افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
0

اطلاعیه مهم مسعود البدیشیان در خصوص توسعه فرهنگ قرآنی / اصلاحات انجام شده

  • کد خبر : 435988
اطلاعیه مهم مسعود البدیشیان در خصوص توسعه فرهنگ قرآنی / اصلاحات انجام شده

به گزارش رکنا، طی روزهای گذشته خبری مبنی بر «ابلاغ اصلاح و تکمیل ماده 5 اساسنامه توسعه فرهنگ قرآنی توسط رئیس جمهور “، در رسانه ها منتشر شد. موضوع درج شده در متن این با توجه به توضیحات کلی اطلاع رسانی و عدم ارائه تحلیل و اطلاعات بیشتر در مورد آن پرسش هایی را برای […]

به گزارش رکنا، طی روزهای گذشته خبری مبنی بر «ابلاغ اصلاح و تکمیل ماده 5 اساسنامه توسعه فرهنگ قرآنی توسط رئیس جمهور “، در رسانه ها منتشر شد. موضوع درج شده در متن این با توجه به توضیحات کلی اطلاع رسانی و عدم ارائه تحلیل و اطلاعات بیشتر در مورد آن پرسش هایی را برای فعالان حوزه قرآن کریم ایجاد کرد. ابهاماتی از این دست، کارکرد این اطلاعیه چیست و ماده پنجم منشور توسعه فرهنگ قرآنی به چه مواردی اشاره دارد؟

در ماده 5 اساسنامه توسعه فرهنگ قرآنی که در ششصد و چهل و سومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در 31 اردیبهشت 1387 به تصویب رسید، به بحث و بررسی اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی اشاره شده است. فرهنگ قرآنی در مصوبه اولیه نام تمامی اعضای شورای توسعه که در جلسات اولیه این شورا شامل 12 عضو حقوقی و سه عضو واقعی بوده اند، ذکر شده است.

در سال‌های بعد این ماده با اصلاحاتی همراه شد و در سال‌های مختلف نهادهای متعددی به عضویت شورای توسعه فرهنگ قرآنی درآمدند به طوری که تعداد اعضای شورای گسترش تقریباً دو برابر تعداد اعضای این شورا شد. . مشاوره در سالهای اولیه

دشواری تصمیم گیری و تصمیم گیری در جلسات شورای گسترش، عدم امکان به حد نصاب رسیدن جلسات، غیبت مستمر برخی مدیران و روسای نهادها و مسائلی از این دست، مسئولان شورای توسعه را قرآنی کرد. شورای فرهنگ به فکر ساماندهی اعضای شورای گسترش است، موضوعی که در شصت و دومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که مردادماه امسال برگزار شد و نهایتاً از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، برای اجرا به تصویب رسید. در چند روز گذشته

رحمان دهقانی، معاون هماهنگ کننده شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این باره به خبرنگار ایکنا گفت: با توجه به نظر قرارگاه که موافقت مقام معظم رهبری را نیز دارد، ترکیب شورای توسعه فرهنگ قرآنی سازماندهی مجدد فرهنگ قرآنی ضروری بود. بر این اساس و بر اساس سند تحول و بازسازی ساختار و نظام امور قرآنی کشور مصوب اسفند 1400 شورای توسعه فرهنگ قرآنی این ساماندهی انجام شد.

و افزود: بر این اساس عملکرد نهادهای عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال های اخیر مورد ارزیابی قرار گرفت. برخی از این نهادها حضور موثری نداشتند و طی سالیان متمادی با انگیزه های مختلف به عضویت شورای توسعه درآمده بودند، این امر تصمیم گیری و کسب سهمیه را با مشکل مواجه می کرد و شورا با مشکل مواجه می شد.

دهقانی با اشاره به اینکه نهادهایی که از عضویت شورای گسترش حذف شدند در کمیسیون ها حضور دارند، تصریح کرد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی در همه حوزه ها و حوزه های تخصصی قرآن کمیسیون و ستاد دارد و در مجموع این کمیسیون ها و ستادها به هفت می رسد و شامل پنج کمیسیون و دو ستاد می شود. در هر یک از این کمیسیون ها و ستادها، گروهی از مؤسسات قرآنی و نیز مؤسسات و بخش عمومی عضویت دارند.

معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه شروع کار اقدام درستی است، افزود: علاوه بر ساماندهی اعضای شورای توسعه، تبصره 3 نیز حذف شد. بر اساس این تبصره، در صورت عدم امکان حضور در جلسات شورای تخصصی، وزرا می توانند با توجه به اجرایی شدن این مصوبه و بر اساس مصوبه شصت و سومین جلسه، معاونین ذیربط را با حق رأی تعیین کنند. . شورای توسعه فرهنگ قرآنی که مصوب شد نهادها و سازمان‌های عضو می‌توانند نمایندگان خود را با حق رای تعیین کنند، بنابراین تبصره ۳ حذف و عبارت «یا نماینده تام الاختیار» در انتهای توصیه اضافه شد. عنوان اعضای شورای توسعه و از آنجایی که حق رای برای همه اعطا شده است، این تبصره ضروری نبود.

دهقانی در پایان تصریح کرد: همچنین در آخرین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با توجه به نقش و جایگاه مهم ائمه جمعه کشور که نقش خوبی در توسعه فرهنگ قرآنی دارند و با توجه به اینکه مسئولیت هماهنگی را نیز بر عهده دارند با توجه به فعالیت‌های قرآنی استان‌ها، روز جمعه مقرر شد شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه نیز به عضویت شورای توسعه درآید.

به گزارش ایکنا ؛ همانطور که اعلام شد، تعداد اعضای شورای گسترش فرهنگ قرآنی از 27 نفر به 17 نفر افزایش یافت، یعنی علاوه بر برکناری نمایندگان سازمان صدا و سیما، نماینده سازمان صدا و سیما نیز برکنار شد. کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس؛ همچنین نمایندگان حوزه مردمی و کارشناسان امور قرآنی که در مجموع 6 نفر بودند برکنار شدند. این دستگاه ها در کمیته ها و ستادها حضور فعال خواهند داشت.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و در حال حاضر حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی، قائم مقام و دبیر شورا را بر عهده دارد.

در زیر اسامی نهادهای عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی آمده است.

– دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام الاختیار

– وزیر آموزش و پرورش یا نماینده تام الاختیار

– وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا نماینده تام الاختیار

– وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام الاختیار

– رئیس اداره تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یا نماینده تام الاختیار

– رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یا نماینده تام الاختیار

– رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یا نماینده تام الاختیار

– وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا نماینده تام الاختیار وی

– مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها یا نماینده تام الاختیار.

– رئیس سازمان اداری و کار یا نماینده تام الاختیار.

– رئیس بنیاد ملی نخبگان یا نماینده تام الاختیار

– وزیر ورزش و جوانان یا نماینده تام الاختیار

– رئیس جامعه المصطفی العالمیه یا نماینده تام الاختیار

– رئیس سازمان امور اجتماعی یا نماینده تام الاختیار

– رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یا نماینده تام الاختیار.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=435988

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.