بازار؛ گروه صنعتی: لوازم خانگی بازار متنوعی است، از قهوه سازهای کوچک گرفته تا یخچال های بزرگ چهار در که می توانند غذای کافی برای تغذیه یک روستا را در خود جای دهند. در حالی که اولین لوازم خانگی، اجاق گاز و وسایل آشپزی برقی در اوایل قرن بیستم به بازار آمدند، در دسترس بودن و تنوع از آن زمان افزایش یافته است و تقاضا برای لوازم خانگی به یک صنعت جهانی به ارزش چند صد میلیارد دلار تبدیل شده است. این وضعیتی است که انتظار می رود بازار لوازم خانگی رشد کند و از رشد پویای بازار خانه هوشمند بهره مند شود.
سایت تجزیه و تحلیل Statista: در سال 2022، خرده فروشی جهانی لوازم بزرگ از 400 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت، در حالی که فروش لوازم کوچک به 240 میلیارد دلار خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، اگرچه کشورهای اصلی تولید کننده لوازم خانگی عمدتاً چین، آمریکا، آلمان، ژاپن و کره جنوبی هستند، اما این کشورها به دلیل داشتن صنایع ساخت قوی، پیشرفته، در تولید و صادرات لوازم خانگی متمایز هستند. فن آوری و پرسنل. واجد شرایط کارکنان
از سوی دیگر، طبق اطلاعات منتشر شده توسط Statista، صنعت لوازم خانگی در دو دسته اصلی خود یعنی «لوازم کوچک و بزرگ» چند صد میلیارد دلار فروش دارد. بنابراین تا سال 2022، فروش خرده فروشی لوازم بزرگ در سراسر جهان از 400 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت، در حالی که فروش لوازم کوچک به 240 میلیارد دلار خواهد رسید. از سوی دیگر، بیشتر فروش لوازم خانگی همچنان به صورت آفلاین است و فروش الکترونیکی لوازم بزرگ یک چهارم بازار را به خود اختصاص داده است. این نسبت در دسته لوازم کوچک تا حدودی بیشتر است.
قوانین جدید؛ چالش پیش روی فعالان صنعت لوازم خانگی
لوازم خانگی ایرانی نیز از جمله صنایع فعالی است که با چالش ها و عوارض زیادی مواجه است. بدین ترتیب مصطفی کلیلا، فعال صنعت لوازم خانگی وی در گفتگو با بازار می گوید: بزرگترین چالشی که اکنون در صنعت لوازم خانگی به ویژه در حوزه فروش داریم، «قوانین جدیدی» است که در بانکداری اجرا شده است و متأسفانه بازار همچنان قوانینی از این قبیل دارد. به عنوان حد حساب های بسته شده، چک های صندوق، سپرده ها، کارهایی که قرار است انجام شود، اداره مالیات و … تطبیق داده نشده است و مثلاً می بینیم که بسیاری از همکاران ما قبول نمی کنند. فاکتورهای رسمی و این موارد چالش برانگیز است. به عبارت دیگر، محصولات فروخته می شوند، اما شرکت ها و فروشگاه های خریدار نمی توانند خود را با قوانین جدید وفق دهند.
فعال صنعت لوازم خانگی: در حوزه لوازم خانگی نه تنها چالش گران شدن فلز و آهن را داریم، بلکه نوسانات دلار، حقوق کارگران، حمل و نقل، مواد اولیه و… بر قیمت ها تاثیرگذار است. به عبارت دیگر هر افزایش و تغییر قیمتی که در صنعت لوازم خانگی رخ می دهد موثر است و به همین دلیل لوازم خانگی جزو معدود صنایعی هستند که همیشه گران هستند.
وقتی از تعداد رقبای این حوزه پرسیده می شود، از چه تکنیک هایی برای داشتن سهم بیشتری از بازار استفاده می کنند؟ محصول و قیمت پایین است. یعنی بزرگترین مزیتی که ما نسبت به مجموعه های دیگر داریم دقیقا تنوع محصولات است. ضمنا شرایط فروش ما برای همکاران بهتر است زیرا قیمت محصولات ما نسبت به سایر محصولات بسیار منصفانه تر است.
بر اساس این گزارش، یکی از بزرگترین گلایههای خریداران لوازم خانگی گرانی است که معتقدند قیمت لوازم خانگی بیش از آنچه باید باشد است. اما این فعال حوزه درباره عوامل اصلی گرانی های اخیر اظهار می کند: متأسفانه در حوزه لوازم خانگی نه تنها مشکل افزایش قیمت فلز و آهن، بلکه نوسانات دلار را نیز داریم. حقوق، حمل و نقل، مواد اولیه و غیره قیمت ها تحت تاثیر قرار می گیرد. به عبارت دیگر، هر گونه افزایش و تغییر قیمتی که در صنعت لوازم خانگی رخ دهد موثر است و به همین دلیل لوازم خانگی از معدود صنایعی هستند که همیشه گران هستند.
خانوارهای ایرانی اغلب کالاهای مقرون به صرفه می خواهند
وی ادامه می دهد: به عنوان مثال در طول سال یک معامله 10 تا 20 درصد گران است، اما گاهی در این معامله تا 100 درصد افزایش قیمت داشته ایم! همانطور که دیدیم، محصولی که در ابتدای سال 2 میلیون تومان به فروش می رسد، در پایان سال 4 میلیون تومان قیمت دارد، در حالی که تولید محصول با نرخ فعلی هزینه ای برای تولیدکننده ندارد.
یکی دیگر از انتقادات خریداران به محصولات لوازم خانگی این است که این محصولات کیفیت لازم را نسبت به محصولات خارجی ندارند و به همین دلیل اغلب تمایل به خرید محصولات خارجی دارند. کلیلا نیز در این خصوص می گوید: ما در کشور محصولات فوق العاده ای داریم اما مصرف مردم ایران عمدتا کالاهای ارزان قیمت است در حالی که قیمت محصولات خوب ما با برندهای خارجی یکی است. یعنی با فرض اینکه یک جاروبرقی خوب ایرانی حدود 10 میلیون تومان قیمت داشته باشد، یک جاروبرقی خارجی با بهترین مارک روز دنیا همین قیمت را دارد، بنابراین مصرف کننده ترجیح می دهد محصولات خارجی بخرد، به همین دلیل است که اکثر صاحبان ما. کارخانه ها. آنها در محصولات ارزان تر هستند، آنها تمایل به تولید دارند زیرا از نظر اقتصادی مشتری ترجیح می دهد محصولات خارجی را خریداری کند. به هر حال محصول ایرانی به دلیل اینکه تامین قطعات دارد بهتر است اما کالای خارجی در صورت خرابی قابل تعمیر نیست در حالی که کالای ایرانی تامین قطعات دارد.