افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
2

ارزش افزوده پنبه 1200%| محصول پنبه به دلیل قطع برق در چاه های آب کشاورزی کاهش می یابد

  • کد خبر : 358427
ارزش افزوده پنبه 1200%| محصول پنبه به دلیل قطع برق در چاه های آب کشاورزی کاهش می یابد

به گزارش خبرنگار بازار، قربان قربانی، ظهر سه شنبه در تور خبری که به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشکده پنبه کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از الزامات اساسی هر کشوری امنیت غذایی است که بر اساس آن تولید پایدار محصولات کشاورزی سودآور است و یکی از دغدغه های اصلی سیاستمداران تامین […]

به گزارش خبرنگار بازار، قربان قربانی، ظهر سه شنبه در تور خبری که به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشکده پنبه کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از الزامات اساسی هر کشوری امنیت غذایی است که بر اساس آن تولید پایدار محصولات کشاورزی سودآور است و یکی از دغدغه های اصلی سیاستمداران تامین امنیت غذایی است.

رئیس پژوهشکده پنبه کشور افزود: پنبه یک محصول مهم استراتژیک و صنعتی است که بخشی از آن برای تهیه روغن استفاده می شود و حدود 70 محصول از این محصول استخراج می شود.

وی با اشاره به اهمیت استراتژیک پنبه خاطرنشان کرد: این محصول اشتغالزایی زیادی به همراه دارد، همچنین به دلیل اثرات دوره ای و مفید بودن آن برای خاک، گیاهی بسیار مناسب در تناوب با کشت گندم است. که در تناوب افزایش عملکرد این محصول را نشان می دهد. ما دو محصول هستیم

قربانی یادآور شد: ارزش افزوده پنبه 1200 درصد است به همین دلیل سرمایه گذاری خوبی در این زمینه انجام شده و زیرساخت های مناسبی در پژوهشکده پنبه کشور واقع در گرگان وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: پنبه گیاهی است که هر شرایط محیطی را تحمل می کند و نسبت به شرایط جوی تحمل بیشتری به شوری دارد که به همین دلیل گسترش کشت این محصول در کشور ضروری است.

نوسانات زیادی در سطح زیر کشت پنبه در سال های اخیر

رئیس پژوهشکده پنبه کشور گفت: سطح زیر کشت پنبه در ایران طی سال های مختلف دارای نوسانات زیادی بوده است. سطح زیر کشت در اوایل انقلاب حدود 250 هزار هکتار بود که 180 هزار هکتار آن زیر کشت بود. در گلستان

وی بیان کرد: یک سری مسائل از جمله سیاست قیمت گذاری، محصولات رقابتی و عدم سودآوری باعث شد که طی سال ها کشت این محصول کاهش یابد و کشت آن از زمین مرغوب به زمین های دست دوم و دسته سوم تبدیل شود. و در برخی موارد کشاورزانی که دیگر قادر به کشت محصول نیستند، به این محصول روی می آورند.

قربانی با بیان اینکه در سال 401 به لطف قیمت گذاری مناسب جهش خوبی در کشت پنبه داشتیم، افزود: در همین سال حدود 118 هزار هکتار کشت پنبه داشتیم که از این میزان 374 هزار تن پنبه و 105 هزار تن برداشت شد الیاف تولید شد.

وی با تاکید بر اینکه نیاز کشور به حدود 150 هزار تن الیاف نیاز دارد، گفت: بخشی از این نیاز در داخل کشور تولید و مابقی از طریق واردات تامین می شود.

سال گذشته نیمی از نیاز کشور تامین شد

قربانی همچنین عملکرد کشت پنبه در سال های اخیر را برجسته کرد و گفت: در سال 402 سطح زیر کشت این محصول 92 هزار هکتار در کشور بوده که حدود 270 هزار تن پنبه و 75 هزار تن الیاف تولید شده است. . و تقریبا نیمی از نیازهای کشور را ما تامین می کنیم

رئیس پژوهشکده پنبه کشور یادآور شد: در سال 403 سطح زیر کشت کاهش یافته و در حال حاضر 85 هزار هکتار پنبه در کشور کشت می شود که پیش بینی می شود حدود 230 هزار تن پنبه و 70 هزار تن الیاف تولید شود.

وی با اشاره به کاهش سطح زیر کشت پنبه گفت: امسال با کاهش سطح زیر کشت مواجه هستیم و نسبت به سال گذشته عملکرد کمتری خواهیم داشت که یکی از دلایل آن قطعی برق چاه های کشاورزی و عدم به موقع بودن آن است. تامین آب مورد نیاز مزارع پنبه، این مشکل باعث خسارت شده و انگیزه کافی برای کشت این محصول را از دست داده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=358427

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.