به گزارش بازار، مجتبی علیرضاپور با بیان اینکه نظارت بر بهره برداری از تجهیزات شبکه انتقال و فوق توزیع بر عهده دفتر فنی و نظارت شبکه انتقال توانیر است، ادامه داد: در دو سال گذشته و با فرارسیدن سیزدهم دی ماه دولت و رویکرد وزیر نیرو، وحدت فرماندهی بسیار خوبی در صنعت ایجاد شد.
وی افزود: معاون مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران توانیر نیز اقداماتی را برای تثبیت شبکه و جلوگیری از خاموشی ناشی از خرابی تجهیزات از جمله آماده سازی و تعمیر خطوط و پست ها و اصلاح و بهینه سازی آنها انجام داد.
مدیر کل دفتر فنی و پایش شبکه انتقال خاطرنشان کرد: بیش از 133 هزار کیلومتر خط و حدود 312 هزار مگاوات ظرفیت خط و چندین هزار پست در سراسر کشور وجود دارد که حساسیت و پیچیدگی خاصی را می طلبد. عملیات شبکه
وی ادامه داد: در این زمینه با برنامه ریزی و اقدامات پیشگیرانه در زمینه نگهداری، تعمیر و بهینه سازی قبل از پیک بار ۱۴۰۲ (علیرغم گرمای مداوم) شبکه انتقال و ابرتوزیع از شرایط خوبی برخوردار بود و در دفتر فنی انتقال استفاده خواهیم کرد. تجربه اقدام در اوج سال آینده.
مدیر کل دفتر فنی و نظارت بر شبکه حمل و نقل، استفاده از دانش روز در حوزه اقدامات جاری را نقش تعیین کننده ای برای آماده سازی شبکه دانست و افزود: آغاز استفاده از پهپادها برای نظارت بر وضعیت فشار. برج ها و همچنین اجرای پایلوت سامانه هوشمند یکی از این اقدامات است.
علیرضاپور در خصوص عملکرد استفاده از پهپادها در خطوط انتقال و ابرتوزیع گفت: از سال گذشته بخشنامه ای صادر شد که طی آن شرکت های برق منطقه ای موظف شدند حداقل 10 درصد بازدید از پهپادها را با اولویت خطوط فرامنطقه ای انجام دهند. ، مبادلات شمال به جنوب، مناطق با دسترسی سخت. .
وی ادامه داد: همچنین با استفاده از سامانه هوشمند تشخیص عیوب و استفاده از فناوری هوش مصنوعی، تمامی عیوب به دست آمده توسط پهپادها در کمترین زمان مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد، به گونه ای که این پهپادها بر فراز خطوط پرواز کرده و با آنها مقایسه می شود. ویزیت فیزیکی انجام آن به صورت حضوری بسیار قابل اعتمادتر، دقیق تر و ایمن تر است.
مدیر کل دفتر فنی و نظارت بر شبکه حمل و نقل با اشاره به توسعه سیستم یکپارچه هوشمند نگهداری و تعمیر خطوط، تصریح کرد: این سامانه که در تسریع در تعمیر خرابی تجهیزات کلیدی و کلیدی بسیار موثر است. فوریت مرمت تجهیزات، برای اولین بار در کشور با حمایت شرکت برق منطقه ای کرمان در دستور کار قرار گرفت.
علیرضاپور خاطرنشان کرد: فاز اول آن به صورت پایلوت در چند خط شرکت برق منطقه ای یزد انجام شد و پس از موفقیت در شرکت برق منطقه ای کرمان در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: در سال های آینده این سامانه در حوزه های پستی، امنیتی و مخابراتی راه اندازی می شود.
مدیرکل دفتر فنی و نظارت شبکه انتقال گفت: این سامانه به تدریج در حال تجمیع است و شخصی نیست و صحت اقدامات انجام شده را تایید می کند، سابقه و خاطره ای ثبت شده از تعمیرات خواهیم داشت. انجام شده و شکست حوادث را تسهیل می کند.
علیرضاپور خاطرنشان کرد: علاوه بر این سامانه، دفتر فنی برای اولین بار به سمت ایجاد سامانه هوشمند حوادث (که بر اساس این اطلاعات است) حرکت کرده است که با اولین نتایج پایلوت آن در سال جاری به آن دست خواهیم یافت.