گفتن فردا | مناظره روز گذشته با حضور غلامرضا نوری قزلجه نماینده فراکسیون مستقلین در مجلس و حسن نوروزی از نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم در کافه خبر برگزار شد که جزئیات آن در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
نکته جالب توجه در این مناظره موضوعات شگفت انگیزی بود که حسن نوروزی درباره لایحه عفاف و حجاب و دستکاری آن در دو مرحله اعلام کرد. نوروزی گفت: لایحه ارسالی به شورای نگهبان مصوبه کمیسیون تلفیق نبوده و تغییر دوم زمانی اعمال می شود که این لایحه توسط شورای نگهبان به مجلس بازگردد و 3 ماده مجدداً اضافه شود.
اما عامل این دستکاری یا به قول نوری قزلجه تصمیم کمیسیون ویژه چه کسی بوده است؟ آیا فرش هنوز بافته می شود؟ آیا این آفت آغاز هشتاد و پنج لایحه و طرح و… است؟
بخشی از اظهارات حسن نوروزی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب در مناظره با غلامرضا نوری قزلجه را در زیر می خوانید:
بررسی طرح ها و لوایحی مثل عفاف و حجاب و صیانت در کمیسیون ویژه یعنی 85 شدنش اتفاقی است؟
نوروزی: به عضویت در کمیسیون مشترک طرح جوانان و جمعیت، عضویت در کمیسیون مشترک لایحه عفاف و حجاب و عضویت در حفاظت و… افتخار می کردم.
نوری قزلجه: حاج آقا در سه کمیسیون مشترک هشتاد و پنج اصل بودند (با خنده).
نوروزی: و من به هر 3 مقاله رای دادم. واقعیت این است که اکثریت مجلس بررسی طرح ها و لوایح در کمیسیون ویژه را پذیرفتند و رای مثبت دادند. در مجلس روند به گونه ای پیش نمی رود که نمایندگان بگویند به این شکل رای موافق بدهید. به هر حال قوه قضائیه و دولت لایحه 15 ماده ای را تقدیم مجلس کردند.
مبنای لایحه 15 ماده ای حجاب و عفاف، مجازات است.
نوری قزلجه: در لایحه قضایی 9 ماده بود که دولت به 15 ماده افزایش داد و در مجلس به 70 ماده رسید.
نوروزی: مبنای آن لایحه قضایی مجازات بود، آن را به کمیسیون مشترک (قضایی و حقوقی) تحویل دادند و این کمیسیون مرکزی شد، دلیلش هم این است که تقریباً همه اعضا قاضی و وکیل بودند و به عبارتی ما داشتیم. کارهای قانونی انجام داده است تعداد مواد لایحه حجاب در کمیته ویژه به 70 ماده رسید و مفاد ذکر شده به گونه ای نیست که بتوان گفت در صورت کشف حجاب به حبس و جریمه محکوم می شود. در این کمیسیون وظایف دستگاه های دولتی، صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش و علوم را مشخص کرده ایم. همانطور که اگر دست ها وارد پشت صحنه نشده بود، طرح حفاظت روند خود را با موفقیت ادامه می داد و…
مسئله عفاف و حجاب مثل بحث مواد مخدر است.
نوری قزلجه: کسانی که وارد شدند اصلاح طلب بودند.
فقط میخوام یه نکته رو بگم…
نوروزی: نه، بگذارید موضوعی را مطرح کنم که برای شما هم جالب باشد (می خندد).
نوری قزلجه: اگر چنین است، لطفاً به من بگویید (خنده)
نوروزی: در مورد لایحه عفاف و حجاب، دستان نامرئی قانون برای خارج شدن از چارچوب آن زحمت می کشند.
آیا این به معنای غیرشخصی شدن قانون است؟
نوری قزلجه: داخل یا خارج مجلس؟ آیا من تکلیف خود را می دانم؟
نوروزی: همه چیز داخل مجلس است. مثلاً در لایحه عفاف و حجاب به این نکته اشاره کردیم که اگر فردی کشف حجاب کرد، برای اولین بار به دادگاه مراجعه نکند و با آن به عنوان تجاوز روبرو شود.
یعنی چطور با این شیطنت کردند؟
نوروزی: وقتی می گویند اگر فلانی کشف حجاب کرد باید برود دادگاه…
این که قانون را تشدید می کند آن را بی اثر نمی کند.
نوروزی: یعنی شخصیت زدایی از لایحه عفاف و حجاب. ببینید بحث عفاف و حجاب مثل بحث مواد مخدر است، امروز در شوش چند دقیقه به مواد مخدر دسترسی دارید؟ 2 دقیقه. این بدان معنی است که شدت تأثیری ندارد. اگر با مواد مخدر درست برخورد می شد، اعدام ها بی رویه نبود، حجاب هم همین طور است، وقتی دختری را دستگیر می کنند و روز اول می گویند او را تحویل دادگاه بده.
پس هدفت چی بود؟
نوروزی: باید از خودشان بپرسید.
تحلیل شما چیست؟ هدف مردم از شخصیت زدایی از قانون عفاف و حجاب چیست؟
عده ای اجازه نمی دهند لایحه عفاف و حجاب را از نظر فنی پیش ببریم.
نوروزی: منظورم این است که عده ای اجازه نمی دهند ما از نظر فنی پیش برویم، قانون عفاف و حجاب بی ربط می شود. یعنی ابتدا باید تکلیف دستگاه های دولتی را در رابطه با حجاب مشخص کنیم و سپس فرد حاضر در خیابان را مورد خطاب قرار دهیم.
شخصی به جای لایحه عفاف و حجاب مصوب کمیسیون ویژه نظام، لایحه دیگری را ارائه کرد تا به شورای نگهبان برود.
منظورتان دست های پشت پرده قبض عفاف و حجاب است؟ آیا می تواند جنبش رادیکال باشد؟
نوروزی: نه، من در مورد دست های پشت پرده قبض عفاف و حجاب جریان رادیکال صحبت نمی کنم.
نوری قزلجه: خوب، با این لایحه ای که در کمیته شما تصویب شد، چه کسی می تواند این کار را انجام دهد؟ یعنی چه کسی دخالت کرد و چه کسی دخالت نکرد.
نوروزی: منظورم از دستان پشت صحنه همان فردی است که وقتی قرار بود لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان برود، به جای اینکه لایحه مصوب کمیسیون ویژه را در نظام بگذارند، لایحه خودشان را ارائه کردند. . .
چقدر متفاوت بود
نوروزی: خیلی فرق داشت. آنچه در سیستم قرار داده شد با قطعنامه فوق بسیار متفاوت بود.
نوری قزلجه: همکاران شما گفتند همین لایحه است یعنی قبول کردند که همین طور است.
نوروزی: جالب نیست. اختلاف لایحه ای که در کمیسیون ویژه تصویب شد با لایحه ای که در سامانه بارگذاری و به شورای نگهبان ارسال شد، تقریباً 27، 28 ماده بود.
ممکن است؟
نوری قزلجه: چه کسی جرات این کار را دارد؟
نوری قزلجه: (متعجب) کی جرات این کار رو داره؟! مصوبه ماده 85 کمیسیونی که به جای مجلس تصمیم می گیرد چه کسی می تواند تصمیم بگیرد و تغییر دهد.
نوروزی: چه کسی پس از ارائه لایحه عفاف و حجاب از سوی شورای نگهبان، 3 ماده دیگر را به آن اضافه کرد؟ همان کسی که این کار را کرده است این کار را می کند. به جای لایحه مصوب کمیسیون ویژه، طرح دیگری در سامانه بارگذاری و به شورای نگهبان ارسال شد.
نوری قزلجه: این سوال برای من مبهم است.
یعنی یه نفر هست که این کارو میکنه…
نوروزی: مجلس باید کار پارلمانی کند و…
نوری قزلجه: حاج آقا من گیج شدم. من تعجب می کنم که چه کسی حق دارد در همه مصوبات نقش داشته باشد. اگر این لایحه در دادگاه مطرح می شد، هیچکس جرات نمی کرد کلمه ای از آن کم و زیاد کند، زیرا همه آن را خوانده بودند. این یکی از معایب ماده 85 است.
آیا آقای قالیباف از چنین اتفاقی در رابطه با لایحه عفاف و حجاب خبر دارد؟
شاید سازنده فرش بداند، شاید هم ندانند!
نوروزی: از خود بپرسید شاید تولیدکننده فرش از این اتفاق مطلع باشد یا نه.
آیا پیگیری کرده اید؟
نوروزی: من به عنوان یک نماینده باسابقه مجلس می گویم آن چیزی که اکثریت مجلس قانون گذاری می کنند، چه اصولگرا باشند، چه اصلاح طلب و چه بی طرف، درست است. همیشه همینطور بوده و دست …
نوری قزلجه: در دوره نهم من نشنیده ام که کسی در قطعنامه دخالت کند، اصلاً چنین چیزی مطرح نشده است. من هنوز به لایحه حجاب فکر می کنم. آیا ایرادات و اشکالاتی که شورای نگهبان بر عهده گرفت مربوط به قسمت هایی است که در غیاب مأموریت آن ها دستکاری و دستکاری شده است؟
نوروزی: بله، بیشتر از متن خارج شده است.
نوری قزلجه: چرا هیچکس در دادگاه به این موضوع اعتراض نکرد؟
نوروزی: اعتراض کردم و گفتم.
چرا کمیسیون نسبت به این قضیه واکنشی نشان نداد؟
نوروزی: من یک چیزی گفتم، من آدم هستم و پای حرفم ایستاده ام.
لایحه عفاف و حجاب دو بار دستکاری شده و من پای حرفم هستم.
مجلس احتمالاً اظهارات او را رد می کند و می گوید آقای نوروزی بی اطلاع است یا حقیقت را نگفته است. آیا به قول خود وفادار هستید؟
نوروزی: بله، سر قولم هستم.
نوری قزلجه: ایشان می گوید من ماده به ماده را می گویم.
چند عنصر تغییر کرده است؟
نوروزی: لایحه عفاف و حجاب دو بار اصلاح شد، یک بار قبل از ارسال به شورای نگهبان و دیگری پس از ارسال به شورای نگهبان.
یعنی دو مرحله تغییر کرده، یکی زمان اعزام به شورای نگهبان و دیگری بعد از بازگشت از شورا؟
نوری قزلجه: اصل 85 این است، ما خبر نداریم.
نوروزی: نکته دیگر این است که وقتی شورای نگهبان ایراد می گیرد همان نکات را اصلاح کنیم نه اینکه ماده دیگری اضافه کنیم.
نوری قزلجه: دقیقاً همین را باید اصلاح کرد.
نوروزی: اما تغییر کرده است.
چند عنصر تغییر کرده است؟
نوروز: 3 مورد.
که یادت هست؟
نوروزی: رانت، مستند دارم.
نوری قزلجه: حاج آقا مسلح آمده است (خنده)
نوروزی: نه، مدتی است که این سند در جیب من است (با خنده). یکی درباره کشف حجاب در ادارات، دیگری درباره مجازات نهی از منکر.
یعنی چه مجازاتی بود که…؟
نوروزی: حالا اجازه بدهید… سوال سوم این است که آیا رفع حجاب باید خلاف عفت عمومی باشد یا با عفت و اخلاق عمومی؟ کمیسیون ویژه این 3 مورد را قبول ندارد.
یعنی بحث شده، شما موافق نیستید و…
نوروزی: نه، بحث نشد، این موضوع اصلا حل شد. آقای نوری قزلجه نماینده مجلس هستند، قانون می گذارند و در جریان هستند. وقتی مصوبه و آیین نامه مجلس به شورای نگهبان می رسد، اگر شورا 10، 20 یا 100 ایراد پیدا کرد، باید آنها را حذف کند و بقیه را تغییر یا اضافه نکند، بنابراین اضافه کردن این 3 رکن به لایحه عفاف و حجاب. غلط است.
فکر می کنید اکنون شورای نگهبان چه واکنشی نشان خواهد داد؟
نوروزی: من شورای نگهبان نیستم. و من همان روز اعتراض کردم.
آیا این آفت سرآغاز رسیدن به هشتاد و پنج سالگی نیست؟
نوری قزلجه: بله، بله، دقیقا همینطور است. اگر در دادگاه استدلال شود در جزئیات مذاکرات گنجانده می شود و همه ملت گوش می دهند و هیچکس نمی تواند کم و زیاد کند.
شفاف تره…
نوری قزلجه: اما وقتی اصل هشتاد و پنج تصویب می شود، خودشان می دانند که تصویب شده یا نه. البته قبلاً مرسوم نبود. و هیچکس جرات تغییر مصوبات را نداشت و من اولین بار است که این را می شنوم و بسیار تعجب کردم و البته شنیده ایم که تغییراتی در قانون بودجه و اتفاقات دو سه سال اخیر رخ داده است. . اما این دستکاری ها در موضوعی مثل حجاب که اساس شرع و رسومی است که در حال انجام است، قابل هضم نیست.