تجلیات گودرزی: دو سال پیش در 4 آذر 1400 که لایحه احراز صلاحیت معلمان در مجلس به تصویب رسید، یک کارشناس آموزش و پرورش به خبرآنلاین گفت: تصویب لایحه صلاحیت پایان مطالبات معلمان نیست، احراز صلاحیت معلمان ادامه خواهد داشت. برای دولت و دولتهای بعدی مثل استخوان زخم باشد: «سالها بعد دوباره جفا میشود، زیرا افزایش حقوقی که باید داده میشد، انجام نشده است».
با گذشت یک سال از تصویب این قانون و پس از اجرای آن توسط دولت، مشخص شد که این درد همچنان در راس اخبار آموزش و پرورش است، در ۲۳ اسفندماه، جمعی از معلمان در گفتگو با خبرآنلاین درباره اجرای قانون قانون این قانون و رتبه های کسب شده توسط دولت اعتراض کرد، این احکام تنها بخشی از واکنش معلمان پس از اجرای قانون احراز صلاحیت بود. “آنها نمرات را محدود کردند تا بتوانند نمرات معلمان را با بودجه خود مطابقت دهند.», «باور معلمی که به شما نمره 60 از 120 داده را با چه متری سنجیدید؟», «از تغییر 8 به 16 میلیون تومان حقوق معلمان خبری نیست.», «متأسفانه ارزیابی های گسترده ای صورت گرفته است.», «آنها دستورالعمل ها و مقررات بسیار سخت گیرانه ای طراحی کردند تا امیدهای اندکی که معلمان از رتبه بندی داشتند را از بین ببرند.», «طبقه بندی مثل کت و شلواری بود که ابتدا دوخته شد و بعد معلم ها آن را بپوشند.», «به هرکسی که نمره پایینی میگیرد و اعتراض میکند، میگویند که مدیر مدرسه به او نمره پایین داده است. در واقع آنها معلم را در مقابل معلم قرار می دهند.»
به معلمان امتیاز دهید، تشویق یا تنبیه کنید؟
نحوه اجرای قانون احراز صلاحیت معلمان و تاخیر در پرداخت حقوق آنان در شب سال نو (نوروز 1402) باعث شد تا یوسف نوری وزیر وقت آموزش و پرورش به دلیل فشارها از سمت خود استعفا دهد، اما به نظر می رسد تغییرات در راس این وزارتخانه آنها نتوانسته اند مشکلات معلمان را حل کنند. آنطور که محمدرضا نیک نژاد، کارشناس آموزش و پرورش به خبرآنلاین می گوید: «این طبقه بندی برای من آزاردهنده نیست، در همان روزهای ابتدایی آقای منادی (عضو کمیسیون آموزش معظم له شورای اسلامی) گفت که با اجرای قانون، بین 8 تا 16 میلیون تومان به حقوق معلمان اضافه می کنند، اما بین 2 تا 2.5 میلیون اضافه شد، عموماً رتبه همه معلمان را پایین آوردند تا از مشکلات مالی آنها کاسته شود، اگر یادتان باشد در این «وجود داشت» هم ایجاد شد. تعارض آموزش و پرورش و سازمان برنامه بودجه است و از آنجایی که نتوانستند صلاحیت را به درستی اجرا کنند، آن را نادیده گرفته و آن را خالی از محتوا کردند».
وی ادامه می دهد: نمره گذاری تنبیهی شده است، قرار بود انگیزه ای برای معلمان باشد تا فعالیت خود را افزایش دهند، اما حالا قرار است هرکسی که به نظر آنها خوب نیست، نمره را پایین بیاورند؛ معلمانی که فکر می کردند. نمره 4 یا 5 را می گیرند، نمره 2 یا 3 می گیرند، به این معنی که درصد بسیار کمی از معلمان از نمره ای که گرفته اند راضی هستند و درصد زیادی از آنها ناراضی هستند.
پاداش پایان خدمت به کما
علاوه بر اجرای احراز صلاحیت معلمان، موضوع پرداخت پاداش خدمت به معلمان بازنشسته، وزارت آموزش و پرورش را نیز نگران کرده است. رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش گفت: «حدود ۲۱.۷ میلیارد تومان پاداش بازنشستگی آموزش و پرورش است». و آموزش که 6. تهیه شده و به محض اینکه دولت این مبلغ را در اختیار وزارتخانه قرار دهد بدون معطلی به حساب مستمری بگیران واریز خواهد شد. اما همانطور که مشخص است این 6 میلیارد تومان تنها بخشی از پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته را پوشش می دهد.
نیک نژاد با بیان اینکه «دولت بار یکسان سازی حقوق فرهنگیان را بر دوش نمی کشد» درباره پرداخت پاداش ها به خبرآنلاین گفت: تأخیر در پرداخت این پاداش ها به 13 یا 14 ماه رسیده است و معلوم می شود آن پسر. من قصد دارم چندین بار پرداخت کنم این پاداش مبلغی است که برای 30 سال خدمت از من کسر شده و در صندوقی نگه داشته ام، حالا که قرار است بعد از بازنشستگی به من برگردانده شود، خبری نیست. آی تی.
و ادامه می دهد: معلمان بازنشسته تقریبا هر هفته اعتراض می کنند، بازنشستگان آموزش و پرورش مشکلات عمومی و مستمر دارند اما برای بازنشستگان مشکل مضاعف وجود دارد 1401، این بازنشستگان با احکام بدون رتبه بازنشسته شدند، هرچند رتبه بندی برای کارگران است بله دارد، اما برای 1401 بازنشستگان اصلا اعمال نشده است.
نیک نژاد می گوید: همه این مشکلات در صورت وجود پول در صندوق توسعه ملی وجود دارد اما مشخص نیست چقدر از آن پول باید سر سفره مردم برود، قطعا وضعیت اقتصادی دولت فعلی بهتر از دولت قبل است. دولت، اما هنوز بازنشستگان تحت فشار اقتصادی هستند.
بیشتر بخوانید:
تطهیر در بین مدیران مدارس؛ مدیران جدید می توانند مجری منویات خارج از آموزش و پرورش باشند.
۲۳۳۲۳۳