن از معاونان بانک مرکزی شامل «معاونت مقررات و نظارت» و «معاونان پولی» خواهند بود. خط مشی”.

وی خاطرنشان کرد: انتصاب و عزل این اعضا با پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و با حکم رئیس جمهور است. همچنین دو نفر از اعضای شورای اسلامی به عنوان ناظر بدون رای در شورای عالی حضور دارند و از این 10 عضو شورای عالی 7 نفر به صورت تمام وقت در بانک مرکزی حضور خواهند داشت. به این ترتیب تلاش شده است تا استقلال نسبی بانک مرکزی افزایش یابد و در چارچوب منافع پولی و با هدف حفظ ارزش پولی تصمیم گیری شود. بنابراین این قانون گامی رو به جلو برای افزایش استقلال بانک مرکزی است.

قانون بانک مرکزی به تصمیم گیری برای بانک های متخلف و متخلف کمک می کند
رئیس کل بانک مرکزی افزایش قدرت نظارتی بانک مرکزی را یکی از نقاط قوت قانون بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: قانون فعلی در مورد بسیاری از مسائل نظارتی مسکوت است. اما قانون جدید بانک مرکزی بر قاعده تصمیم گیری از ماده 19 تا 34 تمرکز دارد و این موضوع دست بانک مرکزی را برای تصمیم گیری در مورد بانک های متخلف و معوق باز می گذارد.

فرزین تاکید کرد: یکی دیگر از واقعیت های مهم در قانون بانک مرکزی مواد (27)، (28) و (29) است که می توان آن را جعبه ابزار نظارتی بانک مرکزی نامید. اختيارات اكتشافي در ماده 27، اختيارات پيشگيري در ماده 28 و اختيارات اصلاحي در ماده 29 به بخش نظارتي بانك مركزي داده شده است. این مطالب به خوبی تشریح می کند که اختیارات بانک مرکزی چیست و چگونه است.

فرآیندهای حقوقی و قضایی در قانون بانک مرکزی اصلاح شده است
رئیس کل بانک مرکزی تغییرات مربوط به شورای انتظامی در ساختار قانون بانک مرکزی را برجسته کرد و گفت: شورای انتظامی مهمترین رکنی است که در یک فرآیند قانونی مشخص به تخلفات نظام بانکی رسیدگی می کند. بنابراین در قانون جدید به این موضوع اشاره شده است که هیچ تصمیم موقتی در قوه قضائیه نخواهیم داشت و همه مسائل قضایی در چارچوب هیات رسیدگی و تجدیدنظر بررسی می شود. در صورت اعتراض در تجدیدنظرخواهی، دادگاه ویژه ای با نظارت قوه قضائیه در دیوان عالی اداری تشکیل می شود که تشریفات آن در قانون تنظیم و تصویب می شود.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، در قانون جدید بانک مرکزی بر اهمیت شوراهای تخصصی تاکید شده و به شوراهای سیاست گذاری پولی و ارزی اشاره شده است.

انعقاد قرارداد با 508 هزار متقاضی طرح ملی نهضت مسکن
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به گزارش عملکرد شبکه بانکی در حوزه تامین مالی نهضت ملی مسکن بر لزوم تسهیلات بانکی در حوزه مسکن تاکید کرد و گفت: تاکنون 508 هزار قرارداد ساخت و ساز انجام شده است. امضا شده است. صادر شده در چارچوب «قانون جهش تولید مسکن» 150 پروژه با شبکه بانکی بسته شده است و این روند هم در بحث قراردادها و هم در بحث اعطای تسهیلات اتفاق می افتد. روزانه در حال افزایش است.

پایبندی بانک مرکزی به اهداف تعیین شده برای رشد نقدینگی
فرزین در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ما مسئول تامین مالی دولت نیستیم، ما مسئول کنترل نقدینگی، تورم و سیاست پولی هستیم و بنابراین باید سیاست خود را دنبال کنیم. مثلاً از نظر نقدینگی، اگر اندکی از اهداف عدول کنیم، عواقب آن مانند بهمن خواهد بود. بنابراین سیاست های پولی باید به گونه ای مدیریت شود که نرخ در محدوده هدف مدیریت شود، اما بانک ها نیز بر اساس ارتباطی که با بانک مرکزی دارند، شرایط لازم را داشته باشند.

مبارزه با قبوض اجاره
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به عزم جدی بانک مرکزی در حوزه نظارتی برای مبارزه با حساب های اجاره ای خاطرنشان کرد: لازم است بانک ها در مقابله با این پدیده مخرب برای برقراری نظم پولی مناسب، بیش از پیش فعال شوند.

فرزین گفت: مبارزه با حساب های اجاره ای بر عهده واحدهای پولشویی و انطباق بانک ها است و باید این موضوع را جدی بگیرند و در صورت عدم اصلاح، طی پیگیری با این واحدها بانک مرکزی برخورد خواهد شد. . زیرا از این حساب ها در مواردی مانند قاچاق، فرار سرمایه و صدور ارز استفاده می شود که منشأ تخلفات بسیاری است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به گزارش معاون نظارتی بانک مرکزی مبنی بر اجرای مصوبات مربوط به نرخ سود در شبکه بانکی، ضمن تقدیر از بانک هایی که نرخ سود مصوب را رعایت کرده اند. بهره، از معاون نظارت بانک مرکزی درخواست کرد که سریعاً با بانک ها و موسسات اعتباری که از اجرای نرخ سود قانونی بانکی به عنوان سیاست پولی مصوب و اعلامی منحرف شده و به اجرای آن پایبند نبوده اند، ارتباط برقرار کند. کمیسیون تخلفات و هیئت مدیره آن باید رسیدگی شود.

لازم به ذکر است در این نشست گزارش هایی از آخرین پیشرفت های اقتصاد کلان کشور، آخرین فعالیت ها در خصوص قانون جهش تولید مسکن و تسهیلات بانکی و گزارشی از اقدامات مقابله با پولشویی و فعالیت های مرتبط با انطباق ارائه خواهد شد. ضوابط شبکه بانکی توسط معاونان ذیربط بانک مرکزی ارائه شد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=110095

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.