افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
5

ارزش افزوده 10 برابر تولید یک محصول کشاورزی

  • کد خبر : 108472
ارزش افزوده 10 برابر تولید یک محصول کشاورزی

بازار؛ گروه کشاورزی: احمدرضا اسدی مدیر یکی از تولیدکنندگان کاکتوس; میوه ای لوکس به گفته وی تولید آن ارزش افزوده بالایی برای کشاورز دارد. آن طور که مدیر زراعت و صنعت امید بازار می گوید: سال گذشته هزینه تولید یک کیلو کاکتوس برای کشاورز حدود 7 هزار تومان بود در حالی که قیمت در دروازه […]

بازار؛ گروه کشاورزی: احمدرضا اسدی مدیر یکی از تولیدکنندگان کاکتوس; میوه ای لوکس به گفته وی تولید آن ارزش افزوده بالایی برای کشاورز دارد. آن طور که مدیر زراعت و صنعت امید بازار می گوید: سال گذشته هزینه تولید یک کیلو کاکتوس برای کشاورز حدود 7 هزار تومان بود در حالی که قیمت در دروازه باغ حدود 70 هزار تومان بود.

حذف هزینه های سم و کود در تولید میوه کاکتوس

اما ارزش افزوده حدود 10 برابری تنها مزیت کشت کاکتوس نیست. در شرایطی که تولید و حاشیه سود بسیاری از محصولات کشاورزی تحت تاثیر افزایش قیمت کود و سم است، احمدی می گوید برای تولید کاکتوس ها نیازی به کود و سم نیست و همین موضوع حاشیه سود را افزایش داده است. علاوه بر این عدم استفاده از سموم باعث افزایش خواص کاکتوس و البته تولید محصولات ارگانیک شده است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به بحران آب در کشور و کاهش بارندگی ها گفت: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک کشورمان، مسئولان و کارشناسان همواره بر تولید محصولات با مصرف کم آب تاکید دارند. اما با ارزش افزوده اقتصادی بالا. کاکتوس نمونه بارز این میل است. جالب است بدانید این محصول در نیمه دوم سال نیازی به آبیاری ندارد و در نیمه اول سال یک ساعت آبیاری قطره ای در هفته کافی است. جدای از این برای هر 20 هکتار فقط یک کارگر نیاز است که کشت آن مقرون به صرفه است، مشکل زیادی ندارد و البته هزینه کمی هم دارد.

اسدی با اشاره به اینکه بهره وری یکی دیگر از چالش های اساسی در بخش کشاورزی است، گفت: توسعه کشت کاکتوس می تواند ما را به سمتی سوق دهد که فضای اقتصادی مطلوبی را فراهم کند و در بحث استفاده از نهاده های بخش کشاورزی از جمله آب. و زمین، باید اقتصادی باشد.

این تولیدکننده کاکتوس در خصوص میزان تولید گفت: در حال حاضر 100 هکتار زمین زیر کشت داریم و از هر هکتار 10 تن محصول کشت می شود.

جالب است بدانید که FAO و ICARDA (مرکز بین المللی تحقیقات در مناطق خشک) کشورهای دارای مناطق بیابانی بزرگ را به پرورش کاکتوس تشویق می کنند.

ما به کشاورزان اعلام کرده ایم که حاضریم 25 سال گارانتی محصولات را از کشاورزانی که از ما نهال خریداری می کنند خریداری کنیم. برای این کار، قرارداد سردفتری بین دو طرف منعقد می‌شود تا تمام دغدغه‌های کشاورز در زمینه فروش محصول از بین برود.

اسدی با بیان اینکه شرکت امید کاشتو صنعت به دنبال افزایش سطح تولید میوه کاکتوس در کشور است، ادامه داد: به همین دلیل حاضریم همان کار حمایتی را که دولت در زمینه گندم انجام می دهد با خرید تضمینی در سال انجام دهیم. میوه کاکتوس . به همین دلیل به کشاورزان اعلام کرده ایم که حاضریم 25 سال ضمانت محصولات را از کشاورزانی که از ما نهال می خرند خریداری کنیم. برای این کار، قرارداد سردفتری بین دو طرف منعقد می‌شود تا تمام دغدغه‌های کشاورز در زمینه فروش محصول از بین برود.

کشاورزی امید با کشت بیش از 100 هکتار از این محصول بزرگترین تولید کننده میوه کاکتوس در ایران است. البته در نظر داریم تا پایان سال میزان کشت را به 1000 هکتار و تا سال آینده به 2000 هکتار برسانیم.

به گفته وی، امید کیشت و صنعت بزرگترین تولیدکننده میوه کاکتوس در ایران است و بیش از 100 هکتار از این محصول را کشت می کند. البته در نظر داریم تا پایان سال میزان کشت را به 1000 هکتار و در سال آینده به 2000 هکتار برسانیم.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه میوه کاکتوس محصولی مفید برای بدن انسان است، ادامه داد: این محصول دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی است و برای افرادی که سنگ کلیه یا دیابتی دارند بسیار مفید است. علاوه بر این آرد از برگ های کاکتوس به دست می آید و با این آرد نان مخصوص بیماران دیابتی درست می شود.

اسدی همچنین با بیان اینکه به دنبال تولید محصولات فرآوری شده از میوه کاکتوس هستیم، ادامه داد: می توانیم بیش از 150 رقم فرآوری شده از این محصول تولید کنیم. از آنجایی که تولید میوه خام این محصول کم است، به دنبال معرفی محصولات فرآوری شده جدید به بازار هستیم.

در صورت افزایش تولید و عرضه میوه کاکتوس و فرآورده های فرآوری شده آن، شاهد شکست و کاهش قیمت آن در بازار خواهیم بود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که بسیاری از مردم میوه کاکتوس را یک میوه لوکس می دانند، برای افزایش مصرف این محصول چه برنامه ای دارند، گفت: اگر تولید و عرضه این محصول و فرآورده های فرآوری شده آن افزایش یابد، شاهد شکست ما خواهد بود. قیمت خود را در سطح بازار افزایش و کاهش خواهد داد. البته متأسفانه باید اشاره کنم که بسیاری از افراد با این محصول آشنایی ندارند و به دنبال معرفی آن به بازارهای هدف هستیم.

صادرات محصولات تولیدی به بازار اروپا.

این تولیدکننده میوه کاکتوس همچنین از برنامه های خود برای صادرات محصولات فرآوری شده از کاکتوس خسان خبر داد و ادامه داد: این محصول عمدتاً در کشورهای حاشیه خلیج فارس تولید می شود و در کشورهای اروپایی کمتر دیده می شود و به همین دلیل بازار اروپا بازار بسیار مهمی است. برای ما مناسب تلقی می شود و به محض شروع به تولید محصولات فرآوری شده صادرات آن را آغاز خواهیم کرد. البته در حوزه صادرات مواد اولیه، در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد، زیرا میزان مواد اولیه تولیدی حتی کفاف نیاز داخلی را نمی دهد.

اسدی همچنین در پاسخ به این سوال که مهم ترین چالش او به عنوان تولیدکننده میوه کاکتوس چیست و گفت: تنها چالشی که امروز با آن مواجه هستیم عدم حمایت بانکی است. از آنجایی که میوه کاکتوس یک محصول جدید است، بانک ها حاضر به حمایت از توسعه این محصول نیستند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=108472

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.