افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
2

افزایش قتل های مسلحانه در ایران/ بررسی علل قاچاق و استفاده از سلاح گرم در بین مجرمان در ایران! / بی اعتمادی مردم به نهادهای مسئول!

  • کد خبر : 352456
افزایش قتل های مسلحانه در ایران/ بررسی علل قاچاق و استفاده از سلاح گرم در بین مجرمان در ایران! / بی اعتمادی مردم به نهادهای مسئول!

خبرنگار اجتماعی رکنا در گفتگو با پیمان حاج محمود عطار جرم شناس به بررسی علل وقوع جرم و تکثیر سلاح در بین مردم پرداخت. به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، وی درباره علل این جرایم اذعان کرد: از منظر آسیب شناسی اجتماعی پشت هر جرمی عواملی نهفته است. جنایت نهادهایی هستند که این امر را انجام […]

خبرنگار اجتماعی رکنا در گفتگو با پیمان حاج محمود عطار جرم شناس به بررسی علل وقوع جرم و تکثیر سلاح در بین مردم پرداخت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، وی درباره علل این جرایم اذعان کرد: از منظر آسیب شناسی اجتماعی پشت هر جرمی عواملی نهفته است. جنایت نهادهایی هستند که این امر را انجام می دهند. این عوامل به طور کلی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شوند. یکی از عوامل درونی که افراد را به ارتکاب جرم تشویق می کند، مواردی مانند مشکلات روحی و روانی و ناتوانی در برآوردن نیازهای فردی و اجتماعی فرد است. از عوامل بیرونی که باعث این امر می شود می توان به کمبود تفریح، بیکاری، کمبود مسکن و معیشت و مشکلاتی که به دلیل تحریم های سنگین اقتصادی و سوء مدیریت مسئولان برای افراد جامعه به وجود می آید، اشاره کرد.

وی همچنین اظهار داشت: زمانی که افراد به ویژه جوانان با تبعیض اقتصادی، کاری یا تحصیلی مواجه می شوند، بیماری های روحی و روانی در آنها ظاهر می شود. عدم درمان این مشکلات منجر به رفتارهای نابهنجار و خشونت آمیز در بین جوانان می شود.

از سوی دیگر، گاه برخورد ناکافی مسئولان دادگستری به ویژه نیروی پلیس در مورد بزهکاران و مجرمان آسیب های جدی جسمی و روحی وارد می کند و باعث مرگ افراد می شود. این مشکل باعث ایجاد بی اعتمادی نسبت به افسران پلیس در بین مردم به ویژه در بین جوانان شده است.

وی همچنین گفت: در سلسله بررسی هایی که در دانشکده های جرم شناسی داریم، می بینیم که به جای مراجعه به دستگاه قضایی برای مطالبه حقوق پایمال شده خود، به خشونت فیزیکی یا استفاده از سلاح سرد و گرم روی می آورند. وقتی این بی اعتمادی مردمی که بین دستگاه قضایی و مردم شکل گرفته احساس می کنند پلیس دیگر حافظ و حافظ جان آنها نیست و حتی تلاشی برای گرفتن حقوق پایمال شده شهروندان از مجرمان نمی کند. بدین ترتیب جوانان به ارتکاب جرم تحریک می شوند و به مشاغل نامشروع مانند زورگیری، زورگیری، فروش مواد مخدر و اسلحه و… تمایل پیدا می کنند.»

وی در خصوص افزایش اسلحه در بین جوانان و سهولت در تهیه آن با وجود غیرمجاز بودن استفاده از سلاح گرم گفت: از این نظر مهمترین نهاد مسئول گمرکات و نهادهای کنترل مرزی کشور هستند. سلاح گرم آنها در داخل کشور تولید نمی شوند، زیرا تولید سلاح های نظامی تحت کنترل و نظارت دقیق نهادهای دولتی انجام می شود. بیشتر این سلاح ها از مرزهای شرقی و غربی وارد کشور می شود. لذا مرزبانان و نهادهای مسئول نظارت بر واردات کالا. مسئول هستند، باید آنها را کنترل کنند و نظارت خود را افزایش دهند. متأسفانه ایران در این مورد نظارت دقیقی بر واردات کالا از مرزهای بین المللی ندارد و به همین دلیل قاچاق این یکی از بزرگترین مشکلاتی است که مدت هاست گریبانگیر کشور شده است.

حاج محمود عطار درباره نحوه ورود سلاح های قاچاق به کشور گفت: قاچاقچیان به راحتی می توانند سلاح های خود را وارد کشور کنند. واردات لوازم خانگی به ویژه از مرزهای غربی، شرقی و جنوبی کشور عمدتاً توسط کشاورزان و یا افرادی که کالا را با قایق یا ناهار حمل می کنند، انجام می شود. قاچاقچیان می توانند با استفاده از این فرصت اقدام به قاچاق اسلحه از مرزهای کشور کرده و با جاسازی در محصولات وارداتی در سراسر کشور توزیع کنند. در نتیجه متقاضیان سلاح گرم می توانند به راحتی آن را در سراسر ایران تهیه کنند. حل این مشکل نیازمند تمرین و نظارت دقیق تر مرزبانان بر کالاهای وارداتی است که به خوبی انجام نمی شود و متاسفانه کشور ما در این زمینه با مشکلاتی مواجه است.

راه دیگری که قاچاقچیان سلاح را به آن سوی مرزها می آورند، استفاده از آن است به ماشین ها شلیک کنید وی تصریح کرد: این خودروها برای حمل کالاهای غیرمجاز اصلاح شده و از مناطق جنوبی کشور مانند خوزستان، هرمزگان، بندر گناوه، چابهار و … وارد کشور می شوند. اجناس و لوازم وارداتی از جمله سلاح در ماشین های تیراندازی قرار می گیرد و سپس در تمام شهرها و استان ها توزیع می شود و به سمت استان های مرکزی و شمالی کشور حرکت می کند. این خودروها به راحتی در جاده های شمال به جنوب کشور دیده می شوند. پلیس و پلیس راهور این خودروها را زیر ذره بین قرار داده و معمولا با شناسایی و اقدام صحیح و به موقع از ورود آنها به استان های مرکزی جلوگیری می کنند. مشکل اصلی در این زمینه عدم کنترل دقیق کالاها در مرزهای کشور است.

وی در خصوص کولبران ها و قاچاق کالا از طریق آنها تصریح کرد: بارها مقام معظم رهبری بر ساماندهی کولبران استان های غربی تاکید کردند اما اراده و اقدامی در خصوص آنها و کالاهایی که می آورند وجود نداشته است. مردم شاغل به صورت غیرمتعارف یکی از مهم ترین راه های ورود سلاح به کشور هستند، به همین دلیل لازم است کالاهای وارداتی که برای این طبقه حمل می شوند را کنترل کنید.

حاج محمود عطار همچنین به موضوع اعمال مجازات های مناسب و بازدارنده برای مجرمان و قاچاقچیان اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم اشد مجازات یعنی محرومیت از زندگی و اعدام مجرمان را در مورد قاچاقچیان اعمال کنیم، در صورت علل و عوامل ارتکاب جرم در بین مجرمان و افراد جامعه از بین نمی روند، این مجازات نمی تواند بازدارنده باشد اما اعمال مجازات اعدام برای این افراد اعتراض نهادهای حقوق بشری داخلی و خارجی را برانگیخت که در نتیجه این قانون اصلاح شد و تعداد زندانیان افزایش یافت علت این امر این بود که سیاست گذاران متوجه شدند که اعدام قاچاقچیان مواد مخدر نمی تواند از ارتکاب این جنایت در میان مردم جلوگیری کند.

به گفته حاج محمود عطار، این راه حل را می توان به جرایم قاچاق اسلحه تعمیم داد و از این طریق استفاده از سلاح گرم به دلایل مشروع یا نامشروع با مجازات های معقول کنترل کرد. وی درباره مهمترین راهکار برای کاهش این فجایع در جامعه گفت: اما در مجموع تا زمانی که مشکلات اقتصادی و معیشتی حل نشود و نیازهای اولیه جوانان تامین نشود، شاهد تداوم این گونه جنایات و قتل‌ها خواهیم بود. ” بین مردم ما یک جامعه هستیم در این موارد حتی اعمال بالاترین مجازات های قضایی از جمله اعدام نیز نمی تواند راه حل بازدارنده ای برای کاهش جرم باشد».

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=352456

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.