معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با تشریح عملکرد این معاونت در امور مربوط به قوانین و مجلس، گفت: از ابتدای مجلس یازدهم تسهیلات بانکی برای اشتغالزایی بالغ بر 49 میلیارد تومان بوده است که این میزان تسهیلات از ابتدای کار مجلس یازدهم بوده است. به 35 همات افزایش یافت. در سال 1402 اعلام کرد که در بودجه 1403 اشتغالزایی در قرض الحسنه بانکی معادل 35 حمت نیز در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، حسین فتاحی در نشست خبری اظهار داشت: از آنجایی که بخشی از بودجه و اعتبارات کمیته امداد از محل اعتبارات کلی کشور است، لازم است تعامل خوبی با نمایندگان مجلس داشته باشیم. از سوی دیگر آنها نیز دغدغه ها و مشکلات مردم حوزه انتخابیه خود را به امداد می رسانند و ما نیز گزارش هایی را به مدیریت و معاونان مختلف رئیس جمهور ارائه می دهیم تا این موانع برطرف شود.
وی نتیجه تعامل با نمایندگان را تصویب قوانینی برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مددجویان تحت پوشش عنوان کرد که معافیت از هزینه های دادرسی، معافیت مالیاتی، معافیت ارزش افزوده و … را ذکر کرد.
فتاحی با بیان اینکه تعاملات خوبی در مجلس یازدهم داشته ایم، گفت: در ابتدای مجلس یازدهم، مقام معظم رهبری از مجلس خواستند که به اقشار ضعیف جامعه توجه شود و طبق گزارش های موجود، برخی از نگرانی ها این بود. مطرح شده است و بخشی دیگر با تعاملاتی که با مجلس صحبت می کنیم حل شده و در آینده حل خواهد شد. از دیگر عواملی که در دوره یازدهم مجلس ما و نمایندگان را به هم نزدیک کرد، حضور موثر نمایندگان در حوزه های انتخابیه بود که از نزدیک با مشکلات مردم مقابله کردند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیسیون امداد در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به معافیت های مختلف در قوانین در خصوص بحث های مالیاتی گفت: در قانون ارزش افزوده باید بخشی از مالیات دریافتی استفاده شود. برای جبران هزینه های مستضعفان و افراد تحت پوشش سازمان امداد و بهزیستی، این افراد باید مسترد شوند. البته چون دولت همچنان در حال بررسی آیین نامه اجرایی این موضوع است، هنوز به طور کامل اجرایی نشده است.
فتاحی با بیان اینکه در حوزه حمایتی و معیشتی رشد خوبی در تسهیلات اشتغال داشته ایم، گفت: از ابتدای مجلس یازدهم تسهیلات بانکی برای اشتغال زایی بالغ بر چهار میلیون و 900 هزار میلیون تومان بوده و در سال 1402 این میزان بوده است. این رقم به 35 همات افزایش یافت که رشد قابل توجهی است. تسهیلات مذکور نیز در بودجه 1403 پیش بینی شده و دارای 35 حمت است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: همچنین در مجلس یازدهم موضوع مسکن مستضعفان مطرح شد و مبالغ خوبی برای کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته شد. آمار مسکن برای اقشار محروم از منابع ارائه شده توسط مجلس بدست می آید.
وی با بیان اینکه در ابتدای سال 1398 میزان مستمری برای هر نفر 198 هزار تومان بوده است، گفت: احتمالاً این رقم در سال 1403 به یک میلیون تومان خواهد رسید.
فتاحی همچنین به دو قانون در دستور کار مجلس اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه اشتغال کمیته امداد به عنوان یکی از نهادهای اصلی اشتغالزایی در کشور در ماده 6 قانون برنامه هفتم تصریح و تصریح شد. . .تامین امکانات لازم برای امداد رسانی. همچنین در اصل 31، همانند برنامه ششم توسعه کشور، مجدداً دولت و مجلس به این تفاهم رسیدند که علاوه بر یارانه نقدی مشمولان تحت پوشش، هر ساله حداقل مستمری خانوار تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی تعیین می شود. به طور متوسط 20 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی. کار تایید شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با بیان اینکه کمیته امداد و بهزیستی در بند 2 ماده 31 با هدف توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برای افراد تحت پوشش و افراد کم درآمد جامعه در مشاغل کوچک و خانگی تلاش کرده است. پروژه هایی با محوریت زنجیره های تولیدی و تعیین مشارکت در رشد تولید ملی که به آنها امکان اشتغال پایدار را می دهد، افزود: از این نظر همچنین دولت موظف است تسهیلات قرض الحسنه و کمک های خیریه و نهادهای مردمی را در اختیار کمیته امداد قرار دهد.
وی با اشاره به سایر موارد مطرح شده در برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه همانطور که در بودجه سالانه 1401 پیش بینی شده است، نرخ برای مشترکین آب، برق و گاز تحت پوشش کمیته امداد و رفاه که محدودیت های مصرف را رعایت می کنند رایگان اعلام شد. از سوی دیگر در بحث انشعابات آب، برق و گاز نیز متقاضیان کمیسیون امداد و بهزیستی از پرداخت هزینه صدور پروانه ساختمانی و انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب معاف شدند.
فتاحی در بخشی دیگر از سخنان خود اعلام کرد که در بودجه سال 1403، 35 فقره تسهیلات استخدامی همت برای کمیته امداد و همچنین معافیت از پرداخت حق بیمه از محل صندوق بیمه عمومی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته است. کمیته معافیت از پرداخت حق بیمه سالانه بیمه پایه از صندوق بیمه عمومی پیشنهاد شده است. وام های رفاهی دانشجویی پیشنهاد شده است که با اولویت به متقاضیان کمیته امداد و رفاه پرداخت می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین امسال در قانون بودجه سنواتی برای مشمولان کمیته امداد و بهزیستی مصوب شد که اگر این افراد در سه دهک پایین درآمدی باشند، وام مسکن چهار هزار و میلیونی برای آنها تعیین شود. ریال مردم.
فتاحی همچنین افزایش 30 درصدی مستمری بیماران در سال آینده را مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد: این مصوبات در شورای اسلامی تصویب شده که به شورای نگهبان ارسال شده و پس از تصویب به قانون تبدیل می شود.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد در ادامه به اقدامات قانونی ارائه شده از سوی کمیته امداد به مددجویان پرداخت و گفت: در اساسنامه کمیته امداد یکی از وظایف کمک های حقوقی و قضایی به مشمولان عنوان شده است. . ارباب رجوع. در راستای این کار خدمات خوبی در سال های مختلف انجام شده است.
فتاحی همچنین اعلام کرد: در برنامه هفتم کمیته امداد که اخیراً در هیئت امنا تصویب شد، از معاونت حقوقی موظفیم سالانه 400 خانواده را با کمک حقوقی توانمند کنیم و با استیفای حقوق آنها بتوانیم این افراد را از چرخه حمایت خارج کنیم.
فتاحی ادامه داد: از این نظر باید وضعیت حقوقی مددجویان به خوبی شناسایی شود. برخی از زنان سرپرست خانوار هستند که ممکن است حقوق اقتصادی آنها تضییع شده باشد و این شناسایی در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین از راه اندازی سامانه حقوقی هوشمند در معاونت هوشمند خبر داد و گفت: از این پس درخواست های مشتریان از طریق سامانه سها دریافت و بلافاصله پس از دریافت درخواست کمک، رسیدگی می شود. در میزهای رسیدگی حقوقی با حضور وکلای خوب تربیت می کنیم و از ظرفیت وکلای خوب مراجعه و استفاده می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال های گذشته حدود 3 هزار وکیل نیکوکار همکاری و اعلام آمادگی کردند و در 9 ماهه اول سال 1073 نفر از ظرفیت این وکلا استفاده کردند.
فتاحی در بخشی دیگر از سخنان خود از ارسال 2100 پرونده به کانون های وکلا و همکاری دفاتر این مجموعه ها با کمیته امداد خبر داد. در 9 ماهه امسال هزار و 391 فقره دعاوی خانوادگی، 960 فقره دعوی مالی، 501 مورد ثبتی و ملکی و 384 فقره پرونده کیفری تشکیل شده است.
انتهای پیام