به گفته بازار، دولت آمریکا در حال نزدیک شدن به مراحل پایانی یک برنامه کمک مالی 1.5 میلیارد دلاری برای GlobalFoundries است و این شرکت بین المللی به زودی می تواند تولید تراشه خود را در چندین مکان از جمله نیویورک گسترش دهد.
در سالهای اخیر، دولتهای غربی تلاش زیادی برای بومیسازی فرآیندهای تولید تراشه انجام دادهاند تا وابستگی خود را به کشورهای دیگر از جمله تایوان کاهش دهند و از سایه تهدیدات چین خارج شوند. در همین راستا، دولت آمریکا بسته های پشتیبانی را برای تولیدکنندگان تراشه مستقر در این کشور از جمله اینتل ارائه کرده است. GlobalFoundries به عنوان سومین سازنده تراشههای جهان، اخیراً کمکهای دولتی دریافت کرده است و وزارت اقتصاد ایالات متحده در مراحل پایانی پرداخت 1.5 میلیارد دلار یارانه به آن است.
بسته نجات برای GF پس از آن صورت گرفت که این شرکت در اقدامی چشمگیر اعلام کرد که طی 10 سال آینده 13 میلیارد دلار در تولید تراشه های ایالات متحده سرمایه گذاری خواهد کرد. این مقدار در چندین کارخانه مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند بخشی از نیازهای صنایع دیجیتال و الکترونیک آمریکا از جمله خودرو، گوشی های هوشمند، لوازم خانگی و مراکز داده و همچنین صنایع فضایی و نظامی را برطرف کند.
وزیر اقتصاد آمریکا در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری رویترز اعلام کرد که نهاد تحت مدیریت وی در تلاش است تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری بایدن، سهمیه ای معادل 52.7 میلیارد دلار برای ساخت تراشه در این کشور اختصاص دهد. البته، کمک های مالی فدرال تنها مبالغی نیست که GF دریافت می کند. علاوه بر این، ایالت نیویورک نیز در نظر دارد در قالب یک بسته حمایتی 550 میلیون دلار به این شرکت اختصاص دهد. در حال حاضر، کارخانه های تولید تراشه GF در آلمان و سنگاپور مشغول تامین برخی از قطعات مورد نیاز خودروسازان آمریکایی هستند.
کدام شرکت ها در کمک های مالی ایالات متحده برای تولید تراشه شرکت می کنند؟
یکی از کارخانه های جدید GF در مالت، نیویورک واقع خواهد شد و هدف آن تولید قطعات مورد نیاز برای صنایع هوافضا، هوش مصنوعی، دفاع و خودروسازی است. مدیرعامل این شرکت مدعی است که نقش GF در زنجیره تامین و اقتصاد آمریکا بسیار قوی است و حتی بر امنیت ملی آمریکا نیز تاثیر دارد. چندی پیش، بسته کمکی 6.6 میلیارد دلاری به شرکت تایوانی TSMC اعطا شد. شایان ذکر است که دونالد ترامپ از کمک های دولت به سازندگان تراشه انتقاد می کند. اما دولت بایدن تاکنون چندین شرکت از جمله سامسونگ، اینتل و میکرون فناوری را در چنین طرحی قرار داده است و تعداد کل پروژه های پذیرفته شده به 36 میلیارد می رسد.