به گزارش خبرنگار مهر، روند افزایشی بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و البته سویههای جدید کرونا باعث شده تا وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیطهای شلوغ از ماسک استفاده کنند.
شاهنامه فردوسی ارشی رئیس مرکز کنترل بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه 20 درصد سرماخوردگی ها آنفلوآنزا تشخیص داده می شود، گفت: بهتر است افراد برای حفظ سلامت خود در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.
وی افزود: تابستان امسال 30 درصد پرونده های بلاتکلیف مربوط به کرونا بود که اکنون این رقم به 5 درصد رسیده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوآنزا در پایان آذرماه فروکش میکند، اظهار داشت: شدت آنفلوآنزا از ۶ هفته گذشته و دوسوم بستریهای تنفسی در لسها افزایش یافته است. مراکز بهداشتی مربوط به افرادی است که به آنفولانزا مبتلا شده اند. البته باید بگویم که بیماران بستری عمدتاً افراد بالای 65 سال و افراد دارای نقص ایمنی هستند.
تغییرات جوی، خنک شدن هوا و شروع بارندگی به طور ناگهانی باعث افزایش آمار سرماخوردگی شده است که می تواند شرایط را برای تشدید موج بیماری های تنفسی ایجاد کند.
بنابراین توصیه پزشکان به کسانی که علائم سرماخوردگی دارند؛ این است که تا زمان کاهش علائم و سپری شدن دوره ناقل در خانه بمانید و استراحت کنید تا دیگران را در معرض خطر قرار ندهید. اگر مجبورند خانه را ترک کنند، باید از ماسک استفاده کنند تا دیگران را بیمار نکنند. علاوه بر این، شستن و ضدعفونی دست ها نقش موثری در پیشگیری از بیماری های فصلی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و کرونا دارد.
به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، طی سه هفته گذشته بسته در کشور آمار بالایی از بیماری ها داشتیم.
در عین حال، همچنان شاهد ظهور سویه های جدید کرونا هستیم که البته به اندازه آنفولانزا و سرماخوردگی جدی نیستند. ارشی گفته است؛ حدود 15 تا 20 مورد زیر لایه انواع مختلف کرونا در کشور در حال تردد است و در صورت شیوع به صورت مستمر در حال رصد هستیم. نژاد اعلان های مربوط به ویروس های جدید را به سرعت دریافت کنید.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مشکلات تنفسی دلیل بستری شدن بیماران آنفولانزا در بیمارستانها است.
در همین حال، مینو محرز، فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه واکسن های کرونا در برابر سویه های جدید چندان موثر نیستند، سازمان بهداشت جهانی; سه توصیه وجود دارد که برای جلوگیری از انتقال ویروس به آنها عمل می کنیم.
وی افزود: استفاده از ماسک، شستن مرتب دست ها و فاصله گذاری فیزیکی سه توصیه سازمان جهانی بهداشت است.
محرز به استفاده از تهویه مطبوع نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از تهویه مطبوع برای جلوگیری از انتقال ویروس های تنفسی بسیار مهم است.
این در حالی است که در آذرماه شاهد افزایش آلاینده های هوا هستیم و این مشکل می تواند به گردش ویروس ها و انتقال بیماری های تنفسی نیز کمک کند. بنابراین بهترین راه حل ساده اما مهم؛ ماسک بزنید و دستان خود را بشویید و همچنین از افراد بیمار فاصله بگیرید.