به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری انجمن صنایع کنسرو ایران امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه برگزار شد. مسعود بختیاری مدیرعامل انجمن صنعت کنسرو با اشاره به نقش صنعت کنسرو در تامین و حفظ ایمنی مواد غذایی گفت: امسال اولین همایش با 4 پانل به صورت ویژه برگزار خواهد شد و این همایش هر ساله ادامه خواهد داشت.
و افزود: کشاورزی قراردادی، نقش صنعت بسته بندی در صنعت کنسرو، نقش هوش مصنوعی در بازاریابی و فروش و چگونگی مواجهه با چالش بزرگ نیروی انسانی در صنایع غذایی از موضوعات پنل های تخصصی است.
بختیاری در بخشی از سخنان خود به مشکل تامین نیروی کار در صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: صنایع غذایی مشکل کارگری دارد و چرا نباید از کارگران مهاجر در توسعه صنایع غذایی استفاده کنیم؟ از مهاجرت برای تامین منابع انسانی استفاده کنیم؟ .
وی بیان کرد: کارگران مهاجر در سال های اخیر به رشد اقتصادی آلمان و کانادا کمک کرده اند و ما نیز می توانیم از این فرصت استفاده کنیم.
بختیاری افزود: در برنامه هفتم توسعه رشد اقتصادی 8 درصد پیش بینی شده است که در حال حاضر مهمترین مانع از نظر نیروی انسانی است.
جدیدترین تکنولوژی کشاورزی.
سید مظفر عبدالله عضو انجمن صنعت کنسرو ایران در ادامه این نشست خبری با اشاره به کشاورزی پیمانی گفت: کشاورزی پیمانی آخرین نگاه به نحوه مدیریت بخش کشاورزی در کشورهاست. به عنوان مثال، 35 درصد از کشاورزی کالیفرنیا کشاورزی قراردادی است. در روسیه 70 درصد کشاورزی به روش کشاورزی قراردادی انجام می شود.
وی تصریح کرد: تنها راه برون رفت از شرایط فعلی استفاده از این روش در تولید محصولات کشاورزی است. در دنیا کارهای زیادی انجام شده اما در ایران هنوز انجام نشده است.
وی ادامه داد: کشاورزی قراردادی با عقد قرارداد با کشاورز متفاوت است، هرچند برخی از مدیران دولتی این موضوع را اشتباه برداشت کرده اند.
عبدالله با اشاره به دستاوردهای کشاورزی قراردادی گفت: اولین مورد بهره وری است که به معنای زمین کمتر و بهره وری بیشتر است. همچنین تاکید می شود که سرمایه گذاری در کشاورزی با روش های سنتی در واقع دفن این پول ها در عین حال است.
عضو انجمن صنعت کنسرو ایران افزود: زمین، آب، کشاورزان، شرکت های حامی و دولت اصول کشاورزی پیمانی است. مدیریت زمین و آب یکی از مسائل اساسی این روش بود و متأسفانه خودکفایی گندم در ایران به قیمت استفاده از کودها و سموم فراوانی که خاک و آب را قربانی می کند، تمام شد.
وی افزود: برای بهره وری این امر باید همزمان با آموزش و حمایت از کشاورزان انجام شود. به عنوان مثال با این روش می توان مصرف 247 لیتر آب به ازای هر کیلوگرم گوجه فرنگی را به 97 لیتر رساند و حتی این رقم را به 50 لیتر یا کمتر نیز رساند.
عبدالله اعلام کرد: اروپا از سال 2025 محصولات کشت شده با کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات را خریداری نخواهد کرد و کشورهای صنعتی امروز کودها و سمومی تولید می کنند که حتی خوراکی است.