به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، نوزدهمین جلسه هیأت صنعتی سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع بررسی چند رشته ای صنعت صنعتی توسط مدیریت نظارت بر سردبیران و مدیریت برگزار شد. جداول صنعت و رتبه بندی سردبیران این سازمان و با حضور علیرضا، ناصرپور، عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، رضا ایازلو، معاون نظارت بر بورس ها و سردبیران سازمان بورس، ولیاله جعفری. ، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و جمعی از مدیران و فعالان این صنعت.
سود سهام شرکت های تابعه هلدینگ
علیرضا ناصرپور، عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در این جلسه با اشاره به سود سهام شرکت های هلدینگ گفت: علیرغم ماده 58 اساسنامه شرکت های هلدینگ، سود سهام نمی تواند از فروش سهام ناشی شود. و این سود از سود دریافتی از شرکت های فرعی حاصل می شود.
مطابق با؛ کسانی که در مجامع از ماده 58 پیروی نکنند تشکیلات خود را تایید نخواهند کرد و عمده سود متعلق به شرکت های هلدینگ است.
ناصرپور با اشاره به اینکه در برخی موارد بیش از 100 درصد توزیع سود اتفاق افتاده است، گفت: این موضوع مربوط به شرکت هایی است که زیرمجموعه یکی از صندوق های بازنشستگی یا سازمان های مرتبط با بازنشستگی هستند و عمدتاً بحث تامین نقدینگی آن شرکت ها و در نظر گرفتن آن هاست. سازمان.
یکی از اعضای هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: محدودیت در فرآیند تقسیم سود نیاز به بررسی بیشتر دارد و منطقی است سهامداران عمده بیشتر به این موضوع فکر کنند زیرا موضوع سرمایه گذاری در هلدینگ پس از توقف متوقف شده است. مدتی و سودآوری شما در زیر تاثیر خواهد گذاشت
وی تصریح کرد: این موضوع مربوط به مالکیت و سهامداران است و در صورتی که هلدینگ ها و سهامداران تصمیم بگیرند چه مقدار از این سود را برای درآمدهای آتی سرمایه گذاری کنند و چه مقدار را در صورت لزوم دریافت کنند، با رعایت ماده 58 امکان پذیر است و باید رعایت شود. جلسات
ناصرپور از اصلاح دستورالعمل ثبت و شناسایی مزارع خبر داد و گفت: با توجه به اصلاح و تغییراتی که در این زمینه صورت گرفته است، در صورت طرح مسائل مهم از سوی همکاران، کار اصلاحی به صورت منسجم و جامع تری پیش می رود.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به برخی مشکلات و مسائل مربوط به این صنعت اظهار داشت: از منظر کارشناسی، نظر فعالان بازار در زمان نگارش برنامه هفتم توسعه بنابراین، نگرانی شورای اسلامی، بانک مرکزی و کمیسیون تلفیق به آنها اعلام شده است. تصمیمات مجلس و قانون باید اجرا شود اما ما قبل از تصویب قانون ملاحظات خود را به اطلاع شما رسانده ایم.
وی از اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار برای انضباط بیشتر در زمینه انتشار اوراق خبر داد و افزود: این اقدامات پس از جمع بندی اعلام خواهد شد.
مدیران هلدینگ چند رشته ای باید نقش یک مرکز جدی را بر عهده بگیرند
در ادامه رضا عیوضلو معاون نظارت بر بورس ها و سردبیر سازمان بورس نیز بررسی مشکلات و معضلات صنایع کشور را از اهداف برگزاری میز صنعت در حوزه های مختلف برشمرد و گفت: پس از با برگزاری این جلسات، همکاران در میز صنعت گزارش مختصری از مسائل اساسی و مشکلات صنایع تهیه و به نهادهای ذیربط ارسال خواهند کرد تا به مشکلات آنها رسیدگی شود.
رضا ایوزالو افزود: تاکنون گزارش های مکتوب از حوزه های مرتبط با صنایع مختلف تهیه شده و پیگیری های لازم از سوی مراجع مختلف برای رفع مشکلات و مسائل مختلف صورت گرفته است.
وی در ادامه با اعلام اینکه پیگیری های موثرتری برای موضوعات صورت می گیرد، افزود: وظیفه سیاست گذاران اقتصادی این است که متغیرهای اقتصادی موثر بر فعالیت شرکت ها را آماده کنند و منافع ذی نفعان به ویژه سهامداران باید تامین شود. در نظر گرفته شده. بیشتر از قبل مورد توجه قرار می گیرد.
به گفته این مسئول؛ انتظار می رود مسائل و مشکلات صنایع به سیاست گذاران اقتصادی منعکس و راهکارهای مربوطه ارائه و اجرا شود.
ایازلو با تاکید بر نقش مرکز موسسات سرمایه گذاری گفت: مدیران شاغل در هلدینگ های چند رشته ای باید نقش مرکز را جدی بگیرند زیرا دغدغه فعلی توسعه سرمایه گذاری است و برای این منظور همکاران باید توجه ویژه ای به مرکز داشته باشند.
معاون نظارت بر بورس ها و سردبیران سازمان بورس با بیان اینکه شرکت هایی که با سود انباشته افزایش سرمایه می دهند مشمول معافیت مالیاتی می شوند، افزود: سازمان بورس بر توسعه سرمایه گذاری و تامین مالی تاکید دارد زیرا اگر این مهم باشد اگر این اتفاق نمی افتد، آینده بازار با چالش هایی روبرو خواهد شد. اما اگر سازوکاری برای جذب نقدینگی در تولید و سرمایه گذاری های جدید وجود داشته باشد، آثار آن بازار دیده می شود و علاوه بر بهره برداری از طرح های جدید، سود شرکت ها نیز افزایش می یابد.
تمایل مرکز به همکاری و حمایت از شرکت های هلدینگ سرمایه گذاری
در ادامه این نشست؛ رسول سعدی دبیرکل مرکز موسسات سرمایه گذاری نیز با بیان اینکه سازمان بورس حساسیت ویژه ای نسبت به صنایع مختلف کشور دارد، گفت: حضور مدیران سازمان در نوزدهمین میز صنعتی و بررسی 19 صنعت. متفاوت از کشور نشان دهنده جدیت سازمان نسبت به صنایع است و این باید بها داده شود.
سعدی خطاب به هلدینگ ها گفت: انجمن موسسات سرمایه گذاری ایران به عنوان یک تشکل حرفه ای صدای اعضای خود را می شنود و مایل است به صورت شفاف، حضوری و مکتوب به برخی مسائل و مشکلات رسیدگی کند.
دبیرکل کانون موسسات سرمایه گذاری با بیان اینکه این انجمن از ابتدای فعالیت خود اقدامات مهمی را برای موسسات مالی از جمله موسسات سرمایه گذاری انجام داده است، تاکید کرد: غیرقابل پیش بینی بودن اقتصاد یکی از معضلات سرمایه گذاری در کشور است. بنابراین یکی از اقدامات انجمن حفظ مکاتبات و برگزاری جلسات مختلف، بهبود وضعیت اقتصادی و قابل پیش بینی توسعه سرمایه گذاری در کشور است.
لازم به ذکر است؛ در نوزدهمین میزگرد صنعتی، مدیران شرکت های سرمایه گذاری به بررسی مسائل و مشکلات خود در حوزه چند رشته ای پرداختند.
من باید بگویم؛ از جمله مهمترین اقدامات می توان به برگزاری اعزام های صنعتی و مکاتبه با نهادهای ذیصلاح جهت رفع مشکلات صنعت، تهیه و تنظیم گزارش های ماهانه، تهیه گزارش های ویژه، اقدامات لازم در رابطه با ناشران اوراق بهادار، برگزاری جلسات و دوره های آموزشی داخلی سازمانی و تقدیر از ساطع کننده های اصلی در حوزه نظارت به گفته سردبیران سازمان بورس و اوراق بهادار در نیمه اول سال جاری.