به گزارش بازار، «مجید عشقی» با بیان اینکه بحث اصلی سازمان و شورای عالی بورس حفظ حقوق سرمایه گذاران است، گفت: برای حفظ حقوق سرمایه گذاران سه هدف کلی وجود دارد که عبارتند از: با تاکید بر تعریف مزایای بلند مدت، افزایش اثربخشی و کارایی سیستم نظارت و تسهیل در تامین مالی، شناسایی سرمایه و مدیریت ریسک.
وی با بیان اینکه 32 درصد بازار مربوط به بخش خصوصی است، افزود: در سال های اخیر سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه رو به افزایش بوده است به طوری که در حال حاضر ETF ها در بازار 35 درصد از کل معاملات را تشکیل می دهند. ، و این نسبت در سال های آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت. میانگین 5 درصد بود.
عشقی با اشاره به مهم ترین چالش های بازار سرمایه افزود: افزایش قیمت تمام شده در شرکت های بورسی باعث کاهش درآمد آنها و کاهش حاشیه سود شرکت ها شده است.
وی تاکید کرد: قیمت گذاری دستوری در صنایع مختلف کشور با چالش های زیادی روبرو بوده است. همچنین گرانی انرژی خسارات جبران ناپذیری به صنایع مهم و اساسی کشور وارد کرده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: از دیگر چالش ها می توان به بالا بودن نرخ سود، فاصله زیاد نرخ نیما و آزاد و نحوه تعیین و اعلام قیمت نهاده های صنعتی، خوراک و انرژی اشاره کرد. افزایش نرخ سود ناشی از صدور گواهی سپرده 30 درصدی و همچنین بند ج تبصره 6 قانون بودجه در عین حال تاثیر منفی بر بازار گذاشت. لذا امید است با پرهیز از برخی تصمیمات نادرست خسارت بیشتری به بازار وارد نشود.
او به خاطر آورد؛ صنعت داروسازی یکی از صنایعی است که مدت وصول مطالبات آن افزایش یافته است به طوری که نمی توانند سرمایه گذاری کنند و برای این مشکل باید راه حل مناسب و مدیریت شده اندیشیده شود.
طرح ها و قبوض مربوط به بازار سرمایه
عشقی در پایان به برخی طرح ها و لوایح مرتبط با بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: لایحه تجاری، لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، لایحه اصلاح قانون بازار اوراق بهادار، طرح نظام جامع حسابداری و حسابرسی و لایحه مدیریت بدهی های عمومی شامل طرح ها و وجود دارد. لوایحی است که سازمان بورس به طور جدی برای اصلاح یا تصویب با کمک مجلس دنبال می کند.
حرکت به سمت اصلاح نظام پولی
در ادامه این جلسه سید شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، علت حل نشدن اکثر مسائل و مشکلات کشور را عدم مستندسازی تجربیات موفق و ناموفق و بی توجهی به دانش دانست. روند مدیریتی کشور گفت: شکی نیست که دیر یا زود باید در مسیر اصلاح نظام پولی حرکت کنیم، از این رو مجلس و دولت موظف هستند اقدامات قاطعانه ای برای اصلاح امور اقتصادی انجام دهند. از جمله سیستم پولی با کمک و همکاری شما.
لزوم پیگیری امور بورس با کمک رئیس جمهور
حسینی اعلام کرد: لازم است سازمان بورس موضوعات اصلی خود را طی نامه ای به رئیس جمهور ارائه کند تا این موضوعات در اولویت برنامه دولت چهاردهم قرار گیرد. بر این اساس بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نیز باید تدابیری اتخاذ کنند تا بورس دچار نوسان نشود و با برخی تصمیمات زیر سوال برود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: سازمان بورس باید در تعامل با مجلس برای حل مشکلات بازار سرمایه با همکاری بازار سرمایه و تشکیل جلسات با سایر کمیسیون های مجلس رویکرد فعال تری داشته باشد. اعم از برنامه و بودجه، انرژی و … نیز از این موضوع استقبال خواهد کرد.
اصلاح سه مولفه پشتیبانی، قیمت و نظارت
او به خاطر آورد؛ تا زمانی که سه مولفه اصلی حمایت، قیمت و نظارت اصلاح نشود، اقتصاد کشور رشد نخواهد کرد. سازمان بورس باید علاوه بر فعالیت های فنی و فنی، مجموعه ای از تعاملات نهادی را نیز در دستور کار خود قرار دهد تا به نتیجه صحیح دست یابد و موانع پیش روی خود را رفع کند.
حسینی تاکید کرد: دولت نباید مزاحم حقوق مالکیت شود که در سال های اخیر در صنایع مختلف شاهد بوده ایم.