افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 19 November , 2024
3

ارجاع مصوبات مربوط به ایجاد مرکز ملی توسعه فناوری و داخلی سازی موضوعات راهبردی به کمیسیون تلفیق

  • کد خبر : 110572
ارجاع مصوبات مربوط به ایجاد مرکز ملی توسعه فناوری و داخلی سازی موضوعات راهبردی به کمیسیون تلفیق

به گزارش بازار، نمایندگان در سومین جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۱ آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، بندهای (ت)، (س)، (ج)، (ج)، (ح)، (خ) و (د) ماده 99 این لایحه تعیین تکلیف کرده است. این بند به دلیل اینکه در قوانین دائمی تکرار شده و با تشخیص رئیس مجلس […]

به گزارش بازار، نمایندگان در سومین جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۱ آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، بندهای (ت)، (س)، (ج)، (ج)، (ح)، (خ) و (د) ماده 99 این لایحه تعیین تکلیف کرده است.

این بند به دلیل اینکه در قوانین دائمی تکرار شده و با تشخیص رئیس مجلس تصویب شد قابل طرح نبود.

طبق بند (ت)؛ با هدف رفع چالش های فناورانه بخش آب و برق و افزایش بهره وری، کاهش شدت مصرف انرژی و ارتقای توانمندی های فناورانه این بخش، سالانه حداقل پانزده درصد (15%) از منابع موضوع ماده ( 3- قانون رفع موانع توسعه صنعت برق از طریق صندوق نوآوری و رونق و بهره برداری از ظرفیت صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی صرف طرح های پیشرانه و فناورانه آب می شود. و صنعت برق اولویت های فناوری مربوط به این بند هر ساله توسط وزارت نیرو و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تعیین می شود. سازمان موظف است ردیف هزینه مربوطه را در لوایح بودجه سالانه پیش بینی کند.

بند (3) که به دلیل ایجاد ساختار و بار مالی مورد مخالفت دولت قرار گرفت، اما در کمیسیون تلفیق تصویب شد، در نهایت با توضیح رئیس مجلس مبنی بر اینکه نمی توانیم 6 مرکز ملی ایجاد کنیم، به کمیسیون تلفیق ارجاع شد. یکی مجتمع ستادی .

بر اساس بند (ج) ارجاع به کمیسیون تلفیق؛ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور موظف است زیرساخت‌های یکپارچه‌ای را برای ارتقای اکوسیستم فناوری در حوزه‌های حیاتی و انرژی‌زا فراهم کند که موجب منطقی‌سازی صنایع و اقتصاد آینده، جذب و توانمندسازی نخبگان در حوزه‌های مورد نظر شود. و همچنین سطح حکومت را بهبود بخشد. در راستای سیاست گذاری و تدوین و اجرای برنامه های بلندمدت و شکل گیری تعاملات بین المللی موثر که روند توسعه فناوری را تسریع می بخشد، با همکاری بخش خصوصی و استفاده از توانمندی های قانون. برای جهش در تولید دانش بنیان، مراکز ملی توسعه فناوری در زمینه های زیر ایجاد شود:

1- هوش مصنوعی

2- کوانتومی

3- مهندسی زیستی

4- مصالح و ساخت و ساز پیشرفته

5- میکروتکنولوژی و میکروالکترونیک

6- نوروتکنولوژی، مغز و علوم شناختی

هر یک از این مراکز باید زمینه همکاری، آموزش تخصصی و توانمندسازی متخصصان و نخبگان اصلی کشور را فراهم کنند و از نظر اقتصادی دارای الگوهای پایدار و توسعه پذیر باشند. همچنین کلیه دستگاه های اجرایی موظفند در تجهیز و اجرای این مراکز و استفاده از ظرفیت آنها در برنامه های توسعه فناوری خود با معاونت مذکور همکاری لازم را داشته باشند.

با شناسایی رئیس مجلس، بندهای ج، ج، ح و ک به تصویب رسید.

طبق بند (ج)؛ معافیت ها و اعتبارات مالیاتی موضوع قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات مبتنی بر دانش و تجاری سازی ابداعات و اختراعات مصوب 1388 و قانون جهش در تولید بر اساس دانش مصوب 1401 در طول برنامه مشمول تخفیف نمی شود. در نرخ مالیات

بند (ج) مقرر می دارد: با هدف توسعه فناورانه حوزه معدن و صنایع معدنی و تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده، حداقل ده درصد (10%) از منابع موضوع تبصره (5) ماده (14) )) قانون معادن مصوب 1389 با تصویب شورا. مدیریت فناوری ها و تولیدات مبتنی بر دانش برای پروژه های تحقیق و توسعه مرتبط با معدن در نظر گرفته شده است.

طبق بند (ح)؛ به منظور افزایش و ارتقای توان علمی، فناوری و نوآوری در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با محوریت وزارت نفت و همکاری معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان، معادل یک درصد (1%) از اعتبارات برنامه توسعه سالانه شرکتهای تابعه و تابعه وزارت نفت از طریق 80% (80%) صندوق نوآوری و شکوفایی و 20% (20%) صندوق علوم. تحقیق و فناوری به منظور حل مشکلات و توسعه فناوری های اولویت دار نفت، گاز و پتروشیمی و انرژی های تجدیدپذیر و کاربرد آنها در توسعه فناوری ها. وجود، مکان یابی و کاهش شدت مصرف انرژی در چارچوب برنامه های مصوب شورای راهبری فناوری های دانش بنیان تعیین می شود. فناوری ها و تولیدات و شورای عالی «علوم، تحقیقات و فناوری».

طبق بند (x)؛ عبارت «و صندوق نوآوری و شکوفایی» پس از عبارت «بانک‌های دولتی و غیردولتی» در تبصره (3) بند (ک) ماده (16) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور اضافه می‌شود.

نمایندگان مجلس با 90 رای موافق، 72 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 192 نماینده حاضر در جلسه با بند د ماده 99 این لایحه مخالفت کردند و در نهایت رئیس مجلس این بند را به کمیسیون تلفیق ارجاع داد.

بر اساس بند (د) ارجاع شده به کمیسیون؛ برای رفع گلوگاه های فناوری دستگاه های اجرایی و داخلی سازی نقاط راهبردی موضوع ماده (1) قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب 1401 و اجرای طرح های پیشران، دستگاه های اجرایی موظف به همکاری هستند. با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با استفاده از توانمندی های صندوق نوآوری و شکوفایی، حداقل پنجاه درصد (50%) کالاها و خدمات وارداتی مورد نیاز بخش خود را با بهره گیری از ظرفیت شرکت ها داخلی سازی کنید. و موسسات مبتنی بر دانش و استفاده از بخشی از منابع خود. آیین نامه اجرایی این بند ظرف سه ماه با حمایت علمی، فناوری و اقتصادی ریاست جمهوری و همکاری سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=110572

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.