افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
2

الزام به پرداخت 4% حق بیمه برای کار سخت توسط کارفرما

  • کد خبر : 154299
الزام به پرداخت 4% حق بیمه برای کار سخت توسط کارفرما

به گزارش بازار، یکی از مشکلات کارگرانی که مشاغل سخت و پر استرس را انجام می دهند، عدم پرداخت 4 درصد حق بیمه کار سخت توسط کارفرمایان است. مشاغل سخت و زیان آور مشاغلی هستند که بیش از توانایی های طبیعی انسان باعث ایجاد عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی و روانی می شوند. اگر کارگری […]

به گزارش بازار، یکی از مشکلات کارگرانی که مشاغل سخت و پر استرس را انجام می دهند، عدم پرداخت 4 درصد حق بیمه کار سخت توسط کارفرمایان است.

مشاغل سخت و زیان آور مشاغلی هستند که بیش از توانایی های طبیعی انسان باعث ایجاد عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی و روانی می شوند. اگر کارگری کارهای سخت و زیان آور انجام دهد، سنوات سابقه کاری او یک و نیم برابر محاسبه می شود، بنابراین کارگرانی که کارهای سخت و زیان آور انجام می دهند زودتر از مشاغل معمولی بازنشسته می شوند.

برای جبران کسر ودیعه حق بیمه این کارگران طبق ماده 14 آیین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده یک قانون اصلاحات تبصره (2) ماده (76) بر اساس قانون تامین اجتماعی، کارفرما موظف است 4% از مبلغ مستمری بیمه شده را به نسبت سنوات کار در سازمان، واریز نماید.

با توجه به اینکه در اصلاحیه قانون تامین اجتماعی، 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به قانون اضافه شد، طبق ماده 148 قانون کار، کارفرمایان مکلف به پرداخت حق بیمه مذکور برای کارگران ماهر هستند. از جمله حق بيمه ماده 28 قانون تامين اجتماعي و 4 درصد به موضوعي كه قانون مذكور بايد به سازمان تامين اجتماعي براي مشمولان خود بپردازد.

در صورتی که کارفرما به وظیفه خود (پرداخت 4% حق بیمه برای کارهای سخت و زیان آور) عمل نکرده باشد و کارگران ماهر حق بیمه مذکور را به سازمان تامین اجتماعی بپردازند، می توانند با مراجعه به هیأت های حل اختلاف کار؟

آرمین خوشختی کارشناس منابع انسانی می گوید: گروهی از کارگران که در مشاغل سخت و زیان آور به کار گرفته شده اند، با توجه به اینکه کارفرمایان به تکلیف مقرر در قانون تامین اجتماعی (مبتنی بر پرداخت حق بیمه چهار درصدی مشاغل سخت و دشوار) عمل نکرده اند. مشاغل زیان آور). خود آنها مستقیماً این چهار درصد را پرداخت کرده اند و پس از مدتی به مراجع حل اختلاف وزارت کار مراجعه و با طرح شکایت به هیأت حل اختلاف کار مبنی بر الزام کارفرما به استرداد چهار درصد از مبالغ کار، به هیأت حل اختلاف کار شکایت کرده اند. حق بیمه پرداخت شده است.»

هیأت حل اختلاف نیز پس از احراز صحت پرداخت چهار درصد حق بیمه کار سخت و زیان آور کارگر، تصمیم به طرح شکایت و الزام کارفرما به استرداد چهار درصد از حق بیمه پرداختی کارگران را صادر کرد. بازرگانان مذکور در صحن دیوان عدالت اداری به این رأی اعتراض کرده و در نهایت مجمع عمومی دیوان عدالت اداری به اتفاق آرا رأی صادر کرد.

رای مجمع عمومی:

اولاً تضاد نظرات وجود دارد.

ثانیاً: طبق ماده 148 قانون کار، کارگاه های مشمول این قانون موظفند کارگران واحد خود را بر اساس قانون تامین اجتماعی بیمه کنند. در بند 4 قسمت ب قانون اصلاح تبصره 2 ماده 76 قانون اصلاح مواد 77 و 72 و تبصره ماده 76 قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده 76 سال 1371 که مصوب 1380 قانونگذار مقرر کرد از تاریخ تصویب این قانون برای مشمولین این تبصره چهار درصد به نرخ حق بیمه مقرر در قانون تامین اجتماعی اضافه شود که به صورت یکجا توسط کارفرمایان پرداخت می شود. یا در صورت درخواست مشمولین قانون به صورت اقساطی.

با توجه به اینکه در اصلاح قانون تامین اجتماعی 7 درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به قانون اضافه شد، طبق ماده 148 قانون کار، کارفرمایان مکلف به پرداخت حق بیمه مذکور می باشند.بیمه کارگران ماهر. اعم از حق بیمه طبق ماده 28 قانون تامین اجتماعی و 4 درصد طبق قانون. لذا به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.

از آنجایی که در موارد نزاع کارفرما به وظیفه مقرر عمل نکرده و حق بیمه مذکور را برای کارگران واجد شرایط به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده و در اجرای ماده 157 قانون کار درخواست استرداد وجوه پرداختی توسط با مراجعه به هیأت های حل اختلاف کارگری که به شکایت کارگران رسیدگی کرده و اعتراض کارفرمایان در اتاق 18 دیوان عدالت اداری رسیدگی شد و به موجب رأی شماره 96. 1396.2. 23-446 تصمیم به رد شکایت صحیح و مطابق مقررات تشخیص داده شد.

رأی صحیح شعبه هجدهم به استناد بند 1 ماده 12 و ماده 89 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب برای شعب دیوان عدالت اداری و سایر مراجع اداری ذیربط در موارد مشابه لازم‌الاتباع است. . در سال 2013.

محمدکاظم بهرامی – رئیس هیئت عمومی

دادگاه

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=154299

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.