مدیکیان با اشاره به دیدگاههای مختلف در مورد حجاب و انتقاد برخی از حاضران به سیاستهای حاکم در این حوزه، گفت: در حوزه حجاب، آن طرف ماجرا را هم در نظر بگیریم که توسعه نیازمند احترام به فرهنگ جامعه است، اگر فرهنگ جامعه را به سخره بگیریم امکان تغییر و تفاهم وجود نخواهد داشت.
اطلاع رسانی کند جریان جدید مسعود مزیکیان در گردهمایی جمعی از اساتید و صاحب نظران جامعه شناسی که بعدازظهر سه شنبه برگزار شد، با بیان اینکه ما به شما و راهنمایی شما نیازمندیم و می توانید راه برون رفت از مشکلات و مشکلات جامعه را پیشنهاد دهید، اظهار داشت: واحد زمان. ” از نظر تحولات اجتماعی و فرهنگی حداقل یک دهه می گذرد، بنابراین انتظار تغییرات اساسی در این مدت کوتاهی که در این سمت هستم دور از انتظار است، آن هم با تنوع، تعدد و پیچیدگی مشکلات. که در کشور وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور از کارشناسان حاضر و همه صاحب نظران کشور خواست تا به دولت پیشنهاد دهند که چگونه باید اقدام و به حل مشکلات کمک کرد و افزود: همچنان معتقدم بدون اجماع نمی توان تغییری ایجاد کرد. در وضعیت . روند جامعه ایجاد شده ما خواهان هر تغییری برای اتحاد و مشارکت همه و برقراری عدالت و انصاف هستیم. وقتی حقوق مردم را می دهیم، با ما هم عقیده می شوند.
دکتر مزیکیان با اشاره به اینکه «در دنیای امروز در شرکت ها و سازمان ها مفاهیمی مانند واحد سازمانی، کار تیمی و عدالت. به عنوان مفاهیم اصلی برجسته است.» وی گفت: «برای وفاق تغییر ضروری است، اما این کار آسانی نیست. در مرحله اول باید هرگونه تغییر را گزارش کنیم و اگر در موضوعی نابرابری وجود دارد، دولت باید آن را به خوبی برای مردم ترسیم کند و نیاز به تغییر را بیان کند.
دکتر مزیکیان با اشاره به سخنان برخی اساتید که از وضعیت دانشگاه ها انتقاد می کنند، گفت: ما هم به دنبال تغییر در دانشگاه ها هستیم و ایده هایی وجود دارد اما باید با کارشناسانی مثل شما بررسی کنیم. دانشگاه باید مهارت هایی را به دانشجویان بیاموزد که بتوان از آنها برای حل مشکلات جامعه استفاده کرد. اصولاً همه علوم بر اساس نیاز جامعه شکل می گیرد. برای تغییر وضعیت دانشگاه ها به زبان مشترک برای گفتگو با طرف های مختلف نیاز داریم و پس از ایجاد زبان مشترک باید مسیر تغییر را مشخص کنیم. در دولت هم همین مسیر را در انتخاب استانداران و وزرا دنبال می کنیم که البته مسیر سختی است.
رئیس جمهور درباره ایجاد تغییرات سریع در دولت گفت: تغییرات فوری و انقلابی تضاد ایجاد می کند اما با گفت وگو می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد. تصور من این است که طرف مقابل ما نیز به دنبال قانون و عدالت هستند و ما باید با آنها به زبان آنها صحبت کنیم. در دوقطبی و مبارزات هیچ اتفاقی نمی افتد جز نابودی ملت ها و نتیجه نیروها صفر می شود پس اگر با تفاهم و توافق حتی یک قدم جلو برویم بهتر از دوقطبی است.
دکتر مزیکیان به شعار وفاق اشاره و تصریح کرد: من شعار وفاق را بر اساس مبانی فکری و دینی خود انتخاب کرده ام و معتقدم اگر حقش را بدهیم با هر نسل و گروه و اندیشه و حزبی می توانیم به وفاق برسیم. و رفتار منصفانه با او رسید. اگر به نتیجه ای برسیم و به حق هر قشری عمل کنیم، معتقدم اختلافات قومیتی و حزبی برای ما مشکلی نخواهد داشت.
رئیس جمهور اظهارات برخی از جامعه شناسان درباره نظام آموزشی کشور را برجسته کرد و گفت: در این زمینه مشکلات نظام آموزشی تقریبا هر هفته یک جلسه داریم. مسائل و مشکلات زیادی وجود دارد که یکی از آنها بی عدالتی در آموزش و پرورش است. این چه عدالتی است که دانش آموزان استانی با امکانات آموزشی و آموزشی کمتر باید با دانش آموزانی که مثلاً در تهران امکانات بیشتری دارند رقابت کنند؟ چرا نباید بستری فراهم شود که استعدادهای ما در هر جای کشور رشد و ارتقا یابد؟ حل این مشکلات کار آسانی نیست اما تلاش می کنیم این مشکلات را حل کنیم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه بحث هایی شده است.
دکتر مزیکیان در ادامه ضمن تاکید بر ایجاد عدالت با بهره مندی از فرصت های شغلی، از مازاد نیروی انسانی در برخی دستگاه های دولتی و ضعف مدیریت منابع انسانی انتقاد کرد و اظهار داشت: این را بدانید، پول مفت به هیچکس در حوزه نمی دهند. جهان ، اگر باید بر اساس تلاش باشد و از حقوق و دستمزد صحبت کنیم، وضعیت فعلی که عده ای در جامعه زحمت می کشند اما با کمترین زحمت در برخی ادارات حقوق دریافت می کنند، اصلا عادلانه نیست.
رئیس جمهور به موضوع نارضایتی در کشور اشاره کرد و گفت: کمک کنیم تا نارضایتی ها برطرف شود. ما هم می خواهیم با حل نارضایتی، محرومان آسیب نبینند و هم می خواهیم نارضایتی ها حل شود. منطقی نیست که عده ای بیشتر اجاره ها و یارانه ها را می گیرند و برخی دیگر از این رانت ها محروم می شوند. من از اقتصاددانان می خواهم برای حل این مشکل راه حل های عملی ارائه دهند.
این پزشک در پایان با اشاره به نظرات متفاوت در خصوص حجاب و انتقاد برخی از حاضران به سیاست های حاکم در این زمینه، گفت: در حوزه حجاب، آن طرف ماجرا را هم در نظر بگیریم. اینکه توسعه مستلزم احترام به فرهنگ جامعه است، اگر فرهنگ جامعه مورد تمسخر قرار گیرد دیگر امکان تغییر و درک وجود نخواهد داشت. کسی که روشنفکر است و از تغییر صحبت می کند، اگر به فرهنگ دیگری احترام نگذارد، دعوا و جنگ می شود که نباید رخ دهد. به هر حال باید به فرهنگ جامعه احترام بگذاریم.