بازار؛ گروه استان ها: هر سال در آستانه سال نو بازار گرمای خاصی دارد و همه خود را برای استقبال از نوروز آماده می کنند، اما در سال های اخیر اکثر اصناف از بازار شب عید گلایه دارند و می گویند بازار آنچنان رونق ندارد. بودن. . یکی از این اصناف، قنادی ها و قنادی ها هستند.
با توجه به واردات بیش از 100 نوع مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، افزایش نرخ دلار باعث افزایش چشمگیر هزینه های تولید آن شده است. اما فعالان این تجارت باید مشمول قانون قیمت باشند و تنها در یک یا دو مرحله می توانند قیمت را افزایش دهند.
از سوی دیگر همزمانی ماه مبارک رمضان و عید نوروز نیز باعث شده تا خانواده ها نسبت به سال های گذشته تمایل کمتری به خرید شیرینی داشته باشند. این وضعیت باعث شد تا شیرینی بازار پایان سال برای قنادی ها تلخ شود.
خبرنگار بازار برای بررسی چالش ها و مشکلات حوزه شیرینی پزی گفت وگویی با «فرامرز نجاتی» رئیس اتحادیه قنادی، قنادی و بستنی فروشان گرگان ترتیب داده است که مشروح آن را در ادامه می خوانید.
*اتحادیه قنادان گرگان چند عضو دارد؟
اتحادیه قنادان گرگان تقریباً 350 عضو دارد که شامل قهوه خانه ها، کافی شاپ ها، دانه های روغنی، شیرینی پزان، کیک، بیسکویت، شیرینی و قنادی می شود.
بعد از کرونا، این صنعت با بحران های اقتصادی مواجه شد، به ویژه شیرانی پزان که از نظر تولید نه صنعتی است و نه نیمه صنعتی. این مسائل باعث شد تا شیرینی از سبد خانواده ها خارج شود و با توجه به این وضعیت افراد زیادی اقدام به تولید شیرینی خانگی کرده اند که به افت فعالان این حرفه دامن زده است.
فروش شیرینی های خانگی از قوانین و مقررات خاصی پیروی نمی کند.
* فروش شیرینی خانگی نیاز به مجوز دارد؟
برخی از این شیرینی های خانگی دارای مجوز از مراجع فنی و حرفه ای بوده اما مجوز فعالیت ندارند. برخی بر اساس منوی غذایی و دستورهای کاری سرپرستان خانوار هستند و فعالیت می کنند، بنابراین فروش شیرینی های خانگی از قوانین و مقررات خاصی پیروی نمی کند. این طرز تهیه و فروش شیرینی تحت هیچ کنترل بهداشتی نیست.
متاسفانه در زمینه فروش شیرینی خانگی با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم و در مواردی پیش آمده که مشتری از خرید خود راضی نبوده و به اتحادیه مراجعه می کند اما در تهیه، خرید و فروش آن نظارتی وجود ندارد. اینها. شیرینی ها
*به نظر شما مشکل اصلی شیرینی پزها چیست؟
عمده ترین مشکل پیش روی قنادان، افزایش چند برابری قیمت بیش از 100 قلم کالای مواد اولیه در این تجارت است که وارداتی و مشمول ارز دلاری و ارزی است.
در آستانه عید فقط قیمت پنج کالای مصرفی اعلام می شود و نانوایان مشمول این قانون قیمت گذاری هستند که آنها را با چالش مواجه می کند.
این اتحادیه می تواند سالی یک یا دو بار نرخ تعیین کند که با توجه به تورم و افزایش قیمتی که در طول سال اتفاق می افتد، قنادی ها با مشکلات زیادی مواجه می شوند.
چالش اصلی ما اعلام دیرهنگام نرخ هاست و گاهی نرخ اعلام شده با تولید همخوانی ندارد.
* میزان تولید در صنف قنادی ها چگونه محاسبه می شود؟
طبق قانون، پنج محصول پایه نانوایی مانند شیرینی کره ای، پاپیون، دانمارکی، زبان و کشمش در اولویت هستند و نان خانگی و کیک یزدی از نظر قیمت در اولویت دوم قرار دارند که باید از طریق تالار گفتگو مراجعه شود. و تجزیه و تحلیل قیمت ها، حقوق و هزینه های جاری قیمت به دست آمده است.
از این حیث با برخورد مسئولان نیز مشکل داریم: اخیرا به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان قیمت زولبیا و بامیه را ارائه کردیم اما هنوز این قیمت تایید نشده است، بنابراین ما چالش اصلی این است که قیمت ها را با تاخیر اعلام کنید و گاهی اوقات قیمت اعلام شده با تولید مطابقت ندارد.
فروش خالص مشکل دیگری است که ما با آن روبرو هستیم. 31 اسفند سال گذشته از طریق اتاق اصناف کشور اعلام شد که باید خالص فروشی انجام شود و اعلام کردیم در تعیین قیمت ها با سازمان حمایت این موضوع لحاظ می شود.
متاسفانه انتشار کلیپ فروش نبات و جعبه آن در فضای مجازی باعث نگرانی مردم شد. یک هفته قبل از ابلاغ این نامه، تعزیرات حکومتی و بازرسی اصناف علیه تقریباً 30 قنادی به دلیل فروش غیر خالص شکایت کردند.
من به عنوان نماینده اتحادیه گزارش دادم که این ابلاغیه یک هفته پس از بازرسی های آنها انجام شده است اما متاسفانه برای برخی از قنادی ها شکایتی تشکیل شد و پس از دعواهای فراوان و سه ماه مدیریت در نهایت اتحادیه قنادی ها تبرئه شد. در این شیرینی پزهای متخلف هیچ نداشتند.