به گزارش بازار، پس از گذشت یک دهه از ابلاغ قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد در سال گذشته و با دستور ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دبیرخانه ماده 6 این قانون فعال شد. در این سازمان
در ماده 5 این قانون، مرتکبین اعمال فساد از قبیل شرکت در مناقصه، مزایده یا انجام معاملات یا انعقاد قرارداد با مؤسسات مشمول قانون مدیریت خدمات عمومی و یا عضویت در دستگاه حاکمیت مستثنی شده است. مدیریت و نظارت بر تجارت. اتحادیه ها و شوراها با دریافت تسهیلات مالی و اعتباری از نهادهای ذیربط.
بر این اساس سازمان بازرسی کل کشور در اوایل مهرماه امسال با ارسال نامه ای به بانک مرکزی و طرح سوالاتی در خصوص خدمات بانکی، خواستار انتشار فصلی اطلاعات مربوط به خدمات کلان و تعهدات غیرجاری در شبکه بانکی شد.
سازمان بازرسی در این نامه آورده است؛ با عنایت به اینکه مطابق اجزای (1-1) و (1-5) بند (ب) ماده (5) قانون «ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد» ارائه متقلبانه اسناد، صورتهای مالی. اظهارنامه مالی و مالیاتی به مراجع رسمی ذیربط و استفاده از تسهیلات بانکی و امتیازات دولتی در نقاط غیرمجاز دو مورد از موارد مستثنی است. بانک مرکزی موظف است بر اساس تکالیف مقرر در جزء (1-1) بند (ط) تبصره (16) قانون بودجه سال 1402 کشور، اطلاعات فصلی مربوط به تسهیلات و عمده غیر عمده را منتشر کند. تعهدات جاری در شبکه بانکی
در ادامه این نامه به بانک مرکزی تاکید شده است ضمن توجه مسئولان شبکه بانکی به مفاد تبصره (3) ماده (6) و مواد (13)، (15) و (24) در قانون قبلی، اطلاعات افرادی که از تسهیلات کلان بهره مند شده و در مکان غیرمجاز از آن استفاده کرده و یا از طریق ارائه متقلبانه اسناد و صورت های مالی و اظهارنامه های مالی و مالیاتی (مثلا) تسهیلاتی کسب کرده اند، به روز نمی شود. هر بانک و مؤسسه اعتباری). به همراه مدارک لازم و اقدامات انجام شده) جهت بررسی توسط دبیر هیأت. ماده (6) قانون «ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد» باید به سازمان بازرسی کل کشور ارسال شود.