دان بولداک، ژنرال بازنشسته و از مقامات ارشد سابق ارتش آمریکا در مصاحبهای با یک شبکه آمریکایی اظهار کرد، کمکهای تسلیحاتی آمریکا برای اوکراین باعث خالی شدن انبارهای تسلیحات ارتش آمریکا شده و آمریکا دیگر توان شرکت در جنگهای دیگر را ندارد.
بولداک در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز اظهار کرد، مداخله آمریکا در جنگ اوکراین به نفع کییف تبعات نگرانکنندهای برای ارتش خودش در پی داشته است.
ترس بلینکن و نتانیاهو از حملات راکتی و موشکی مقاومت و انتقال به پناهگاه
آمریکا بر اساس برآوردها تا کنون نزدیک به 46 میلیارد دلار کمک نظامی برای کیِیف فرستاده در حالی که مسکو مکررا به واشنگتن هشدار داده که این کار تنها باعث طولانی تر شدن جنگ در اوکراین خواهد شد.
دان بولداک به فاکس نیوز بیان داشت، جریان بیوقفه کمکهای دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به اوکراین باعث تضعیف شدید ارتش آمریکا شده و این وضعیت بر قدرت کاخ سفید برای حمایت از دیگر متحدان آمریکا تاثیر گذاشته است.
بولداک خاطر نشان کرد: «فکر میکنم این یک سیگنال نگرانکننده برای مردم آمریکا است و آنها میدانند که در دوره دولت بایدن ارتش کشور ما شدیدا ضعیف شده است. ارتش شدیدا دچار کمبود شده است. ما دیگر به لحاظ لجستیکی واقعا همچون سابق توان پشتیبانی از چند رویداد که همزمان در دنیا جریان داشته باشند را نداریم.»
این ژنرال بازنشسته آمریکایی تاکید کرد: «این یک مشکل بسیار جدی برای آمریکا و دستگاه امنیت ملی آن است. من بسیار نگران این وضعیت هستم.»
بولداک ادامه داد: «ما دیگر نمیتوانیم آمریکاییها را در این باره فریب دهیم. ما باید شروع به گفتن حقیقت به آنها کنیم در حالی که مدت خیلی زیادی است این کار را نکردهایم.»
او تاکید کرد، رهبران آمریکا در سالهای اخیر به هر چیزی فکر کردند «به جز اینکه به تدابیر و ابزارهای اجرای جنگها و پیروز شدن در آنها فکر کنند.»
«کوین مککارتی»، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا اوایل ماه جاری میلادی با اقدام موثر هم حزبیهای خودش به دلیل توافق کردن با جو بایدن بر سر ادامه حمایتها از اوکراین برکنار شد.
این اتفاق بعد از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا لایحهای را برای تمدید موقت بودجه دولت واشنگتن برای 45 روز دیگر و ممانعت از تعطیلی سازمانها و وزارتخانههای این دولت تصویب کرد رخ داد. موضوع کمکهای جدید آمریکا برای اوکراین از لایحه مربوط به این بودجه موقت حذف شد.
آمریکا و متحدانش کمکهای نظامی و دیگر کمکها برای اوکراین را به فاصله کمی بعد از اجرای عملیات نظامی ویژه ارتش روسیه در این کشور تشدید کردند. کرملین تاکید کرده، کشورهای ناتو با ارسال تسلیحات برای رژیم کییف «تنها با آتش بازی میکنند» و این کار به طولانی شدن جنگ در اوکراین منجر خواهد شد.