به گزارش بازار، مظفر راوشی در مراسم روز ملی انتقال نتایج تحقیقات کشاورزی دیم در مراغه با اشاره به اینکه طرح افزایش تولید در دیم در چهارمین سال اجرای خود قرار دارد، اظهار داشت: این طرح ملی با مشارکت سازمان های جهاد کشاورزی از 25 استان و ستاد. اجرای فرمان امام خمینی (ره) در 254 شهرستان در حال اجراست.
وی افزود: سطح زیر کشت محصولات زراعی در طرح کشاورزی فعلی 5 میلیون و 200 هزار هکتار شامل غلات (گندم و جو)، گیاهان علوفه ای، حبوبات (نخود و عدس)، گیاهان دارویی و دانه های روغنی است.
رئیس پژوهشکده کشاورزی دیم کشور خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اجرای طرح ملی افزایش تولید در اراضی دیم، توسعه تناوب زراعی در اراضی آیش برای افزایش و پایداری تولید با ایجاد تناوب زراعی بهینه است و این امر هدف تا حد زیادی محقق شده است.
وی بیان کرد: رعایت اصول حفاظتی از دیگر اهداف اجرای این طرح است و این طرح همچنین تغییر زمان کاشت محصولات بهاره مانند نخودفرنگی را از بهار به پاییز به دلیل تغییرات اقلیمی دنبال می کند.
به گفته یکی از اهالی روستا، حفظ برخی از بقایای زمین، کشت مستقیم به ویژه عمود بر شیب از دیگر اهداف مهم این طرح است که در نهایت منجر به افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید و توسعه دانش فنی و اثربخشی آن در زمینه کشت دیم می شود. بر دانش
وی ادامه داد: بر اساس نتایج به دست آمده در سال زراعی 1402-1401، اجرای طرح جهش تولید در مزارع دیم باعث افزایش تولید محصولاتی مانند گندم، نخود، جو، عدس، علوفه و روغن شده است. طبقه.
رئیس پژوهشکده کشاورزی دیم کشور با بیان اینکه میانگین عملکرد گندم 1452 کیلوگرم بوده که نسبت به سال قبل 49 درصد افزایش داشته است، گفت: متوسط عملکرد جو 1201 کیلوگرم بوده که 19 درصد افزایش داشته است. .
وی افزود: متوسط عملکرد در نخود با 664 کیلوگرم 40 درصد افزایش یافته است و این میانگین در عدس 459 کیلوگرم است که 40 درصد رشد داشته است.
یک روستایی افزود: میانگین عملکرد طرح جهش تولید در کشت گلرنگ 556 کیلوگرم بوده که حدود 50 درصد افزایش داشته و در گیاهان علوفه ای با 18 درصد افزایش به 2283 کیلوگرم رسیده است.
وی بیان کرد: این افزایش عملکرد نشان می دهد که کاربرد و اثربخشی نتایج تحقیقات این مؤسسه حتی در سال های سخت منجر به افزایش بهره وری می شود.
رئیس پژوهشکده کشاورزی دیم کشور تولید پایه بذر زراعی کشاورزی را از دیگر فعالیت های این موسسه در راستای حمایت های فنی طرح ملی افزایش تولید در دیم برشمرد و افزود: از این نظر، سال گذشته سال 8600 تن پایه کشت یک، دو و سه محصول مختلف تولید شد.
به گفته وی، از دیگر اقدامات مهم و موثر طرح جهش مولد، تربیت کارشناسان و بهره برداران و برگزاری روزهای میدانی و کارگاه های آموزشی در سطح استان های مختلف است.
تاکید شد دستورالعملهای فنی برای پشتیبانی و بکارگیری یافتههای جدید تحقیقاتی هر ساله پس از بهروزرسانی در اختیار مسئولان اجرایی پروژه قرار خواهد گرفت.
من باید بگویم؛ روز ملی انتقال نتایج تحقیقات کشاورزی دیم با حضور رئیس پژوهشکده کشاورزی دیم کشور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، نمایندگان مراغه، عجب شیر، سراجو و قلعه چای در شورای اسلامی مدیرکل دفتر غله و کالای وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل ستاد اجرای فرمان امام (ره) در آذربایجان شرقی، استاندار مراغه و متولیان امور کشاورزی مراغه از سازمان جهاد کشاورزی استان های مختلف کشور تجلیل شد.