به گزارش بازار، عیسی بزرگ زاده افزود: در روزهای اخیر دومین نشست کمیته مشترک راهبردی ایران و ترکیه برای بررسی وضعیت رودخانه های مرزی به ویژه ارس و ساریسو برگزار شد.
وی ادامه داد: اتفاق مهم این جلسه این بود که نگرانی طرف ایرانی در مورد نگرانی طرف ترکیه ای مبنی بر ایجاد زیرساخت ها و امکانات توسعه در بالادست برای مصرف بیشتر آب مطرح شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تلفیق منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: همچنین کمبود آب نگرانی هایی را در بین ساکنان حاشیه رودخانه ارس در سه استان ایران از جمله آذربایجان شرقی ایجاد کرده است. آذربایجان غربی و اردبیل و حتی تا حدی این نگرانی به جمهوری آذربایجان نیز اشاره دارد. بله مطرح شد.
بوذرزاده بیان کرد: در این جلسه توضیحاتی در خصوص حجم بالای سرمایه گذاری های انجام شده و مزارع سنتی و تاریخی که بیش از 70 سال در این منطقه وجود دارد به طرف ترک ارائه شد.
وی با اشاره به توسعه کشاورزی در دشت مغان و سه استان مذکور در سمت ترکیه، خاطرنشان کرد: کشاورزی در این مناطق به رودخانه ارس بستگی دارد، مردم زیادی در این منطقه زندگی می کنند و رودخانه ارس منبع آب شرب است. برای مردم.
سخنگوی طرح ملی آب اضافه کرد: در نتیجه نباید تغییری در جریان رودخانه ها در مرز ایران ایجاد شود و این تصمیمات باید بر اساس عرف بین المللی و عرف تاریخی اتخاذ شود.
بزرگ زاده تصریح کرد: البته نماینده ترکیه نیز درباره وقوع خشکسالی توضیح داد و اعلام کرد کاری که طرف ترکیه ای روی این رودخانه انجام می دهد عمدتا توسعه نیروگاه های برق آبی است و برای مصرف آب نیست.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تلفیق بودجه کلان اقتصادی منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: اصرار داریم روند نظارت بر منابع و مصارف و گسترش مصرف توسط گروه های کارشناسان فنی مورد بازنگری دقیق قرار گیرد که با آن موافقت شد.
بزرگ زاده ادامه داد: در این جلسه طرفین قول دادند که جلسه بعدی را در آنکارا برای بررسی بیشتر این گروه برگزار کنند و سپس جلسات به تناوب ادامه خواهد یافت.
وی افزود: نکته مهم دیگری که در این دیدار رخ داد، اطمینان از طرف ترکیه ای بود که نیازهای طرف ایرانی را در نظر خواهد گرفت، اما طرف ایرانی بر تشکیل کارگروهی برای نظارت بر این روند اصرار دارد.