افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
4

افزایش 1500 درصدی قیمت کودهای شیمیایی مصرفی در باغات زیتون ظرف یک سال کود اوره تخصیصی کافی نیست

  • کد خبر : 25910
افزایش 1500 درصدی قیمت کودهای شیمیایی مصرفی در باغات زیتون ظرف یک سال کود اوره تخصیصی کافی نیست

بازار؛ گروه کشاورزی: اگرچه میوه زیتون با بالاترین میزان تولید در سال گذشته همراه بود، اما فعالان این بخش نتوانستند آنطور که انتظار داشتند از این رشد تولید بهره ببرند. این شرایطی است که زیتون‌کاران کشور علاوه بر بازار، در فرآیند تولید نیز با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند و این امر تأثیر مستقیمی بر شرایط […]

بازار؛ گروه کشاورزی: اگرچه میوه زیتون با بالاترین میزان تولید در سال گذشته همراه بود، اما فعالان این بخش نتوانستند آنطور که انتظار داشتند از این رشد تولید بهره ببرند. این شرایطی است که زیتون‌کاران کشور علاوه بر بازار، در فرآیند تولید نیز با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند و این امر تأثیر مستقیمی بر شرایط کاری آنها و سایر کشاورزان دارد.

در یک سال قیمت کود 15 برابر شد

مهدی عباسی، رئیس شورای زیتون کشور افزایش قیمت کود و سموم کشاورزی را یکی از مشکلات اساسی در این حوزه می داند و در گفتگو با بازار می گوید: اطلاعی نداریم. بر چه اساسی، بخش دولتی می گوید مثلاً تورم 40 درصدی داریم، در حالی که از پارسال تا امسال قیمت کود شیمیایی ما حدود 15 برابر شده است! یعنی 1500 درصد افزایش قیمت داشتیم.

عباسی افزود: این افزایش قیمت تا زمانی است که در بازار در خصوص کودهای کشاورزی نظارت چندانی وجود نداشته باشد و هر تولیدکننده با کدی که از قبل گرفته است تولید کند و بدون نظارت در بازار توزیع کند.

وی با اشاره به گسترش کودها و سموم تقلبی در کشاورزی گفت: کودها و سموم تقلبی در باغات زیتون وجود دارد در حالی که ما در تامین کود با مشکل واقعی مواجه هستیم. بنابراین امسال برای هر هکتار 50 کیلوگرم کود اوره دادند در حالی که میانگین تراکم درختان زیتون در کشور حدود 250 اصله است. یعنی برای هر درخت حتی 100 گرم کود اختصاص داده نمی شود.

رئیس شورای ملی زیتون کشور تصریح کرد: جالب است که وقتی با مسئولان جلسه می گذارند از ما گلایه می کنند که چرا نمی توانیم با کشورهای اروپایی رقابت کنیم در حالی که حتی به من کود اوره می دهند که ابتدایی ترین کود مصرفی است. باغات نمی دهند همچنین قیمت این محصول در یک سال 15 برابر شده است، پس چگونه باید رقابت کنیم؟

وزارت نیرو؛ یک سرمایه گذاری اقتصادی برای ایجاد درآمد

عباسی همچنین در خصوص اختلافاتی که با وزارت نیرو دارند، اظهار داشت: وزارت نیرو در زمینه تامین آب کاری انجام نداده است. یعنی فقط و فقط وزارت نیرو به یک شرکت اقتصادی درآمدزایی تبدیل شده است. در عین حال باعث کشت و آبادانی برنج می شود و کشت و توسعه درخت زیتون را متوقف کرده است. در حالی که درخت زیتون یک پنجم آب برنج را مصرف می کند و در عوض دو برابر توجیه اقتصادی دارد.

وی ادامه داد: در استان هایی مانند زنجان، قزوین و گیلان کاری که وزارت نیرو انجام می دهد باطل است. به عبارتی آب را از مناطق خشکی مانند زنجان، آذربایجان و کردستان به استان های دریای خزر که میانگین بارندگی آن 900 میلی متر است می رساند و در آنجا برنج می کارد.

عباسی افزود: علاوه بر این 30 سال است که 150 میلیون دلار منابع مالی برای سد شهریار اختصاص یافته و سد ساخته شده است اما زمین از مردم خریداری نشده و قیمت زمین افزایش یافته است. تا زمانی که این سد ساخته نشود، مالکان زمین را نمی فروشند.

عباسی همچنین درباره سیستم های آبیاری نوینی که در باغات زیتون وارد شده است، گفت: استقبال خوبی از آبیاری تحت فشار در باغات زیتون شده است. یعنی اگر در نظر بگیریم که نسبت آبیاری ناشی از غرقابی در باغات زیتون بسیار کمتر از سایر محصولات است، از این نظر وضعیت ما نسبتاً خوب است. چرا که دولت در این زمینه کمک زیادی کرده و حدود 50 درصد از توسعه آبیاری تحت فشار را به این حوزه داده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=25910

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.